Přihlásit
: [1]
   |   
: Připojení k AP  ( 4554 )
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« : May 18, 2012, 21:25:08 »

Vážení přátelé,

můj dotaz se sice týká sytému nad MDV či Mageiou, ale jsem jakýsi bezradný. AP je od ASUSu, chodilo, ale nějak si postavilo hlavu. Resetoval jsem ho, nastavil, notebook se k němu připojí, ale je tam jakýsi rozpor - viz obrázek. A do netu se pochopitelně nedostanu. Co je ale divné, že při celkovém restartu mašiny se už na ten ASUS nepřipojí notebook vůbec - "připojení selhalo".
Příkaz ifconfig pochopitelně hlásí wifi uvnitř notebooku, bez problémů.
Kam mám směrovat své kroky ?

Dík
Pep


* Správa sítí1.jpeg (117.14 , 1280x800 - 534 .)

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #1 : May 18, 2012, 23:15:50 »

ve správci sítí ti to ukazuje ikonku u wifi, vpravo dole u káblu - to je ten rozpor?

když zadáš do prohlížeče 77.75.76.3 tak se ti zobrazí stránka? případně ping na 77.75.76.3 funguje?

nakonec mě napadá, jestli nemáš nastavenou IP adresu v noťasu natvrdo a restartem se ti u AP nastavil základ, který je třeba v jiném rozsahu, než máš ten u noťasu >> nepropojíš to

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #2 : May 22, 2012, 19:12:23 »

Neco podobneho jsem pozoroval u sebe. Ze network applet ukazoval,ze spojeni neni a network cetrum, ze spojeni je. Ale pak jsem dal obnovit a network centrum uz ukazaval,ze spojeni je rozpojeno.
Napada mne, ze mozna v nastaveni spojeni mate odfajkovanu volbu kontroval spojeni pomoci Network Manageru.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #3 : May 22, 2012, 20:51:47 »

na Mandrive som mal čosi podobné. Network sa mi jednoducho rozbehnúť nepodarilo.
Mageia pri tej istej konfigurácii bola na tom tak isto. Ale použitím v konzole príkazu dhclient sa to všetko automaticky nastavilo. Mandriva 2011 tento príkaz nepozná    V starších verziách to šlo.
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #4 : May 23, 2012, 16:46:37 »

ve správci sítí ti to ukazuje ikonku u wifi, vpravo dole u káblu - to je ten rozpor?

když zadáš do prohlížeče 77.75.76.3 tak se ti zobrazí stránka? případně ping na 77.75.76.3 funguje?

nakonec mě napadá, jestli nemáš nastavenou IP adresu v noťasu natvrdo a restartem se ti u AP nastavil základ, který je třeba v jiném rozsahu, než máš ten u noťasu >> nepropojíš to

Problém se vyloupl sám od sebe. Kamarád si koupil to AP mým prostřednictvím do pronajímaného bytu. U sebe doma jsem ho spustil, dal mu jiné jmého s heslem a chodil. Kamarád si ho odvezl, chodil asi půl roku teď začal stávkovat. Resetoval jsem ho a začal boj; V něm se v režimu AP ani jiného nic, než jméno/heslo nastavovat nedá. U sebe v tomhle compu to mám nejspíš taky IP automaticky, poněvadž jsem to od instalace nepřenastavoval.

Teď mě napadá snad jen jediné možné vysvětlení, že si s tím host v pronájmu nějak hrál; připojení je ADSL od O2, takže dost možná agregace a v nevhodnou dobu může nastat problém; koneckonců host má možnost se alternativně připojit kabelem a i tak si posteskl, že se to předevčírem, jsa na kabelu, sekalo (nebyl náhodou hokej - a tudíž vytížené datové linky...).

Při problémech to pochopitelně do seznamu nepinglo, jen do sebe
:
[joe@localhost ~]$ ping 192.168.1.220
PING 192.168.1.220 (192.168.1.220) 56(84) bytes of data.
From 94.74.239.45 icmp_seq=7 Time to live exceeded
From 94.74.239.45 icmp_seq=10 Time to live exceeded
From 94.74.239.45 icmp_seq=11 Time to live exceeded
F
Na ping 77.75.76.3 to řvalo, že síť není dostupná

Teď po důsledném shazování x-ek po každé změně nastavení to jede. Možná to byl zakopaný pes.
Nejhorší je nevědět, jak se stalo, že to chodí (nebo spravovat, co funguje - to je ale off topic )

Dhclient nevím, jak aplikovat. Alt+F2 a napsat "network manager" nic neumí, nevím, kde bych to býval zafajfkoval.

Ještě je mi divné, že (viz screenshot doplněný o kolečko) je zelená fajfka na něm (na znamení, že je připojen), ale dole na Správě sítí je "Připojit" a nikoli "Odpojit se" a dole na liště opět červený křížek na ikonce sítě.

Fakt si zkusím myslet, že to bylo nedůslednými refreshi x-ek po přenastavení.

Díky, přátelé, zatím vyřešeno, ještě uvidíme



* Správa sítí1.jpeg (118.74 , 1280x800 - 498 .)

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #5 : May 24, 2012, 09:32:42 »

Mne robila Mandriva presne to isté.

V konzole som pod rootom dal samotný príkaz dhclient a on sa o všetko postaral. Lenže Mandriva to nevie spraviť. Mageia sa zo siete pekne odhlási a znova prihlási už s upraveným nastavením.
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #6 : June 03, 2012, 23:09:15 »

Mno, tak tohle už taky možno s velkou pravděpodobností možno považovat za "Vyřešeno", takže to tak taky označuji, napodruhé.

Co jsem pochopil, je, že s největší pravděpodobností se při resetu AP (tedy té škatule, co se z ní sosá konektivita ze zdi bezdrátově do noťasů, aj.) musí změnit její jméno (SSID), ale i raději heslo. A pak po dalším resetu pak třeba změnit zpět. Stejně tuhý boj jako s ASUSem jsem záhy prováděl se svým domácím D-LINKem, až do okamžiku změny jména wifiny (SSID, heslo jsem ponechal). O zbytek komplikací se mi postaral blbě zalisovaný konektor RJ-45 (na síťovém kabelu).
Ničím neředěné peklo. Snad už to bude makat; mám podezření, že se do toho tehdy někdo začal vrtat.

Děkuji všem velmi zdvořile
Pep

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
: [1]
   |   
 
: