Přihlásit
: [1]
   |   
: Instalace Mandriva Linux 2011 64bit  ( 3953 )
Robix
Jr. Member
**

Karma: 0
: 75



« : October 17, 2011, 23:08:47 »

Mám problém nechce se mi nainstalovat. Jako taková live verze se mi v pohodě spustí, ale když dám nainstalovat tak to vyhodí toto: (si musíte stáhnout) http://www.uloz.to/10654362/fotov-jpg. Jinak jsem naformátoval 3 přípojné body, na kterých jsem měl Mandriva Linux 2010 32bit. Instalace selže chvíli po té co jsem připojil oddíly kam se měla Mandriva instalovat. Nevím kde může být problém? Mám nový PC. Mandriva 2010 mi na něm jela, ale byla instalovaná na jiném PC. Respektivě jsem použil starý HDD v novém PC.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : October 17, 2011, 23:10:46 »

Proc se to musi stahovat? Proc to neprilozis pres rozsirene moznosti pod prispevkem?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : October 17, 2011, 23:29:54 »

a navic, jak to myslis ono "pripojil oddily" ? Ty preci pripojovat vubec nemusis. A nez tak ucinis, udelej si kontrolu disku. Dle prvnich radku to vypada, ze tam je problem na disku. Konkretne inode 82615 block 327 neco25.

PS: jestli chces odpovedet, ze jsi tu hnusnou rozmazanou fotku nemohl pripojit proto, ze je velka, tak upozornuji, ze je lepsi to nafotit znovu a poradne, pak to zmensit. Informaci to neubere.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #3 : October 17, 2011, 23:35:41 »

Skúšal si to inštalovať z USB?
Len tak medzi nami...
ferri
« #4 : October 18, 2011, 06:26:38 »

Jinak jsem naformátoval 3 přípojné body, na kterých jsem měl Mandriva Linux 2010 32bit. Instalace selže chvíli po té co jsem připojil oddíly kam se měla Mandriva instalovat. Nevím kde může být problém?

Nechápem, čo tam počas inštalácie manuálne formátuješ. Všetko sa vykoná automaticky.
V prípade, že si volím veľkosť oddielov manuálne, nastavím si veľkosť pre root /, swap, /home a inštalujem.
Žiadne formátovanie alebo pripájanie/odpájanie oddielov. Všetko je to vecou inštalátora.
Neviem, či na to neideš moc zložito. 
Robix
Jr. Member
**

Karma: 0
: 75



« #5 : October 18, 2011, 20:00:28 »

No z flash disku jsem to neinstaloval. Instaloval jsem to zastarale přes DVD. Takže bych nejspíš měl spustit live verzi a v ní nechat zkontrolovat HDD jestli nejsou vadné. Jaký nejlepší nástroj bych měl použít? Omlouvám se ta fotka je fakt hnusná a způsob jakým jsem jí dal na web taky.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : October 18, 2011, 20:08:00 »

Spust instalaci z DVD, nic dopredu neformatuj a nech to na instalatoru. Pri instalaci muzes zvolit, ze se oddily preformatuji a prekontroluji na vadne sektory. Zatrhni oboje.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Robix
Jr. Member
**

Karma: 0
: 75



« #7 : October 18, 2011, 22:59:06 »

Takže Mandriva Linux 2011 64bit se podařilo nainstalovat. Bohužel někam jinam, než jsem chtěl. Ale nevadí, na to místo kde jsem chtěl dát Mandrivu zkusím nacpat nějaké jiné distro.
« : October 19, 2011, 08:30:49 Robix »
: [1]
   |   
 
: