Přihlásit
: [1]
   |   
: Full HD přes DVI na AGP 8x  ( 5985 )
hladikpm
Newbie
*

Karma: 0
: 16


« : January 29, 2012, 16:40:40 »

Dobrý den, můžete někdo doporučit vhodnou grafickou kartu do AGP 8x, která bude s aktuálními ovladači zvládat rozlišení 1920x1080 přes DVI výstup? Očekávám dostatečný výkon pro sledování filmů.
Teď mam Ge Force 4 MX440 (AGP 8x). Po výměně CRT monitoru s rozlišením 1024x768 za Full HD LCD jsem zjistil, že Full HD přes DVI funguje jen se svobodným ovladačem na linuxu a s hodně starými ovladači ve Win XP. Nové ovladače to ani v jednom systému neumí, to tedy nevim proč. Jde to jen přes D-sub. V nejhorším by se ten analog dal použít, ale neřeší to slabý výkon této karty při velkém rozlišení.
Díky za odpovědi.

Mandriva 2010.2 Free, KDE 4.4.5
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : January 29, 2012, 17:51:30 »

údajně se už ATI o dost zlepšila, ale já osobně bych šel určitě do NVidie

AGP je už dost výběhový formát, takže moc velký výběr není, mrkni třeba na alzu, tato by to mohla zvládnout http://www.alza.cz/gigabyte-n62-512l-d218946.htm

případně se zkus poptat někde v bazaru či u ITáků v zaměstnání, jestli se jim v šuplíku neválí nějaká karta do AGP

v PC ji nemám, takže pouze teoretizuju, možná se tu ozve i její šťastný majitel, zkus počkat

edit: upraven odkaz
« : January 29, 2012, 19:42:59 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #2 : January 29, 2012, 20:39:20 »

Doporucil bysh take kartu od Nvidii, ale nabidka karet do AGP uz je slaba.
Zeptam se co by mela karta zvladat?

 

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
hladikpm
Newbie
*

Karma: 0
: 16


« #3 : January 31, 2012, 11:37:54 »

Měla by zvladnout v pohode prehravat filmy v nejvyssim rozliseni (1920 x 1080) vcetne narocnych scen. To vse pokud mozno pres DVI vystup. A take bych nepohrdl plynulimi efekty v KDE 4.4.5. Jak uz jsem psal, setkal jsem se s tim, ze nektere karty zvladnou Full HD jen pres analog. Zrejme je to ale dane ovladaci. Hry nehraju, maximalne Tux racer.
Idealni by byla zkusenost nektereho z Vas linuxaku s konkretni kartou. Ale asi uz mam moc stary zelezo   Na druhou stranu myslim, ze zbytkem sestavy by to nemelo byt omezene:
Pentium 4, 2,8 GH, HT,  2GB RAM dual chanel, AGP8x
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #4 : January 31, 2012, 18:29:16 »

Na GeForce 6200 zapomeň!
Měl jsem v předchozím PC GeForce 7600GT a ani ta fullHD video nezvládala. Ještě tak rozlišení 1280×720.
Pokud trváš na fullHD videu, tak hledej v bazarech GeForce 8600GT a vyšší, popř. Ati X1950 a vyšší. Obávám se však, že tyto karty už se vyráběly s PCIe.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : January 31, 2012, 18:33:53 »

Bohuzel, AGP je opravdu VELMI stary. To, co chces, IMHO neni mozne na tomto portu utahnout.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #6 : January 31, 2012, 19:36:39 »

Asi tak, mam doma NV 6600 a ze 720p mam diapozitivy.
Problem je, ze technologie nvdpau podporujici akceleraci videa je dostupna az u novejsich 8-rad, ktery, jak spravne Alda podotkl, se vyrabi pro PCI-e.
S tvoji konfiguraci by to vse tahl procesor, snad kdyz ho pretaknujes pres 3 GHz, tak si uzijes alespon 720 radkove video 
hladikpm
Newbie
*

Karma: 0
: 16


« #7 : February 02, 2012, 10:57:17 »

Dík za odpovědi. Ikdyž mě moc nepotěšili. Zkusím sehnet alespoň co možná nejlepší do AGP 8x. PCIe u mě nepřichází v úvahu, znamenalo by to komplet nové PC. Nepletu-li se, desky s PCIe už neměli IDE ATA rozhraní a já mám disky, mechaniky, všechno pro desky se socketem 478.
Jedině ještě integrovaná Intel Extreme Graphic 2. Jaký ta má výkon v porovnání s mou GF4 MX 440 64MB RAM? Máte někdo zkušenost? Předpokládám ale že na tom bude možná stejně.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : February 02, 2012, 11:38:22 »

To vis, ze IDE ATA tam je. I na novych. Mrkni se na web

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1]
   |   
 
: