Přihlásit
: [1]
   |   
: Re: root  ( 3278 )
Radomír Sečka
Newbie
*

Karma: 0
: 0


« : May 08, 2005, 17:23:13 »

je možné,že se mi další možnost na přihlášení podařilo odebrat,dá se s tímto problémem ještě něco udělat?
Guest
« #1 : May 08, 2005, 22:16:55 »

zadali ste pri instalacii root heslo?

Ak ano tak potom do okna pre vyzvu, zadajte toto heslo, ak nie (co sa da v MDK), tak mate ucet root bez hesla, skuste len potvrdit enter.

Ak to nepojde, s velkou pravdepodobnostou ste toto heslo zadavali pri instalacii, tak si na neho spomente :-))
Guest
« #2 : May 08, 2005, 23:29:09 »

napis do konzoly: su a po uspesnom zadani hesla roota uz si root . a potom uz len urpmi
Guest
« #3 : May 09, 2005, 15:27:07 »

Podle toho jak problému rozumím, nemáte v přihlašovacím formuláři do grafického prostředí po startu PC na seznamu uživatele root - ten běžně není zobrazován. Toho prostě napíšete do prvního řádku (user = root) a do druhého řádku zapíšete odpovídající heslo.
Guest
« #4 : May 09, 2005, 17:56:05 »

Pridanie "root-a" do prihlasovacieho menu :



#1 je potrebné vedieť root heslo

#2 v KDE sa cez nasledujúcu cestu preklikať k "správcovi prihlásenia" : Start(celkom vlavo dole) / Systém / Nastavenie /             KDE / Systém / Správca prihlásenia

#3 zadať root heslo

#4 zvoliť "používatelia" a nastaviť zobrazenie root-a v prihlasovacom menu



Snažil som sa to napísať tak aby to pochopil aj začiatočník.

Pozor, na červenej obrazovke sa dá napáchať vela hlúpostí.

Nazdar.
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #5 : May 10, 2005, 14:53:38 »

Spustte Ovladaci centrum - to se vas na heslo zepta - a instalujte balicky pres nej.

Vlastislav Weiner
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #6 : May 12, 2005, 22:17:41 »

Raději co je třeba provádět jako root dělat v konzoli (buď pod např. F1 nebo v např. KDE v terminálu). Pro přihlášení stačí zadat při výzvě uživatele root a nebo z příkazové řádky příkaz "su -". Pomlčka na konci způsobí že budete mít nejen práva rootu ale i změněné systémové proměnné jako PATH atd. takže budete moci spouštět systémové příkazy (doplňováním pomocí TAB).
Radomír Sečka
Newbie
*

Karma: 0
: 0


« #7 : May 08, 2005, 17:23:13 »

je možné,že se mi další možnost na přihlášení podařilo odebrat,dá se s tímto problémem ještě něco udělat?
: [1]
   |   
 
: