Přihlásit
: [1]
   |   
: Instalacia  ( 2250 )
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« : February 04, 2006, 23:15:57 »

Zdravim, pred par dnami som pisal o prebleme s instalaciou. Neviem ci mam take stastie, ale dnes som tu zas. Zakupil som si MDV2006 a instaloval som ho z DVD na HP TC2110.  Hned pri instalacii nastal problem s detekciou IDE diskov. Ked som mal zapojene 3 disky a jednu DVD mechaniku tak mi MDV pisala "Vyskytla sa chyba. Neboli najdene ziadne platne zariadenia, na ktorych je mozne vytvorit nove suborove systemy. Skontrolujte vas hardver pre zistenie priciny problemu" a dalej ma to nepustilo . Tak som poodpajal disky a nechal len primary master a DVD mechaniku na secondary slave aby som to nainstaloval. Pri vybere disku a zvoleni particii mi ho nedetekovalo ako /hda ale ako /mapper/lsi_eeceegeheecea1 (neviem ci je to normalne) ale dovoli mi instalovat. Dalej instalacia prebehla. Po instalacii ako mal nabehnut system. sa mi ukazal dotaznik, a zacalo nabiehat KDE. Pri zistovani zariadeni mi stuhen PC.
Skusal som instalaciu (ako mi bolo radene v minulom prispevku) s parametrami apm=off acpi=off nolapic, dalej somskusal noscsi nopcmcia, ale vysledok je taky isty. Skusal som aj zavadzc LILO aj GRUB
Ked som tu vsak mal este WinXP tak som mal MDV2006FREE na secondary master a ta bezala v pohode.
Dnes som nainstaloval MDV2006free bez dakych specialnych nastaveni a obmedzeni. Ta normalne funguje. No Krabicoa verzia mi po nabehnuti stuhne. Kde moze byt chyba ?
Poradi mi niekto ?
Dakujem
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« #1 : February 05, 2006, 15:03:32 »

to s tym hdd som   uz vyriesil, sformatoval som ho v dose a teraz ho uz hlasi ako /hda
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #2 : February 05, 2006, 15:06:29 »

Dost casto byva chyba v acpi. Povol ho v biosu a pak musi byt u zavadeni povoleno acpi. Zkontroluj to.
Guest
« #3 : February 05, 2006, 15:43:26 »

v biose sa mi neda zapnut ACPI, nikde taku polozku nemam. A volba Plug&Play je seda - nepristupna. No pri konfiguracii zavadzaca som daval povolit ACPI. Teraz mi este niekto poradil skusit ine graf. prostredie. Skusil som GNOME ale chova sa to tak isto. Nabehne do graf. prostredia a stuhne. Nonapriek tomu free verzia mi ide bez problemov.
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #4 : February 05, 2006, 17:04:59 »

zkus to spustit v textovem rezimu. tzn drakconf - display - volby - nespoustet graf prostredi pri startu. No a restart. Pak by se ti to spusti v textu, prihlas se a startx. No a kdyz to spadne si precti hlaseni, nebo /var/log/xorg.log a cti na konci co se mu nelibi. do textu se taky dostanes z grafiky ctrl-alt-f1 az f6 a zpet z textu do grafiky alt-f7. Zkus zjistit vice indicii  
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« #5 : February 05, 2006, 19:28:39 »

uz som na to prisiel. problem bol v tom, ze hned pri instalacii mi nahodilo ovladace na ATI, bohuzial asi niesu moc kompatibilne s mojim HW. Mam grafiku Radeon 8500. Zmenil som ovladac na Radeon 8500. Potom ked to updatnem sa pokusim nainstalovat aj ten ovladac "fgxlrm" (neviem ako sa to pise).
Este sa ozvem
coudy
Newbie
*

Karma: 0
: 50


« #6 : February 07, 2006, 21:45:45 »

Tak uz to vsetko funguje. Nainstaloval som ovladace priamo od ATI.
Dik za pomoc
: [1]
   |   
 
: