Přihlásit
: 1 2 3 [4]
   |   
: inštlácia Linuxu  ( 10927 )
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #45 : December 25, 2005, 02:09:31 »

Mi to v Opere dela to same, je treba vzdy po odeslani znovu reloadovat tyhle stranky :-(
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #46 : December 25, 2005, 02:11:37 »

Jestli mas porad problem s tou mysi, tak zaloz nove auditorium, tak ti spis poradi vic lidi, v tehle diskuzi uz se nikdo neorientuje :-)

A ted uz se to netyka instalace linuxu...

Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #47 : December 25, 2005, 10:55:34 »

Tak aspon ze je to na co svest-je to chyba stranek
Guest
« #48 : December 25, 2005, 16:04:13 »

dobrý deń som to zase ja tak myš už je v poriadku a znovu další problém, mám mikrovlnné pripojenie na internet Wireless LAN USB Adapter ani za svet my ho nechce nainštalovať keď dám aby ho sám Linux nainštaloval pýta cd3 na nainštalovanie balíka dám ho do cd romky zatvorím dvere a on to spravý znovu pritom keď sa inštaloval Linux to cd pýtal tak isto a všetko bolo v poriadku. Chcel som sa ešte spýtať do Linuxu sa nedajú inštalovať iné programy len tie ktoré sú pre Linux je to samostatný vnútorný svet? alebo ako to je nakolko som chcel spraviť inštaláciu z orig. CD ale tam so sa vôbec nechytal proste spustit sa to nedalo ako keby sa nemal kde nainštalovať dík za odpoveď
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #49 : December 25, 2005, 16:45:24 »

Ted jsem to nejak nepochopil - mas pripojeni pres AP zarizeni a sitovou kartu, nebo mas Wifi kartu v PCI slotu? Nebo uplne neco jineho??? Ja mam taky mikrovlnne pripojeni a pisu ti ted v pohode....
S WiFi kartami byvaji obcas problemy, ale jestli ti to jede pres sitovku, tak jde jen o nastaveni v Mandriva Control Center
Napis prosim, jak to mas zapojene, co a do jakych slotu. To CD3, kdyz ho das do mechaniky, tak normalne otevres (V adresari Zarizeni, nebo ve slozce /mnt/cdrom)?
A co delaji jina CD, zkus jich otevrit vic....

A programu pro linux je strasna spousta, jsou programy, ktere se delaji i pro windows, i pro linux, pak jen ty pro linux a pak bohuzel jen ty pro windows.
Vetsina programu je na netu, takze by stalo zato ho zprovoznit...
Pak napisu vic, potrebuju ten zpusob pripojeni k WiFi
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #50 : December 25, 2005, 16:51:05 »

A instalace programu, to je samostatna kapitola, je to hodne prehledne, jen to chce znat zpusob, pokud je k tomu jeste rychle pripojeni k netu, tak je to jedna radost.
Mam pocitac precpany ruznyma blbostma, vim, o cem mluvim :-)
astra
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #51 : December 25, 2005, 17:08:46 »

ja to napíšem tak ako to mám vo windowse na balkóne mám nazvem to snímač píšem to, čo je na krabici Wireless LAN USB Adapter. CD s takým istým názvom vložim do cd a naištalujem toto cd hneď na nástrojovej lište mám ikonu po klepnutí na ňu zadám všetky náležitosti poskytovatela siete kód atď potom prejdem na TCP/IP zadám adresu a ostatné náležitosti a je to hotové internet ide úplne bez problémov Wireles mám zasunutý v USB  toto som skopíroval z nastavení dúfam že o toto ide,

IEEE 802.11g USB Wireless LAN
Umiestnenie 0 (USB2.0 WLAN)
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #52 : December 25, 2005, 23:03:09 »

Ja rozumim, to s tim CD, to je nejaky automaticky instalator pro windows. Ten je vsak v linuxu zbytecny.
Takze mas zapojeni - antena - Wireless zarizeni () - USB port, jestli tomu spravne rozumim. Vubec to nejde pres sitovou kartu?
Melo by to jet pres sitovku, kdyz je to LAN
Kdyby to slo pres sitovku, neni nic jednodussiho nez zapnout Menu - Nastaveni - Nastavit vas pocitac (+heslo superuzivatele)
Pak zvolit  (nalevo) polozku Sit+internet - Pridat nove pripojeni
Vyskoci pruvodce - das nove LAN pripojeni, nahore vyberes sitovku, pres kterou jsi pripojeny (asi u ni bude nazev eth0 + vyrobce)
zvolis tu kartu
das dale
ted vyplnis dialog - vsechno to, co pises i ve windows - IP adresu, branu (gateway), DNS servery atd.
A taky je to...
Ukoncis pruvodce a dole na panelu by se mela objevit ikonka pripojene site s hvezdickou.
Zkus to takhle.
A kdyz, tak fakt zaloz nove auditorium na toto tema - jsou tady lidi, co tomu fakt rozumi, ale pod polozkou Inštalácia linuxu problemy s pripojenim fakt hledat nebudou
Zatim se mej :-)
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #53 : December 25, 2005, 23:12:51 »

Prave jsem se dozvedel jak funguje  Wireless LAN USB Adapter.
To asi neni pres sitovku.
V Ovladacim centru je jeste pruvodce pro bezdratove pripojeni.(taky pod nabidkou Sit+internet)
podle me to neni nic sloziteho, ale ja to doma nemam a tak nemuzu radit. Chce to vyzkouset, treba si to nadetekuje samo, treba to pujde pres to nastaveni site, jak jsem psal vyse...
Jsou to takove pekne klikaci nastavovatka.

Ale kdyby to vyslovene neslo, zaloz prosim te novou diskusi na tema Wireless LAN USB Adapter., myslim, ze tady bude dost lidi, kteri poradi.
Ja doma pouzivam AP zarizeni pres sitovou kartu, takze, s USB pripojenim nemam zkusenosti.

Samotneho by me to zajimalo, jak to funguje.

A Instalacni CD pod windows je ti v tomto pripade nanic, Mandriva ma sve vlastni nastavovaci dialogy
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #54 : December 25, 2005, 23:23:55 »

A jeste by to do te nove diskuze chtelo uvest asi vyrobce adapteru, jestli ho znas....
Jan Habernal
Newbie
*

Karma: 0
: 153


« #55 : December 26, 2005, 00:01:16 »

Precetl jsem si, ze tyhle USB adaptery normalne pod linuxem funguji.
Takze zkus ty dva zpusoby nastaveni, ktere jsem psal vyse...
A dej vedet, jestli to funguje.
astra
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #56 : December 26, 2005, 01:03:32 »

doteraz som sedel pri linuxe skúšal som to  všelijak aj cez windovs aby sa načítal ale nechytá sa na záver teda skúsim to nové auditorium, a na tejto stránke už nebudem nič písať s pozdravom a ďakujem. Ján
"fu ale je to fuška"
: 1 2 3 [4]
   |   
 
: