Přihlásit
: [1]
   |   
: Zatuhnutí systému při používáni Libre office  ( 10764 )
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« : December 15, 2011, 23:16:47 »

Zdravím.
Mám problém s Libre a Open Office. Při otevření calc i word a práci s obojím najednou zatuhne systém. Dělá to v Mandivě i Mageii. Zkoušel jsem 64 i 32 bit systémy. Pod Widlema v pohodě. Na druhém počítači na Mandrivě také OK. Nepomohlo ani přeinstalování OS (Nová instalace na jiný oddíl). Nemám Libre a Open najednou. Zkoušel jsem jeden a pak druhý, tak by to kolizí být nemělo. Systémy mám na obou počítačích aktualizované.
Počítač na kterém Office nejde je na I5 SB a ten druhý je na atomu 270.
Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?
Díky

Jen doplním, že prostředí mám KDE a Libre tahám z ofic. zdroje a OO jsem stáhl ze stránek openoffice.cz. Na 64bit systému jsem měl 64 bit Office a na 32 bit systému 32 bit Office
« : December 15, 2011, 23:23:58 jirsi »
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #1 : December 16, 2011, 10:29:21 »

Mne to robilo na OpenOffice, ale už dávnejšie. Zmazal som v HOME adresári .openoffice adresár, čím som stratil všetky nastavenia, ktoré som mal, ale odvtedy to šlo dobre.
Ale že to robí na dvoch nezávislých počítačoch... Nekopíroval si nastavenia?
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« #2 : December 16, 2011, 16:52:52 »

Díky za radu. Právě je divné, že to dělá jen jeden počítač, ale s různými distribucemi. Žádný import jsem nedělal a pro jistotu jsem i před novou instalací formátoval /home, takže by tam nic zbýt nemělo. Taky když to zamrzne, tak musím přeinstalovat Kmix, jinak nefunguje, tak jestli není problém tam
Každopádně jsem zkusil tvoji radu a uvidím.
Díky 
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« #3 : December 16, 2011, 21:01:20 »

Bohužel to dělá pořád
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #4 : December 17, 2011, 20:45:25 »

Peťoš má v repo novější verzi Libre Office, zkus ji ... http://petos.cz/rpms

podle toho ale co popisuješ by měl být nejspíš nějaký problém v tom PC, do logů jsi se nedíval? http://wiki.mandrivalinux.cz/system:prikazovy_radek:logovani?s

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« #5 : December 20, 2011, 19:56:56 »

Bohužel jsem musel rychle jednat a tak jsem přešel na SUSE (Kvůli místu na disku přešel, ne přidal). Až budu mít čas zkusím co mi radíte. Třeba vyjde nějaká aktualizace a vše už poběží. V SUSE zatím problém nemám, tak snad to HW nebude. Spíš bych  řekl nějaká kolize společných balíčků Mandrivy, Mageii a obou Office.
Díky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #6 : December 20, 2011, 21:03:06 »

Akých spoločných balíčkov??? Ty miešaš Mandrivu a Mageiu??? Dva odlišné systémy???
Ak to robíš, tak myslím, že vysvetlenie je jasné.
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« #7 : December 20, 2011, 21:59:41 »

Samozřejmě je nemíchám. Ale Mageia vychází z Mandrivy a mají mnoho společného. Nebo alespoň podobného a tak pokud nastane kolize OO a něčeho dalšího, tak stejná chyba, nebo spíš výsledek se může objevit i v druhém OS. Takhle jsem to myslel 
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #8 : December 20, 2011, 22:35:34 »

Ak myslíš Mandrivu 2011 a Mageiu, tak rozdiely sú dosť veľké. Už len v RPM systéme. Preto by sa balíky nemali miešať. Ale ak myslíš Mandrivu 2010.2 a staršie, tak máš pravdu, rozdiely až také veľké nie sú.
Len zaujímavé je, že ja osobne používam oba systémy a to Mageiu v 32 aj 64 bit. verzii a Mandrivu 2011 iba 32 bit. a nijaký problém s LibreOffice som nezaznamenal. Práve naopak, zdá sa mi, že je svižnejší ako v starších verziách Mandrivy.
jirsi
Newbie
*

Karma: 0
: 22


« #9 : December 21, 2011, 00:56:33 »

Je to celé nějaké divné. Na Suse office občas spadnou, ale obnoví se dokumenty a jedu dál. Ale teď jsem zkoušel ubuntu a tam vše jde až do doby, kdy se nepokusím Libre Office aktualizovat. To zamrzne ještě při aktualizaci. Ale je hodně divné, že jsem asi jediný kdo má tento problém. Jinak počítač funguje bez problémů, tak nevím, jestli hned zkoušet reklamaci, že by to byl HW problem 
: [1]
   |   
 
: