Přihlásit
: [1]
   |   
: Instalace Skype  ( 4020 )
Guest
« : September 25, 2005, 13:49:02 »

Nainstaloval jsem Skype pomoci RPM. Instalace proběhla vpořáku, jen nemůžu najít, kam se mi nainstaloval.
Nevíte někdo co s tím?

Mandriva 2005 LM (Mandrake 10.2)
Guest
« #1 : September 25, 2005, 14:48:37 »

v menu dej spustit a tam napiš skype a stiskni enter....
Guest
« #2 : September 25, 2005, 14:49:35 »

Máš v systému spoustu vyhledávacích nástrojů, třeba v mc "vyhledat soubor". Standardně se programy instalují do adresáře /usr a skype konkrátně do podadresáře /share. Spouštěcí soubor pak bude v podadresáři /bin . Jestli to chceš jen spustit, stačí napsat, třeba do příkazové řádky konzole "skype"
Michal Spáda
Newbie
*

Karma: 0
: 70


« #3 : September 26, 2005, 14:52:50 »

Skype inštalovaný priamo z RPM pre Mandrivu si dokonca vytvorí vlastnú položku v menu grafického prostredia (mám Gnome), bude niekde pod oddelením internet a vloží odkaz tuším do /usr/bin, takže by sa mal dať spustiť v príkazovom riadku jednoducho ako skype.
Inak v konzole rpm -ql skype a vieš presne, kam sa inštalovali všetky súbory (keďže ich bude príliš veľa na jednu obrazovku, tak možno radšej rpm -ql skype | less).
Ďalšia možnosť je balíček slocate (ak ho náhodou nemáš, tak najprv urpmi slocate), a potom z príkazového riadku ako root updatedb a následne locate skype (v podstate identická metóda ako pomocou vyhľadávania súborov v grafickom prostredí).
Guest
« #4 : September 27, 2005, 09:23:47 »

Jojo na to jsem už přišel. Právě v nabídce nebyl. Ale jek sjem změnil grafické rozhraní na Gnome a přešel zpět na KDE, tak se tam znovu oběvil ....

Zajímavé ...
Guest
« #5 : September 27, 2005, 14:10:38 »

A funguje vám mikrofon? Já to nemůžu rozchodit.
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #6 : September 27, 2005, 15:22:26 »

Bez problémů, jen se musí zapnout a zesílit v mixeru.

Guest
« #7 : September 29, 2005, 09:51:42 »

Skype si ho umí zapnout sám ...
Michal Spáda
Newbie
*

Karma: 0
: 70


« #8 : September 29, 2005, 16:14:28 »

To by som netvrdil, aspoň u mňa to ešte jakživ neurobil, ani cez ALSU, ani cez originál OSS. Aj v oficiálnej dokumentácii odporúčajú zapnúť mikrofón cez alsamixer príp. ossmix (keďže je defaultne vypnutý).
Guest
« #9 : September 29, 2005, 16:48:33 »

V ovládacím centru KDE (v menu Mandrake 10.2 / Mandriva 2005 LE): "Nastavit vaše pracovní prostředí", dále  Zvuk -> Zvukový systém ->  Hardware -> Plně duplexní činnost), nastavíš plný duplex a Skype spustíš pomocí "artsdsp -m skype". Spustí se to přes jiný zvukový server. Mně to taky přes ALSu nejde - nevím, proč... A tak jsem to udělal poněkud alternativně - není to vyřešení, ale je to náhrada.

Richard:-)
Guest
« #10 : September 30, 2005, 11:26:42 »

Niky jsem si mikrofon nezapínal a přesto mi Skype jede.
Guest
« #11 : September 30, 2005, 17:04:40 »

Taky jsem řešil podobný problém ..... podívej se sem:
http://www.mandrivalinux.cz/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=nest&topic_id=3717&forum=34
: [1]
   |   
 
: