Přihlásit
: [1]
   |   
: zvuk videa po downloadu nejde  ( 2899 )
Pavelt
Jr. Member
**

Karma: 0
: 54


« : October 29, 2011, 09:15:08 »

Když prohlížím klip na youtube, zvuk je v pořádku. Jakmile video stáhnu a přehrávám v jakékoliv aplikaci (mplayer, kplayer, ..), zvuk nejde. Zkoušel jsem přehrávat v těchto aplikacích i mp3 a wav, zvuk nejde.
mám Mandriva Linux release 2010.2 (Official) for i586, zkoušel jsem nastavovat ovladač zvukovky, ALSA a už nevím co dalšího - ztratil jsem se v tom - a bez výsledku.
Nastavení systému - multimédia - zvukový výstup - hudba: ukazuje aktivní jen "Prázdný výstup". Pak jsou tam ještě "Vnitřní zvukový systém analog stereo" a to samé"digital stereo", ale ty jsou šedivé a neaktivní.
V Ovládacím centru - hw - nastavit zvuk:
Zde si pro vaši zvukovou (Silicon Integrated Systems [SiS]|AC'97 Sound Controller) kartu můžete vybrat alternativní ovladač (buď OSS nebo ALSA)
Vaše karta nyní používá ovladač ALSA "snd_intel8x0" (výchozí ovladač pro vaši kartu je "snd_intel8x0")
zaškrtnuto mám "povolit Pulse audio"
Zvuk tedy z webového prohlížeče jde, ale z aplikací ne.
Díky předem za rady. Pavel
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : October 29, 2011, 15:42:22 »

nejprve zkus konzolovy alsamixer (mozna budes muset doinstalovat)
Pak sem dej vystup z mplayeru a odkaz na stazeny soubor, ktery prehravas, snad to napovi vic.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #2 : October 29, 2011, 21:15:04 »

Když prohlížím klip na youtube, zvuk je v pořádku. Jakmile video stáhnu a přehrávám v jakékoliv aplikaci (mplayer, kplayer, ..), zvuk nejde. Zkoušel jsem přehrávat v těchto aplikacích i mp3 a wav, zvuk nejde.
pokud ti nejdou přehrát ani mp3 ... a nejenom to co jsi stáhnul z youtube, tak bych to viděl nejspíš na chybějící kodeky
inspirovat se můžeš v tomto vlákně http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12563.msg79781

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Pavelt
Jr. Member
**

Karma: 0
: 54


« #3 : November 02, 2011, 00:25:34 »

Děkuju za rady. Myslel jsem si taky, že je to kodeky. Četl jsem ale často na netu, že problémy dělává Pulseaudio a že zprovoznění ALSA je řešením. Ale ... odinstalovat Pulseaudio by znamenalo zrušit téměř celý systém. Jen tak jednoduše vypnout Pulseaudio a zapnout Alsa se mi nepodařilo a nakonec jsem si celý audiosystém totálně rozdrbal. Tak jsem odinstaloval vše od Alsa i Pulseaudio, co znamenalo "pouze" odinstalaci některých programů, ale ne ničeho co neznám. Pak jsem obojí znovu po odhlášení a přihlášení znovu nainstaloval a po opětném odhlášení a přihlášení vše funguje.
Rád bych ostatním předal postup, ale nepostupoval jsem tentokrát nijak systematicky, sám v tom mám trochu zmatek.
Díky
Pavel
: [1]
   |   
 
: