Přihlásit
: [1]
   |   
: System Startup  ( 2045 )
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« : February 01, 2006, 15:10:26 »

Ahojte, instaloval som MDV2006 na par PC a nemal som problem ani na jednom. No dnes sa mi dostal do ruk PC, ktore po instalacii nenabehne. Ide o PIII 800Mhz ,384MB RAM, Abit SA6, Riva TNT, 3com. Instalacia prejde v poriadku, a ked sa ma resetnut a nabehnut tak sa mi ukaze lilo zavadzac, kde si mozem vybrat volby. Akonahle si vyberiem prvu volbu, tak sa rozbehne spodny pruzok (neviem ako to nazvat), a potom blikne cierna obrazovka a ostane tak. Ked som skusal volbu "failsafe" tak vsetko co vidim na obrazovke je
"...............................................................
BIOS data check successful".

Nastavoval som BIOS podla knizky o MDV2006 od p. Bibriho. PC nie je zle, lebo predtym tam bezali bez problemov Win XP.

Poradi mi niekto ako dalej ? Dakujem
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #1 : February 01, 2006, 18:57:11 »

kde je lilo nainstalovano? A co tam je za disky?(IDE,SATA...)
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« #2 : February 01, 2006, 19:20:42 »

Je tam jeden IDE disk ako Master, CD-Rom na tom istom kabli ako Slave. Lilo je v MBR
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #3 : February 01, 2006, 19:34:29 »

a kdyz se ten prouzek dole rozbehne tak by melo jit pomoci esc jit do textu s vypisy. Tady bude kazda rada draha. Obcas se mi pri startu pc lehce sekne protoze mam trochu tunigovan takt ale kdyz stisknu na reset tak na podruhe mi pc nabehne. A nebo bych odpojil vsechno z pocitace (sitovy kabel, modem od tel...) vytahl i cdrom a restartoval. Obcas taky ACPI v biosu, SATA disk v biosu... A nebo MBR disku co to je za disk?(WD,SEAGATE...)
Guest
« #4 : February 01, 2006, 20:59:50 »

nedostane sa k tom aby preblikla obrazovka, ukazalo tucniaka a napisalo hlasku s ESC klavesou.. toto sa stane este predtym
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #5 : February 01, 2006, 21:15:14 »

ach so.
Tak fakt varim z vody. Ale jestli se ti darila instalace mel by ti system i bezet, aspon blbe. Safra. Zkus to jeste jednou prliznout tou instalaci pomalu krok za krokem. Dones mi ten pocitac a ja si stim pohraju (cha cha)... NEVIM
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #6 : February 01, 2006, 21:57:05 »

Chyba bude mozna spatne zkompilovane jadro? Jestli mas nekde funkcni Linux tak zkompiluj nove jadro. Misto LILO dej GRUB (LILO je vazne hroznej zlozvyk ) jadro pak dej na cd, a v GRUBu nastav to jadro na cd. Pak dojde k nabehnuti systemu z mechaniky, mohlo by to fungovat, pokud ne tak zkopiruj to jadro na disk, treba pres win nebo pomoci nejake LiveDistribuce. Jinak je to vazne divny, a neni treba spatna pamet?
Guest
« #7 : February 01, 2006, 23:16:59 »

zabudol som dodat, ze som pustil memtest (z 1CD) a bezal vyse 2hodin bez chyby.. a ten linux instalujem na to pc uz 3x.. uz som bol taky zuvaly, ze som tam nanovo nainstaloval XPecka a tie bezali, menil cpu aj ram
skusal som live distribuciu Mandriva Move 2 a ta tiez ide bez problemov, skusal som dat aj funkcnu MDV2006 z ineho pc.. skonci tak isto
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #8 : February 02, 2006, 07:54:53 »

Jestli uz si opravdu takhle zoufaly mam pro tebe zoufalou
Vykuchej celej pocitac a nech jen zaklad-CPU,grafiku,RAM,zakl.desku,disk a mechaniku a v BIOSu zakaz skoro vsechny fukce ktery nepotrebujes, je to na dlouho ale muzes pak hodne pravdepodobne prijit na to co Linuxu vadi. A to s tim jadrem si zkousel? Muzes vzit i to z M. Move, kdyz tam to bezi. Zkus oboje ale nejdriv asi to s tim jadrem to je jednodusi
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #9 : February 02, 2006, 07:56:30 »

Pohrajte si s parametry jadra - par tipu je v obou knizkach pro Mandrivu 2006....  Nebo zkuste jinou variantu jadra.

coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« #10 : February 02, 2006, 09:58:42 »

Takze uz to funguje. Dakujem Vam za pomoc a trpezlivost.
Spustil som instalacisu s apm=off a acpi=off a ako zavadzac som si zvolil grub. System normalne nabehol. Zas som o nieco mudrejsi.
Este raz dakujem
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #11 : February 02, 2006, 15:04:19 »

Tak to sem rad a gratuluju ke zbaveni zlozvyku jmenem LILO 8-)
: [1]
   |   
 
: