Přihlásit
: [1]
   |   
: jak docilit trvale zmeny poradi zachytavani zvuku  ( 6933 )
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« : November 06, 2011, 12:00:54 »

dotaz mandriva 2010.2 32b:
nastaveni systemu/multimedia/zachytavani zvuku
zde je nekolik zarizeni (interni mic, webcam mic atd)
jako preferovane je interni mic, pokud zmenim poradi - webmic nastavim jako preferovane, tak toto poradi je pouze po dobu aktualniho spusteni systemu. Po restartu se opet nastavi stare poradi.
Jak docilit trvale zmeny poradi?

Lada
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : November 06, 2011, 17:53:31 »

Kolikrat to sem jeste das?? Uz jsem smazal nekolik duplicitnich prispevku!! Jeden staci!
« : November 06, 2011, 17:56:31 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #2 : November 06, 2011, 17:57:57 »

A čo tak to nastaviť ako ROOT?
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #3 : November 06, 2011, 18:56:20 »

omlouvam se za vicero umisteni, ale nevedel jsem presne kam dotaz umistit a ze zkusenosti vim, ze uzivatele se zajimaji jen o urcita temata.
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #4 : November 06, 2011, 19:59:50 »

A čo tak to nastaviť ako ROOT?

Nastavuje se to bez nutnosti potvrzeni heslem root a neni to samostatny program (alespon ja jeho jmeno neznam), ktery by se spoustel napr. sudo
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #5 : November 06, 2011, 20:09:18 »

Ak si to nevie zapamätať, keď to nastaví ako user, tak si to zapamätá, keď to nastavíš ako root. Síce ja osobne to nenastavujem ako root, lebo s tým problém nemám. Ale prečo by si to skúsiť nemohol??? Za vyskúšanie nič neplatíš.

Spustíš si to príkazom:

kdesu systemsettings
« : November 06, 2011, 20:12:06 Ivko »
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #6 : November 06, 2011, 20:20:28 »

bohuzel to nic nevyresilo, po restartu opet se to vrati ke staremu nastaveni
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : November 06, 2011, 20:26:45 »

neni ten soubor uveden v seznamu chranenych souboru? Koukni do nastaveni msec.
http://wiki.mandriva.com/en/Msec
Nastroj pro nastaveni (msecgui) musis asi doinstalovat
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #8 : November 06, 2011, 20:42:30 »

neni ten soubor uveden v seznamu chranenych souboru? Koukni do nastaveni msec.
http://wiki.mandriva.com/en/Msec
Nastroj pro nastaveni (msecgui) musis asi doinstalovat
H.
no to uz je na me vyssi divci ;-), ted me napadlo, ze mozna by pomohlo prihlasit se jako root a zmenit to. Ale v mandrive je implicitne zakazan ucet root a ted si nevzpominam, kde se povoluje. Nevite?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : November 06, 2011, 21:05:29 »

no to uz je na me vyssi divci ;-), ted me napadlo, ze mozna by pomohlo prihlasit se jako root a zmenit to. Ale v mandrive je implicitne zakazan ucet root a ted si nevzpominam, kde se povoluje. Nevite?
Presne tohle po tobe chtel Ivko. To jsi neudelal??

bohuzel to nic nevyresilo, po restartu opet se to vrati ke staremu nastaveni

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #10 : November 06, 2011, 21:08:16 »

Bohuzel nevim kde povolit ucet roota.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : November 06, 2011, 21:09:24 »

Tady
bohuzel to nic nevyresilo, po restartu opet se to vrati ke staremu nastaveni
jsi Ivkovi napsal, ze jsi to udelal a ze to nepomohlo! Tak udelal jsi, co po tobe chtel, nebo jsi se na to vys*al a proste napsal, ze to neslo??

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #12 : November 06, 2011, 21:11:00 »

nevy... v terminalu jsem provedl su a pak ten prikaz
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #13 : November 06, 2011, 22:14:14 »

To snáď nie!!!

Robí sa to tak:
Alt+F2 - vyskočí riadok "Spustiť príkaz". A do toho napíšeš: kdesu systemsettings.
Potom sa spýta na heslo.
A tam môžeš nastaviť.

Nebolo lepšie hneď napísať, že to nevieš zadať? Och!
Skús to takto.
lprivate
Jr. Member
**

Karma: -8
: 88


« #14 : November 07, 2011, 09:37:26 »

Bohuzel stejne, navic se ukaze mene zarizeni, nez pod user

Pozn.- kdyby jsi hned napsal Alt+F2, prikaz: kdesu systemsettings., tak by meneznaly uzivatel netapal :-)
: [1]
   |   
 
: