Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Připojení XPERIA mini pro ke compu jako MASS storage - téměř vyřešeno  ( 14976 )
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« : January 10, 2012, 18:59:17 »

Vážení přátelé,

po připojení se sice objeví zařízení USB Imaging Interface, po otevření Dolphinem se objeví camera a v ní adresář MTP Device, ale v něm už nic. Někde se dal taky otevřít jakýsi podadresář s čímsi k instalaci widloidního softu jménem PC Companion do compu.

Někdo to řešil na abclinuxu, ale už zapomněl - či spíš nepostřehl - jak se mu to nakonec povedlo.
http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/346667
Prý by se mělo jen něco nějak přenastavit v telefonu samotném, ale volbu o které se hovoří v topic-u výše, jsem v telefonu nenašel (čímž nevylučuju, že tam není).

Musím mít v Xperii SD-kartu nebo se dá přistupovat i k médiím, uloženým v telefonu samotném - procházením adresářů ?

Micro$oftí Nokii jsem kdysi připojil jako MASS storage prakticky na první dobrou i bez karty.



Pep
« : February 03, 2012, 14:24:39 Pepep »

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : January 10, 2012, 19:29:11 »

musíš tam mít paměťovou kartu, ta se potom tváří jako USB MASS STORAGE - karta se "odpojí" od telefonu a připojí se k pc

i v tom tvém odkazovaném vlákně mluví řešitel o SD kartě viz. http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/346667#13 takže ani on nepřipojil nic jiného než kartu 

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #2 : January 10, 2012, 21:58:36 »

Jéje ! No, začal jsem tedy pátrat, kam se (až jí koupím) ta karta strká a ona už TAM JE !
V tom případě měla nějaký zapatlaný konektory, byla málo zasunutá, či čo, protože teď už to funguje mravně.

Kam se ta karta dává není napsáno ani v hlavní "Úvodní příručce" (takovej rozkládací plakátek). Asi to není relevantní... Při prvním nandání baterky jsem si toho taky nevšiml. No nic.

Pro ostatní - fakt to chce po zasunutí USB chvíli vydržet, třeba i napoprvé Dolphin schodit a znovu otevřít "Naposledy připojená zařízení " a otevřít ho znova .

Každopádně díky, ať se daří  !
« : April 03, 2012, 18:38:19 Pepep »

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #3 : January 10, 2012, 23:09:11 »

vítej v klubu Androiďáků

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Petr Chromec
Newbie
*

Karma: 0
: 5


« #4 : January 13, 2012, 23:39:21 »

A jit pres Xperii na net si uz zkousel?? Sem od zacatku u Oskara, presel sem od SE K800i na Xperii Ray. Oba founy slapou s MDV 2011 bez problemu, proste luxus.
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #5 : January 15, 2012, 11:06:41 »

Jj, šlape to.
Svůj problém jsem paraleleně řešil i přes Support SonyEricsson a tam nějaký Jan David by mě snad byl schopný do rozkrájení tvrdit, že Android není Linux. Dokonce mě odkázal na firmu Linux, abych si to s nimi teda jako vyříkal... 

A pak chtěj podporu od výrobce...tupounek jeden.

Pep

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #6 : January 28, 2012, 11:40:14 »

Šlak by mě trefil. Připojím telefon (sra... xperii), zobrazí se mi Nedávno připojené zařízení, dám otevřít Dolphinem, tam se zobrazí jakási "camera", - což je shit, který pak v systému není k nalezení, a v něm adr. MTP device. Po jeho otevření (pokud se - což se děje nyní - že je prázdný      !!! ) je nějaký adresář snad "store0001", kde se dají vyčenichat fotky a nahraná videa a pokud to video není naprzněné, dají se i překopírovat na disk compu.

Teď už je i zařízení "camera" prázdné. Fakt bych někoho nechal od SonyEricsson pro výstrahu zastřelit ! Navzory svému pacifismu...

Se.u se s tím už hodinu a půl a dávno mám být na demonstraci proti ACTA !

Pep

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #7 : January 28, 2012, 13:43:19 »

no když připojíš telefon s androidem a paměťovou kartou k PC za pomocí kabelu, tak by se ti měla objevit na telefonu hláška USB připojeno (podívej se do stavové lišty), pak když na ni klikneš, tak se ti objeví android s tlačítkem Zapnout úložiště USB, teprve po tom, se ti objeví (po určité chvíli v závislosti na velikosti karty a jejím zaplnění) hláška v Mandrivě o možnosti připojení zařízení - pokud tak učiníš, tak se ti pam. karta  připojí do /media/NAZEV_KARTY, fotky pak hledej v /media/NAZEV_KARTY/DCIM

odpojování je přesně opačné, nejprve odpojím v PC, ...


Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
kuchťa
Newbie
*

Karma: 0
: 3


« #8 : January 28, 2012, 21:18:36 »

Zdravím,
pro připojení jako USB Mass Storage musíš mít takto nastavený telefon. Protože mám Xperii Ray, předpokládám, že to bude v Mini podobně. Nastavuje se to v Aplikacích - Nastavení - Sony Ericsson - Možnosti připojení - Režim připojení USB - tady zvolíš Režim Velkokapacitní úložiště (MSC). Myslím že z výroby je tam nastaveno Přenos souborů (MTP). Na nějakém helpdesku bylo popsáno pro Linux toto nastavení. Jo a při připojení k počítači v režimu Mass Storage se karta odpojí v telefonu - na kartě se můžeš hrabat z počítače ale v telefonu se tam nedostaneš (ani aplikace, které ji používají - přehrávač se nedostane k muzice na kartě, GPS programy se nedostanou k uloženým mapám apod). Musíš odpojit kabel.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : January 28, 2012, 21:21:13 »

Jezisi... jestli to je takto, tak to fakt na SE pekne posrali :/ MTP je Widloidni protokol... na to se neda rict nic jineho nez...$%^&*(.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #10 : January 28, 2012, 21:51:17 »

pokud to je pravda, tak to SE gratuluju ... ještě že má telefon od SE podporu od CyanogenModu

2 Pepep: omlouvám se za předchozí mystifikaci, jedu na CyanogenModu, takže jsem nic o podobných serepetičkách netušil, vím, že na HTC jsem něco kdysi podobného měl, ale dalo se to přepnout vždy v nabídce u USB připojeno, SE to zřejmě doladil k dokonalosti

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
kuchťa
Newbie
*

Karma: 0
: 3


« #11 : January 28, 2012, 22:41:48 »

Proč tak ostrá slova. Vždyť máte na výběr z obou protokolů. Jen je to z výroby přepnuto na MTP a na Mass storage si to přepneš sám, jak jsem popsal výše. Pravda je, že není vidět paměť telefonu (v Linuxu, mám dojem, že ve widlích jo - ale ruku do ohně za to nedám). Možná po odemčení bootloaderu a rootu telefonu to jde. Nevím, telefon mám krátce a ani jedno jsem zatím nezkoušel a popravdě ani nehledal. Zatím se seznamujeme 
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #12 : January 28, 2012, 22:56:50 »

S MTP protokolem bojuju při připojování tabletu Archos 101 G9. Podporu v linuxu by mít měl (pomocí knihoven libmpt-utils, mtpfs a třeba programu gnomad 2), ale funguje to nějak divně. Z mnoha pokusů se mi podařilo přimountovat tablet všeho všudy dvakrát. Postup jsem si zapsal, ale přesto se mi připojení nedaří. Na druhou stranu je fakt, že když se tablet připojil, tak to běhalo parádně. Zatím to obcházím přes USB-flashku, popř. připojením přes wifi a spuštěný ftp server, žádnou možnost pro přepnutí do nějakého "lidštějšího" protokolu tablet nemá... 

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : January 29, 2012, 00:45:13 »

Ostra slova: protoze vychozi nastaveni Cisteho androida je mass storage (mam telefon s cistym androidem, takze vim). Menit default nastaveni na pouziti proprietarniho protokolu je proste krok stranou.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #14 : February 03, 2012, 14:29:38 »

Vážení přátelé,

včera mi Xperia - (nejspíš) při obdržení sms-ky o přijetí právě zaplacené za služby samotnému operátorovi přes baňkomat - definitivně klekla, prosím pěkně měsíc stará.
Náhr. telefon mě přivedl na primitivní řešení - jediné proč se chci do telefonu prokousat je stáhnout mnou vytvořenou galerii.

Takže zkrátka vezmu paměťovou kartu, plácnu jí do čtečky a ta se připojí jako disk - mám vyřešeno

Mimochodem ten náhradní telefon - nějakej Samsung či co - se pro sichr přes kabel USB/miniUSB ke compu nepřihlásí vůbec (zkoušeno na třech strojích).

Pep
« : February 03, 2012, 18:56:35 Pepep »

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
: [1] 2
   |   
 
: