Přihlásit
: [1]
   |   
: instalace mdv2011 64b na netbook z USB  ( 9889 )
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« : November 03, 2011, 16:30:40 »

nejak se mi nedari instalovat mdv2011 64b na konkretne tento netbook....
http://www.alza.cz/acer-aspire-one-722-c6ckk-cerny-d256187.htm

vim, ze starsi verze jdou z USB instalovat ...usb vytvorene pomoci mandriva-seed.sh, coz se mi vzdy i darilo...tato verze zadny script na vyrobu boot usb nema (aspon jsem nenasel), tak jsem pouzil soft tretich stran i kdyz to neberu zrovna za stastne reseni...zkousel jsem Universal-USB-Installer-1.8.6.8.exe, YUMI-0.0.3.3.exe, unetbootin-windows-563.exe a obe isa 32 i 64bit verzi mdv2011 (jsem umanutej a opravdu tam chci pouze 2011...ne starsi)...kdyz uz se mi z usb podarilo nabootovat, skocila obrazovka vyberu spustit live nebo instalovat a po potvrzeni problikla bledemodra obrazovka a pote to konci v cerne obrazovce s vypisem  dracut:/# bez jakychkoli vypisu....ja uz mam podezdreni na ty universalni vyrobce tech boot usb programu....nejradeji bych flash boot usb vyrobil na jinem stroji z mandrivy 2011 pomoci nejakych takovychto kroku jako je zde v pripade win....poradil by mi nekdo podobne jako v tomto pripade?... http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nainstalujte-si-windows-7-nebo-vista-z-usb-flash-disku/

ted jsem jeden vypis vylovil...
<28>dracut Warning: No root device "live:/dev/disk/by-label/Mandriva.2011.i586.1" found
dracut:/#
« : November 03, 2011, 16:48:35 grapefr »
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : November 03, 2011, 18:42:31 »

podívej se do Notes k M2011, máš tam postup na vytvoření bootovatelného usb disku
http://wiki.mandriva.com/en/2011.0_Notes#Create_a_bootable_flash_drive_via_dd

jinak s mandriva-seedem funguje Mageia

máš tam grafiku od ATI (v jejich značení se nevyznám, je to pro mě jedna velká neznámá), takže se podívej i do Errat
http://wiki.mandriva.com/en/2011.0_Errata#On_some_ATI_GPU_system_starts_with_a_black_screen
neříkám, že to je to tvoje ale pro jistotu na to mrkni

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : November 03, 2011, 18:45:03 »

jestli jsi uz dostal moznost instalace/live spusteni tak, jak nabizi Mandriva 2011 DVD, tak je USB vytvoreno spravne. Takze problem bych videl v tom, co napsal Alda -- problem s grafikou.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #3 : November 03, 2011, 23:33:59 »

...no to jsem si myslel taky, kdyz jsem videl tu uvodni obrazovku...no a o chvili jsem byl z omylu vyveden...no...jak to dopadlo...nakonec jsem si musel vypujcit externi DVD ROM a instalaci provest z DVD...to jiz probehlo korektne a system je nainstalovan...nainstalovan zatim jen se zakladnim ATI ovladacem Device 9807, ktery instalator sam zvolil...na akceleraci a propr.ovladac jiz dnes nemam sil. :-)

Muj zaver z USB instalace je, ze ani jeden z tech tri programku neni na vyrobu boot USB mandrivy 2011  vhodny, prestoze dokazi vyrobit boot USB z kdejakeho boot isa....jeste by se nabizela moznost, ze muj 4GB flash disk je nejaky posramoceny, ale proti tomu zas stoji, ze z neho byl bootovan a instalovan win7 a po neuspechu s mandrivou jsem zkousel i v jednom z tech programku vyrobit boot USB disk s ubuntu a to probehlo take dobre...tak nevim....jeste zkusim prostudovat tu rucni vyrobu boot usb flash disku viz vyse...to vytvoreni boot usb pomoci prikazu dd vypada jednoduse = tak proc nehodi na plochu po najeti live nejakou tu ikonu se scriptem Create bootable usb disk, ktery si to i naformatuje ... himl :-).

tak zatim dik a zitra experimenty s akceleraci ATI :-)
« : November 04, 2011, 00:17:59 grapefr »
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #4 : November 04, 2011, 21:28:36 »

Ja som použil starý Mandriva-sheed.sh z (ak si dobre pamätám) verzie 2010.0. Inštalácia Mandrivy 2011 z USB prebehla úplne korektne a bez problémov. (Inštalované na netbook HP 5101 Mini).
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #5 : November 06, 2011, 22:27:44 »

tak par postrehu z inst mdv na acer Aspire One 722...flash disk pomoci prikazu dd slape ok a ted k dalsimu...

po nainstalovani systemu prvni den jsem se pripojil na domaci wifi a cely den byl pripojen v poradku...problemy zacaly druhy den , kdy doslo k zamrznuti systemu hned pri najeti...instalace open suse to same..taky zamrza pri pokusu sahnout na wifi...test ubuntu zamrzne jiz pri samotne instalaci, protoze ubuntu zprovoznuje wifi hned zkraje instalace....no to uz bylo jasne, ze chyba neni v linux distrech, ale v hw...konkretne Broadcom Corporation
Popis: ‎BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ... cele toto se da obejit pripojenim netbooku pomoci LAN kablu a instalaci pote dokoncit a v systemu na ikone sitovani bezdratove zakazat....tady to vypada, ze budeme muset pockat na opravu od vyrobce....nemile....
no a k akceleraci te ATI...necekal jsem ze to pujde, nevim jak si vede podpora v linuxu techto CPU s grafickym cipem v jednom (APU), ale zkusil jsem v nastaveni grafickeho serveru vybrat  ATI Radeon HD 2000 and later (radeon/fglrx) , nabidlo mi to proprietalni ovladac, davam chci, instaluje si z netu nejake baliky, vybiram flat panel 1366x768 a nabizi test...prestoze test v prave strane zrni, vybiram, ze je to v poradku a restart....a kupodivu akcelerace funguje, rozliseni ok...test glrxgears take...efekty plochy take funguji....zajimave...prestoze nevidim zadny problem v akceleraci, tak vpravo dole u hodin se objevil ctverecek jakysi vodotisk AMD unsupported hw  
« : November 06, 2011, 22:49:46 grapefr »
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #6 : November 07, 2011, 22:07:09 »

ta wifi asi bude resitelna...ale nejak se mi to nechce kompilovat, kdyz tak procitam readme  
http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php
neumite nekdo najit, zda maji tento bug  BCM4313 vyvojari nahlaseny? Jak dlouho v takovychto pripadech muze trvat cca nez se objevi oprava driveru? koukam novy driver tam ma datum 25.10.2011....
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #7 : November 10, 2011, 20:50:36 »

nouzove reseni...neni to profesionalni, ale pro me v tuto chvili nejjednodussi reseni  ... vykopal jsem balik dkms-broadcom-wl ze systemu, aby mi mdv2011 na interni wifi nehrabal a pouzivam externi USB wifi od asus 
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #8 : November 12, 2011, 00:25:01 »

Pokud byl problém s ovladačem wl, mohl bys zkusit extrahovat firmware z ovladačů pro windows pomocí ndiswrapper (mám vyzkoušeno) nebo fwcutter. To by ti mělo nabídnout i nastavení sítě v Ovládacím centru Mandrivy. Jenom je potřeba stáhnout správnou verzi ovladače - nejenom příslušnou k wifi čipu, ale zároveň podporovanou ndiswrapperem (fwcuterem)

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #9 : November 12, 2011, 16:33:59 »

to me taky napadlo a i jsem ndiswrapper s win7 driverem zkousel...nefunguje ....a driver pro XP na tento netbook acer na strankach nenabizi....
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #10 : November 12, 2011, 20:23:38 »

Je potřeba vyhledat správnou verzi ovladače, jak už jsem psal. Je dobré podívat se do dokumentace (wiki)  k ndiswrapperu. Pomoct může třeba třeba google. Mám dojem, že i během instalace přes Ovládací centrum se objeví odkaz na stránky ke stažení ovladačů.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #11 : November 25, 2011, 00:09:19 »

tady jsem nasel rpm balik pro Mageiu te posledni verze dkms-broadcom-wl. ja pouzil samozrejme tu 64 bit verzi dkms-broadcom-wl-5.100.82.112-1.mga1.nonfree.x86_64.rpm a interni wifi zatim frci jako das bez kousancu  
http://pkgs.org/mageia-1/mageia-nonfree-updates-testing-i586/dkms-broadcom-wl-5.100.82.112-1.mga1.nonfree.i586.rpm.html

muzeme si takhle s Mageiou pujcovat baliky?

jeste vykopat nejak ten vodotisk...ale zatim jsem jeste nenasel odvahu k nekterym temto silenostem, co jsem nasel http://lmgtfy.com/?q=How+to+remove+AMD+unsupported+hardware
« : November 25, 2011, 00:37:17 grapefr »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : November 25, 2011, 03:22:44 »

muzeme si takhle s Mageiou pujcovat baliky?

Jina verze RPM>jina makra>ne, neni to doporuceno. Mozna balik pojede, ale s pomerne slusnou pravdepodobnosti muze taky neco... jak to rict... radeji to nedelej

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #13 : December 08, 2011, 14:32:02 »

nj   ... koukam, ze probehla aktualizace na nove jadro 2.6.39.4...test...vraceno do puvodniho stavu vcetne dkms-broadcom-wl a zatim slape....   snad to vydrzi...


hmmm...tak nic....vydrzelo to makat 2 dny...pak opet tuhnuti systemu....grrrrrrrrr 
« : December 09, 2011, 23:14:29 grapefr »
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #14 : May 03, 2012, 18:28:11 »

hmm...tak nastavit v BIOSU Network boot na prvni pozici.....pekny...chyba v BIOSU...konflikt mezi wifi a ethernet a problem napric vsema distrama linuchu...


Aspire One 722 wifi adapter is fully supported, but presents a very annoying bug, specific to the AO722 hardware.
In fact, every time you try to connect to a wireless network, your netbook may freeze, the only option being a hard reset !

It seems that this bug comes from a conflict between the ethernet and the wireless adapter.

But the good news is that there is a very simple tip to avoid this bug : you need to setup a specific boot order, where the network boot is used first. With this setup, the ethernet adapter will be configured in a way that there won't be any conflict with the wifi adpater at the time of wireless network connexion.

To do so, reboot your netbook and enter the BIOS by typing F2 at boot time.

First, set the Network Boot as the first one in the boot priority order :
Next, be sure that Network Boot is enabled :
Save and exit.


After reboot, the freeze problem should be part of the past …

http://bernaerts.dyndns.org/linux/202-ubuntu-acer-ao722

Zatim posledni BIOS z ledna 2012 v. 1.08 problem neresi.....
« : May 03, 2012, 18:40:37 grapefr »
: [1]
   |   
 
: