Přihlásit | Registrovat
: [1]
   |   
: MDV2011 - nelze se po instalaci přihlásit  ( 7121 )
Pavelt
Jr. Member
**

Karma: 0
: 54


« : January 11, 2013, 21:15:19 »

Nainstaloval jsem (konečně) Mandrivu 2011 (KDE) dosud používaje 2010.2. Instalace v pohodě, po instalace příjemné překvapení, jak vše chodilo jako hodinky. Vypnul jsem PC, druhý den zapnul a najednou na mne vyskočil přihlašovací dialog:
welcome to localhost.localdomain
Ať píšu uživatele a hesla jak chci včetně roota, nejde se přihlásit a pořád mne to vrací zpět do tohohle přihlašovacího dialogu že přihlášení bylo incorrect. Našel jsem návod:
http://www.justanswer.com/computer/6z39x-login-mandriva-when-localhost-localdomain.html
jenže i když tak se jako root přihlásím, zase to nezná příkaz urpmi.
Prosím, co s tím?
(Upřímně, už jsem chtěl přejít na Mageiu, ale ta zase seká a nedokončí ani instalaci.)
Pavel
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #1 : January 11, 2013, 21:21:03 »

(Upřímně, už jsem chtěl přejít na Mageiu, ale ta zase seká a nedokončí ani instalaci.)

Určite máš dobre stiahnuté a vypálené médium??? Ja by som jednak odporúčal skúsiť tú Mageiu, lebo predovšetkým je to živá distribúcia a má aj celkom dobrú podporu na stránkach www.mageia.cz
Pavelt
Jr. Member
**

Karma: 0
: 54


« #2 : January 11, 2013, 21:42:04 »

Mandriva mne nepříjemně překvapila tím, že se rozpadl tým. Co bude dál jsem se nikde moc nedočetl a tak bych věřil raději Mageii. Na jaře se čeká verze 3, asi počkám s Mandrivou 2010.2, která mi jede a Mageiu zkusím pak. Zkoušel jsem i Fedoru, Slackware a kdesi cosi včetně blbuntů, ale Mandriva mi vždycky vyhovovala nejvíc. Snad bude Mageia v podobném duchu. Zatím jí prostě nedokážu rozchodit a vyzkoušet si ji. MD5 součty u iso obrazu seděly.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #3 : January 14, 2013, 21:02:00 »

Pokud' heslo nepamatujes, tak staci v nabidce vybrat bezpecny rezim a MAndirva najede do prikazove radky pod rootem.
Pak zadas prikaz passwd azmenis heslo root. Prikaz na zmenu hesla urciteho uzivatele nepamatuji, ale staci zagooglit a najdes.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 14, 2013, 21:14:26 »

stejny prikaz, ale jako parametr uvedes jmeno uzivatele, pro ktereho to heslo chces zmenit.
pro zmenu uzivatele 'petos' napis:
passwd petos

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Pavelt
Jr. Member
**

Karma: 0
: 54


« #5 : January 15, 2013, 17:12:10 »

staci v nabidce vybrat ...
... ono to vůbec do té běžné nabídky nenaskočí. Prostě to chce jen jméno a heslo. Různě po webu jsem našel anglické diskuse, že nefugují v tomhle případě žádné kombinace určitě platných jmen a hesel. Zkusil jsem nakonec tu Mageiu a jede dobře. Tak u ní zůstávám. Jen nevím, proč u ní (Mageia2) není u Avidemuxu jako videokodek Xvid a u MDV2010.2 Avidemux Xvid má. Ale to je spíš do diskuse Mageii.
Díky Pavel
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : January 15, 2013, 17:36:49 »

No, nevim, s tim jsem se zatim nesetkal... Ackoli s nejnovejsi MDV jsem si moc nehral.

Jen nevím, proč u ní (Mageia2) není u Avidemuxu jako videokodek Xvid a u MDV2010.2 Avidemux Xvid má.
Chybi ti nejaky balik, nejspise z tainer repa. Ja v Mageii MPEG-4 ASP (Xvid) mam... (rekl bych ze nejaky gstreamer0.10-ffmpeg nebo mpeg2dec nebo tak neco). Ale jak pises, to uz sem nepatri...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #7 : January 15, 2013, 22:13:13 »

... ono to vůbec do té běžné nabídky nenaskočí. Prostě to chce jen jméno a heslo.

A nenaskočilo ti to do konzoly? Pamätám, keď som s linuxom začínal (bola to Mandriva 2005), tak mi po inštalácii z neznámych príčin nabiehalo konzolové prostredie, o ktorom som vôbec nič netušil. Reinštaloval som to hádam 5 krát, kým som neprišiel na to, že sa to do grafiky dá jednoducho prepnúť Ctrl+Alt+F7

Ale to je už asi teraz jedno. 
: [1]
   |   
 
: