Přihlásit
: [1]
   |   
: Neprobuzení gnome ze spořiče  ( 3460 )
daton1
Newbie
*

Karma: 0
: 43


« : January 02, 2012, 21:32:23 »

Dobrý den
Mám nainstalovanou Mandrivu linux 2010.2 s prostředím gnome. Když přejde do spořiče a vypne se obrazovka, zpravidla vždy se grafické prostředí již neprobudí. Je fakt, že mám desku s integrovanou grafikou a jen 8Mb grafickou pamětí. Předpokládám ale že by to mělo gnome zvládnout. Otázkou tedy je zda lze systém doladit aby se grafické prostředí podařilo vzbudit.
Když se dostanu do konzole jaký příkaz mám použít pro restart grafického prostředí či celého sezení a tedy opět i grafického prostředí?
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #1 : January 02, 2012, 22:08:19 »

startx
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : January 02, 2012, 22:22:41 »

startx neprobehne, pokud uz Xy jedou. Lepsi je jako root:

:
init 3 && sleep 10 && init 5

Jinak je otazkou, proc to vychcipava. 8MB VRAM je opravdu hodne malo...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
daton1
Newbie
*

Karma: 0
: 43


« #3 : January 02, 2012, 22:46:39 »

Ahoj
Ano je to stará deska QDI s intelovskou grafikou 82845G. Ale dříve jsem na ní bez problémů provozoval kde3.5 i s berylem. No ted mi kde nenajede vůbec a gnome má tyto potíže. Zajímavé je že když je černá obrazovka a zmáčknu ctrl+alt+backspace tak se objeví šipka myši, ozve se zvuk startu sezení a to je vše. Někdy se stane že spořič zůstane na jednom obrázku a jakoby zamrzne. Pokud ale PC nejde do spořiče, jede vše celkem obstojně i když při spouštění např flešových videí je vidět že je to spíš rychlé promítání snímků než plynulý film.
No plánoval jsem to na ftp server ale chtěl jsem si tuto verzi mandrivy nejprve odzkoušet.
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #4 : January 03, 2012, 15:36:38 »

Moderní spořiče chtějí obvykle nějaké ty 3D funkce (akceleraci) - a to by mohl být problém v Intel ovladači, protože tyhle staré grafiky už nejsou moc dobře podporované (o když jsou funkční)-

Zkuste vypnout spořič nebo nechat černou obrazovku (blank screen) nebo použít nějaký jiný jednoduchý spořič. A taky zkuste, jestli to opravdu dělá spořič a nedělá to náhodou uspávání obrazovky...

daton1
Newbie
*

Karma: 0
: 43


« #5 : January 06, 2012, 07:46:29 »

Dobrý den
Tak zatím mám vyzkušené, že když nedám žádný spořič tak to jede celý den bez problémů. U jiných spořičů se to po čase opět sekne. Jednoduch spořič jsem v nabídce nenašel měl jste na mysli nějaký konkrétní?  Jinak hledal jsem možnost jak uspat obrazovku jen tak bez spořiče a nějak se mi nedaří to nastavení najít.
Díky za rady 
: [1]
   |   
 
: