Přihlásit
: [1]
   |   
: Modem Huewai K3765 - chyba není vložená SIM karta  ( 6976 )
nairam
Newbie
*

Karma: 0
: 23


« : June 19, 2012, 13:09:21 »

Zdravím všechny, chci se zeptat jestli se někomu podařilo rozjet modem HUewai K3765 pod Mandrivou. Podle dostupných návodů se mi stále objevuje chyba že není vložena sim karta. Předem díky za každý nápad.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #1 : June 19, 2012, 13:27:14 »

Jakou verzi Mandrivy pouzivas?
Pomoci ceho se pripojujes? Prec MCC nebo pres NetworkManager?
Priloz vypis prikazu dmesg po zasunuti modemu do USB.


PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
nairam
Newbie
*

Karma: 0
: 23


« #2 : June 19, 2012, 14:11:53 »

Mandriva 2011.1, používám MCC
Výpis po zasunutí a dmesg
usb 2-1.2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
usb 2-1.2: New USB device found, idVendor=12d1, idProduct=1520
usb 2-1.2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=0
usb 2-1.2: Product: Vodafone Mobile Broadband (Huawei)
usb 2-1.2: Manufacturer: HUAWEI

po usb_modeswitch:
usb 2-1.2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
usb 2-1.2: New USB device found, idVendor=12d1, idProduct=1465
usb 2-1.2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=0
usb 2-1.2: Product: Vodafone Mobile Broadband (Huawei)
usb 2-1.2: Manufacturer: HUAWEI
option 2-1.2:1.0: GSM modem (1-port) converter detected
usb 2-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0
option 2-1.2:1.3: GSM modem (1-port) converter detected
usb 2-1.2: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #3 : June 19, 2012, 15:25:25 »

Ja mam modem od Vodafone K3770.
Pripojeni na internet nastavoval jsem nasledujicim zpusobem. Je to z duvodu,ze NetworkManager funguje nejak divne.
Po pripojeni modemu vyskoci okenko pro zadani pin kodu. Zadam pin kod a modem zacne blikat modre (dostupna 3G sit).
Pak spustil MCC a nastavil pripojeni pres analogovy modem ttyUSB0. Operator Jiny. Pak zadam cislo *99# a to je vse.

Pak uz pri dalsim pripojeni jen zadam pin kod a pomoci net_aplletu pripojim se pres analogovy modem.

Po pripojeni modemu objevi se vyzva zadani pin kodu?
Chyba o vlozene SIM objevi se kdy?


* net_applet.jpeg (40.87 , 625x349 - 583 .)

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
nairam
Newbie
*

Karma: 0
: 23


« #4 : June 19, 2012, 15:40:31 »

Taky ho mám od Vodafonu.
Popíšu postup, vložím do USB začne blikat zeleně, objevý se mi v MCC modem Huewau je sice podbarven oranžově, dám nastavit a vyskočí okno, kde mám nastavit modem pokud je jinak mam nechat volné, zadání pinu mám zrušené (odzkoušeno Widle) potvrdím a vyskočí hláška "Chyba, není vložena sim karta"
ferri
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #5 : June 19, 2012, 17:20:14 »

Pôvodné nástroje Mandrivy sú už zastaralé.
http://wiki.rosalab.ru/en/index.php/Drakxtools_Replacements

Osobne mám tiež problematický usb mobilný modem Huawei E1750.
Pod Mandrivou 2011 bežal bez problémov.
Pod Mageia 2 nebeží, lebo používa pôvodné zastaralé nástroje z draktools.
ROSA 2012 beží bez problémov.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #6 : June 19, 2012, 17:21:47 »

V MCC v nastaveni pripojeni na interenet vybiras GPRS/3G/EDGE modem?
Pokud' ano zkus' vybrat analogovy modem. Pokud' modem je v seznamu, stejne dej manulane. Pak vyberes /dev/ttyUSB0. V senzamu poskytovatelu Vodafone neni, vyberes neni v seznamu. Zadas nazev pripojeni, cislo *99#, prihlasovaci jmeno a heslo neni potreba a overeni PAP/CHAP.
Po uskutecni pripojeni. Muze se stat,ze firewall bude blokovat toto pripojeni. Musis ho nebo vypnout nebo prenstavit firewall.

Pôvodné nástroje Mandrivy sú už zastaralé.
http://wiki.rosalab.ru/en/index.php/Drakxtools_Replacements
S tou zastaralosti to nema vubec nic spolecneho. V pripade,ze je zruseno zadani pin kodu je to klasicky analogy modem. Tak, ze bud' se pouzije pruvodce nastavenim internetu v MCC s net_appletem Mandrivy nebo se to nastavi pres pomoci programu KPPP.
Network Manager, ktery pouvizivas v Mandrive2011 a ROSe2012 ma sve mouchy. Napriklad u mne na Mandrive 2011 muj modem funguje obcas a neprisel jsem na to proc.  V Rose 2012 po odpojeni od siti nebo vysunuti a zasunuti modemu uz se nepripois se znovu. Pro pripojeni musis zabit process modem-manager. A tato mouha je napric vsemi distribucima a na internetu jsem nedohledal reseni.
Tak,ze jdenoznacne ROSA udelala chybu,ze vyradila konfiguracni nastroje pripojeni k internetu z zakladni instalaci, ale je mozne je naistalovat dodatecne.
Jak se chova tvuj modem pri pouziti NetworkManageru?
« : June 19, 2012, 17:41:32 D.Palamarchuk »

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
ferri
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #7 : June 19, 2012, 20:16:04 »

S tou zastaralosti to nema vubec nic spolecneho.
Môžem pokračovať ďalej:
Kubuntu 12.04 funguje.
Fedora 17 KDE funguje.
openSUSE 12.1 KDE funguje.
Debian Testing KDE funguje.

Stále sa jedná usb mobilný modem o Huawei E1750, ktorý iba v Mageia nefunguje.
Vo všetkých vyššie spomenutých distribúciách som použil štandardný nástroj Správa siete, ktorý ponúka KDE prostredie.  
« : June 20, 2012, 06:05:34 ferri »
nairam
Newbie
*

Karma: 0
: 23


« #8 : June 20, 2012, 09:52:04 »

Díky všem za info a pomoc, dal jsem to podle návodu
V MCC v nastaveni pripojeni na interenet vybiras GPRS/3G/EDGE modem?
Pokud' ano zkus' vybrat analogovy modem. Pokud' modem je v seznamu, stejne dej manulane. Pak vyberes /dev/ttyUSB0. V senzamu poskytovatelu Vodafone neni, vyberes neni v seznamu. Zadas nazev pripojeni, cislo *99#, prihlasovaci jmeno a heslo neni potreba a overeni PAP/CHAP.
Problém nastal, že to chtělo heslo (protože PAP/CHAP), tak jsem použil login a heslo gprs.
Další menší úprava nastavení konce řádku u modemu z CR na CR/LF a poslední byla vložení druhého Inicializační řetězce at+cgdcont=1,"IP","internet" a modem funguje.
ferri
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #9 : June 20, 2012, 16:47:53 »

Klobúk dole.
: [1]
   |   
 
: