Přihlásit
: [1] 2
   |   
: nastavení grafických efektů  ( 6307 )
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« : October 25, 2011, 22:00:49 »

Dobrý den,
mám MDV 2011, 32 bitů. Při práci jsem si všiml, že mi zmizela plocha (nezobrazovali se ikony, widgety ani samotné pozadí). Nijak jsem si toho nevšímal a pokračoval v práci. Poté jsem instaloval balíček task-lamp (tuším, že se zaktualizovalo jádro) a musel restartovat počítač. Od té doby mi to nefunguje. Normálně se přihlásím a vyskočí nabídka nastavení efektů obrazovky, ale ať zvolím jakoukoliv volbu, zase vyskočí přihlašovací obrazovka.

martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #1 : October 26, 2011, 00:18:31 »

Zdravím.
Tenhle problém mě to dělalo s grafickou kartou nVIDIA. Mrkni se na nastavení grafické karty v Nastavení počítače, patrně nemáš nainstalovány proprietální drivery, které by se měli nainstalovat automaticky při každé aktualizaci jádra, ale někdy se tomu musí pomoct ručně. V tom nastavení počítače v Nastavit grafický server by ti to samo mělo nabídnout instalaci proprietálních driverů.
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #2 : October 26, 2011, 10:05:21 »

Nic takového tam nemám, mám tam jen volbu  bez 3D grafických efektů a pak dvě voby nějakých 3D efektů.

martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #3 : October 26, 2011, 10:25:53 »

Já používám Mageiu, už si nepamatuju přesně, jak to je v Mandrivě. Ale není to volba nastavení 3D efektů, ale vedle volba nastavení grafiky. prostě tam, kde se nastavuje typ karty, rozlišení, monitor a podobně.
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #4 : October 26, 2011, 10:48:25 »

Jenže já se do ovládacího centra nedostanu, jen mi vyskočí volba grafických efektů.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : October 26, 2011, 10:51:58 »

A jak to spoustis??

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #6 : October 26, 2011, 10:57:47 »

Doporučoval bych nespouštět grafické rozhraní, v konzoli spustit drakx11 a překontrolovat / nastavit ovladač grafické karty. Pokud by ses dostal do úzkých, použij ovladač vesa.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #7 : October 26, 2011, 11:07:15 »

A jak to spoustis??
Já to nespustím, jen mi naběhe přihlašovací obrazovka a po přihlášení se objeví nastavení ovladačů. Ať kliknu na cokoliv, zase mě to odhlásí.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : October 26, 2011, 11:12:17 »

Já to nespustím, jen mi naběhe přihlašovací obrazovka a po přihlášení se objeví nastavení ovladačů. Ať kliknu na cokoliv, zase mě to odhlásí.
Aha, tak to sis zmenil Desktop Environment na prave drak3d Prehod graficke prostredi na KDE/GNOME/Xfce/cokoli co pouzivas a pojede to.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #9 : October 26, 2011, 12:31:37 »

Doporučoval bych nespouštět grafické rozhraní, v konzoli spustit drakx11 a překontrolovat / nastavit ovladač grafické karty. Pokud by ses dostal do úzkých, použij ovladač vesa.
Nastavil jsem drakx, ale problém pořád přetrvává, ovladač jsem zkusil dát vesa, ale vždycky se přenastavil zpět na intelácký.

Aha, tak to sis zmenil Desktop Environment na prave drak3d Prehod graficke prostredi na KDE/GNOME/Xfce/cokoli co pouzivas a pojede to.
A jak to mám udělat?

Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #10 : October 26, 2011, 13:10:49 »

Nastavil jsem drakx, ale problém pořád přetrvává, ovladač jsem zkusil dát vesa, ale vždycky se přenastavil zpět na intelácký.
To by mělo být OK, mě zmátla ta zmínka ve vlákně ohledně Nvidia...

A jak to mám udělat?
Klikni na přihlašovací obrazovce dole - viz

http://en.wikipedia.org/wiki/File:KDM.jpg
Správa sezení nebo tak nějak.
« : October 26, 2011, 13:13:06 Paur »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #11 : October 26, 2011, 13:16:16 »

Klikni na přihlašovací obrazovce dole - viz
http://en.wikipedia.org/wiki/File:KDM.jpg
Správa sezení nebo tak nějak.
nic takového tam nemám:(

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : October 26, 2011, 13:23:19 »

Ou, Mandriva fakt vaaaaliiii!!!!
http://i1-news.softpedia-static.com/images/extra/LINUX/large/mandriva2011-large_004.jpg
novy DM je fakt tak blbo-vzdorny, az je uplne blby (pripadne prozkoumej ty cudliky v pravo dole)
mas-li vice uzivatelu, prihlas se pod jinym, zmen KDM na GDM. Pokud ne, musis do TTY a udelat totez.
« : October 26, 2011, 13:31:12 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #13 : October 26, 2011, 14:00:18 »

Změnil jsem KDM na XDM (GDM nainstalováno nemám a nevím jak nainstalovat). Už jsem se přihlásil, ale nikde jsem nenašel výběr prostředí.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : October 26, 2011, 14:02:10 »

V tuto chvili muzes zkusit vratit tam KDM a doufat, ze bylo nastaveno "Last session" a ne "drak3d". Pokud to nepomuze, tak nevim, jak to v tom super-upravenem KDM opravit a budes muset pouzivat XDM/GDM...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2
   |   
 
: