Přihlásit
: [1]
   |   
: nefunguje mikrofon v Teamspeaku  ( 11312 )
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« : April 05, 2012, 21:16:52 »

Dobrý den,
nainstaloval jsem si TeamSpeak, ale bohužel mi nejede mikrofon a v testu mikrofonu také bez reakce. Mám MDV 2011 32 bitů, notebook ASUS k50IJ.

alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : April 05, 2012, 21:58:48 »

díval jsi se v alsamixeru, jestli není stáhnutý?

v konzoli zadej
:
alsamixer
a pak přes F6 přepneš danou zvukovku na tu s mikrofonem ...

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #2 : April 05, 2012, 22:59:42 »

Všechno co jsem našel, je na maximum.
« : April 05, 2012, 23:34:16 knezi »

Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #3 : April 06, 2012, 08:14:58 »

Máš zapnuté PULSE?  To má vlastní ovládání...
V jiných aplikcích mikrofon funguje? Já pro kontrolu funkčnosti mikrofonu používám zvukový editor audacity.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #4 : April 06, 2012, 11:33:35 »

V systému mám kolonku Pulseaudio odškrtlou.
Mikrofon se mi nepovedlo rozběhnout ani v Audacity,

Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #5 : April 06, 2012, 21:02:30 »

Problém tedy bude asi ve zvukovém systému a ne v TeamSpeaku.

Jedna z možností - zkus zapnout Pulseaudio (a restartuj). Na některých strojích funguje bez problémů out-of-box (na některých ovšem ani za nic...)

Spíš bych ale tipoval, že opravdu je zvukový systém špatně nastavený. Je potřeba přes Kmix - Směšovač - Nastavit kanály opravdu všechny kanály nastavit jako viditelné a dát hlasitost na max. Někdy lze nastavit i zesílení mikrofonu micboost (nebo podobná volba), tuto zkusit také na maximum. Také je potřeba vybrat vestavěný (internal) mikrofon, může být aktivní externí mikrofon (přes jack).

Další možností může být špatné nastavení modelu zvukové karty - návod je na wiki: http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:zvukove_karty:problemy. Podle zkušeností se toto ale spíš projevuje při přehrávání.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #6 : April 10, 2012, 18:09:44 »

Když jsem zapnul Pulse, Kmix mi v podstatě nabídl jen jeden posuvník, další se mi nepodařilo najít. Když jsem ho vypnul, tak jsem tam nazšel posuvník několik a další si zobrazil, bohužel ani v jednom případě se mi mikrofon nepodařilo rozchodit.
EDIT: ještě jsem kouknul na ten návod nastavení zvukovky - mám typ VIA VT1708S, pochopil jsem dobře, že mám zadat auto?
« : April 10, 2012, 18:23:53 knezi »

alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #7 : April 10, 2012, 20:39:38 »

mám typ VIA VT1708S
mělo  by se jednat o bug http://mandriva.598463.n5.nabble.com/Bug-60467-NEW-snd-hda-intel-VIA-VT1708S-mic-doesn-t-work-td2263360.html je v Mandrivě 2011 i Mageii 1, zkus betu od Mageii 2 nebo betu ROSA 2012, snad to nové jádro a nová alsa vyřeší, případně můžeš zkusit zaktualizovat jádro a další části z backports zdrojů, ale jestli to pomůže, tak to netuším

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
knezi
Jr. Member
**

Karma: 0
: 71


« #8 : April 13, 2012, 15:04:18 »

Díky na info, stejně poslední dobou uvažuji, že bych přestoupil na jinou distribuci.

Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #9 : April 13, 2012, 17:31:46 »

Když jsem zapnul Pulse, Kmix mi v podstatě nabídl jen jeden posuvník, další se mi nepodařilo najít...
EDIT: ještě jsem kouknul na ten návod nastavení zvukovky - mám typ VIA VT1708S, pochopil jsem dobře, že mám zadat auto?

Pulse má vlastní mixer - najdeš ho v hlavním menu mezi ostatními audioaplikacemi.

Ano, parametr auto by podle odkazované dokumentace měl fungovat (ale podle popisu stejně jenom načte defaultní nastavení zvukovky, což pravděpodobně dělá už teď - za zkoušku ale nic nedáš  ).

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
: [1]
   |   
 
: