Přihlásit
: [1]
   |   
: Instalace softwaru (ghostscript a ImageMagick)  ( 3250 )
webhope
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« : February 02, 2012, 18:41:39 »

Dobrý den,
mám Mandrivu 2010, první vydání.

Snažím se nainstalovat tyto dva balíčky, ale nemohu do udělat v tom klasickém instalačním okně v KDE takže to dělám přes konzolu. Zadal jsem příkaz urpmf imagemagick a vyjel mi dlouhý výpis a na konci je:

:
bash-completion:/usr/share/bash-completion/imagemagick
není k dispozici žádné xml-info pro zdroj "Main (Official2010.0-1)"
není k dispozici žádné xml-info pro zdroj "Contrib (Official2010.0-9)"
není k dispozici žádné xml-info pro zdroj "Non-free (Official2010.0-17)"
není k dispozici žádné xml-info pro zdroj "Non-free Updates (Official2010.0-18)"

Co to znamená? Nejsem si jist jestli mám správně nastaveny zdroje, kde to zjistím (název souboru?). Zvládne to ta Mandriva nainstalovat nebo budu muset přidat nějaký zdroj?

PS:
urpmi imagemagick --download-all
hlásí
Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)
ale spouštím jako superuživatel. Nevím jestli to půjde
« : February 02, 2012, 18:43:35 webhope »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : February 02, 2012, 18:45:57 »

No, kdyz uz musis pouzivat terminal, nauc se pracovat s jednotlivymi nastroji.
Pro zacatek zkus  man urpmf
napise ti, ze to F znamena Find. Pokud chces instalovat, pouzij urpmi.

Rozhodne si precti CELY serial:
http://www.mandrivalinux.cz/urpmi-na-maximum-historie-a-prehled-prikazu/
http://www.mandrivalinux.cz/urpmi-na-maximum-instalace-a-odebrani-balicku/
http://www.mandrivalinux.cz/aby-urpmi-fungovalo-nastaveni-zdroju-softwaru/
http://www.mandrivalinux.cz/urpmi-na-maximum-repozitare-a-prace-s-nimi/
http://www.mandrivalinux.cz/urpmi-na-maximum-instalace-softwaru/


Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
webhope
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #2 : February 02, 2012, 19:08:25 »

Vím co znamená urpmf záměrně jsem sem vypsal tu hlášku. Tak co mám se snažit nebo to nepůjde? Ptám se na tu chybu s přístupem do pěměti

Edit: Sorry, ale tohle se číst nedá, není tam nic vidět. Text i pozadí jsou bílé (myslím stránky na které si mě odkázal).
« : February 02, 2012, 19:13:25 webhope »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : February 02, 2012, 20:28:02 »

Aha, takze je videt, ze jsi man nepouzil.

man urpmf pise:
By default, urpmf outputs the list of the known packages that contain a
file whose name or path was specified as an argument on the command-
line.
Tedy hleda balicky, ktere obsahuji SOUBOR blablabla.

Hledas balicek jmenem imagemagick? Pote urpmq (pro jistotu man urpmq
urpmq is a tool to access and query the urpmi database. It can be used
to list available packages in the various urpmi media, or to list the
full dependencies of a package, or to list the packages that will be
installed if you start urpmi.
(neboli urpmF prohledava obsah balicku. urpmQ prohledava databazi RPM)


Je to neustale to same s Tebou. Clovek Ti neco napise abys udelal (nebo si precetl) a ty co? Kasles na nej.

Cist se to da (viz obrazek). Hadam, ze mas nejake vlastni nastaveni CSS. Vypni jej, pouzij jiny prohlizec ktery jsi nerozvrtal a studuj.

Ovsem bojim se, ze se neco ve tvem systemu rozdrblo natolik (nerikam, ze jsi to byl ty), ze nejlepsi volba pro Tebe bude reinstal. Nez to udelas, muzes, jako posledni krok, zkusit rebuildnout RPM DB, ale nevim, jestli to pomuze a pokud se to nepovede, skoncis s reinstalem 100%.
Kazdopadne ted mas nejvyssi cas na provedeni nezavisle zalohy vsech dat.


* MDVscreen.png (86.5 , 653x446 - 417 .)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
webhope
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #4 : February 02, 2012, 21:18:20 »

Nemám žádné rozvrtané css ani rozvrtaný prohlížeč. Chyba je na Vaší straně.

Máte v css explicitně definovanou barvu pozadí
:
body {
    background-color: #D0D0D0;
}
Ale barvu písma již nikde nadefinovanou nemáte:
:
<div id="page">
<div class="table_main">
<div id="content">
Takže stránce vnucujete "bílé" pozadí (#D0D0D0), když mám pozadí v systému nastavené tmavě, ale barvu písma jste povolili převzít z mého systému. Výsledek je galimatiáš na Vaší straně, ne na moji. Mandrivě sice nerozumím, ale tohle je pro mě hračka.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : February 03, 2012, 17:39:15 »

ale tohle je pro mě hračka.
V tom pripade jiste vis, jak si to precist...
« : February 03, 2012, 17:51:50 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1]
   |   
 
: