Přihlásit
: [1]
   |   
: z USB na eee PC 1011PX nelze  ( 13966 )
KITTbx
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« : December 15, 2011, 12:29:22 »

Zdravím všechny a předem se omlouvám za případnou duplicitu nebo mé nepochopení.
Snažím se nainstalovat současné distro na ASUS eee PC 1011PX a jeliož nemá mechaniku dělaám to prostřednictvím USB klíčenky.
Bohužel až se mi podařilo zkušebně spustit Ubu, Kubu, PCLOS, tak Mandriva se zasekne hned při startu s tím, že nemá zavaděč či co (could not start boot splash no such file or directory). Ostatní do LIVE najedou, menší prb mi dělá PCLOS, kde bez problémů jede vše až na 2klik mause na plošce. Převod na USB provádím mocí různých prg: live-usb-install; Universal-USB-Installer; unetbootin-windows-563; bohužel mi nefunguje (prostředí Win) zde presentovaná utilita: mandriva-seed-windows.
Že by to bylo tím, že tato (mandriva-linux-one-2010.2-KDE4-europe2-cdrom-i586) verze nejde instalovat z USB?
Mohu dostat nějaký postřeh, pls?
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #1 : December 15, 2011, 15:47:46 »

 Nedavno se tu resilo neco podobneho, treba to napovi 
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=13170.0
KITTbx
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #2 : December 15, 2011, 16:11:12 »

Díky, ( http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=13170.msg84734#msg84734 ), ale je to stejné v tom, že Mandriva absolutně odolává, jinak to dělám z win, nemám natažený Linux, podstata je, že všechny jiné distra fungují.
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #3 : December 15, 2011, 16:15:59 »

Zaujímavé, ja s tým problém nemám (A viem, že nie som jediný). Síce robil som to naposledy asi tak pred mesiacom-dvoma, ale nevidel som nijaký problém. Utilita Mandriva-sheed (linux verzia) fungovala bez problémov. USB disk vytvorila, nainštaloval som, zmazal, naformátoval. Nijaký problém, nijaká závada. Kedysi dávnejšie som skúšal aj tú windowsácku verziu a nemal som problém.
Ja osobne by som Mandrivu neobviňoval. Problém by som skôr videl v železe. Presnejšie v kompatibilite.
KITTbx
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #4 : December 15, 2011, 16:31:12 »

Neříkám, že je železo 100%, ale když jede jiný Linux a ne jeden tak to sice může být kompatibilita, ale s Mandrivou.
Já testuji ve win , ale je fakt, že ten soft Mandriva-sheed mi nepozná ŽÁDNOU flashku, tedy pochopil jsem, že ji má najít sám.
V každém případě instalace/převody v jiných programech nepomáhají také.

upgrade 18:44
Takže jsem to pořešil tak, že jsem si na flash disk nahrál PCLOS pak k ní přidal mandrivu a sheed to pak nakopíroval na hdd a celé spustil v live verzi PCLOS.
Instalace, jak na flash disk tak na HDD OK, bohužel mandriva mi nějak neovládá Fn tlačítka, což pro změnu PCLOS ano, ale zase neumí potvrzovat klikem na touchpadu, kručíš to tam bude nakonec snad ten win...
« : December 15, 2011, 19:50:50 KITTbx »
KITTbx
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #5 : December 16, 2011, 15:46:46 »

Zdravím, takže k těm Fn klávesám, má na to někdo je to problém jen live verze a po nainstalování to pojede?
Nebo se dočtu, že když sem líný hrát si s konzolou tak to nemám raději zkoušet?
;-)
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #6 : December 16, 2011, 18:48:36 »

Zdravím, takže k těm Fn klávesám, má na to někdo je to problém jen live verze a po nainstalování to pojede?
Nebo se dočtu, že když sem líný hrát si s konzolou tak to nemám raději zkoušet?
;-)
Co vsechno ti nefunguje ? Mam 1015PE a slape me tam vse, taky sem si s tim ale vyhral. Nejdriv je treba zkontrolovat zavedeni modulu, ktery ty klavesy ovlada. Praci s konzoli se ale nevyhnes 
jako root
:
lsmod | grep eee
V pripade, ze na vystupu nebude nic, tak modul natahnout
jako root
:
modprobe eeepc-laptop
Po tomhle me slo Fn+ F1,2,8-12
Tlacitko pro vypnuti touchpadu lze navazat na skript. V pripade zajmu dodam.
Pro ovladani osvetleni je treba zadat kernelu parametr acpi_osi=Linux
Tlacitko pro spravce uloh lze navazat na zvolenou aplikaci.
Pro SuperHybridEngine, ktery je zde take podporovan, doporucuji nainstalovat aplikaci z http://sourceforge.net/projects/jupiter/files/ spolu s podporou eee. V 2010.2 je treba tam narvat balicek xorg-x11-apps - prikaz urpmi xorg-x11-apps --allow-force
Uz nevim, kde sem jej stahoval, potom uz nainstalujes i jupiter. Ten potom zprovozni i dalsi klavesy jako zmenu rozliseni, ci zmenu frekvence cpu. Navic ti rozjede i Bluetooth. Mrkni aj na http://www.fewt.com/2010/02/meet-jupiter.html
Vsechny tedy slape, tak se klidne ptej
« : December 16, 2011, 18:50:08 jentzek »
KITTbx
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #7 : December 17, 2011, 10:02:06 »

Děkuji za nasměrování.
Problém je, že konzolově jsme NIKDY nic pořádně nedělal a je fakt, že se mi moc nechce do toho prcka cpát LINUX, který nepojede moc dobře a pochopitelně rozhodí zavaděč WIN a jelikož to nemá mechaniku zpětně to budu nejspíše muset dělat reinkarnací F9.
Nejede mi žádné Fn tlačítko a to další jsem nezkoušel, hele v LINUXU jsem jen uživatel a abych pravdu řekl na DOSovskou obrazovku jsem už tedy dost zapomněl :-(
eee používá i moje žena a naše holky, takže WIN prostě vede..
« : December 17, 2011, 10:10:29 KITTbx »
: [1]
   |   
 
: