Přihlásit
: [1]
   |   
: Přihlášení uživatele  ( 2357 )
Guest
« : February 27, 2006, 22:03:56 »

Zdravím, může mi někdo pomoci s podivným problémem, kdy po zdárném nainstalování Mandriva Linux 2006 (ISO obraz stažený z těchto stránek) a restartu systému se nemůžu přihlásit jako uživatel a nedostanu se přes přihlašovací dialog. Při instalaci jsem zadal jak přihlašovací jméno, tak i heslo, ale při přihlašování mohu zadat pouze jméno, Entrem přeskočím do řádku heslo (jiný způsob, jak přeskakovat mezi řádky - např. myší mi nefunguje) a do tohoto řádku už nenapíšu nic - prostě to nejde, ať zmáčknu jakýkoliv znak na klávesnici, nic se neobjeví, funkčí jsou pouze klávesy F1 a Enter - systém logicky hlásí špatné heslo. V čem tohle může být ? Předem díky za radu.
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #1 : February 27, 2006, 22:16:57 »

zkus bud pomoci ctrl+alt+f1 se dostat do textoveho rezimu a tam se zkus prihlasit nebo restart a pri restartu i (interaktivni spousteni) a nepovol dm (to je graficky rezim) pak se prihlas v textu a zkus startx a uvidis.
Guest
« #2 : February 27, 2006, 23:03:25 »

Díky za radu, ale bohužel nefunguje. I v textovém režimu nelze do řádku heslo nic napsat. Nelze Linux nastavit tak, abych se nemusel přihlašovat, resp. přihlášení automatické. Na PC si hraju sám a tudíž je pro mě přihlašování zbytečné, třeba i za cenu nové instalace. Abych upřesnil: Linux jsem nainstaloval na 850 MB ATA disk ve výměnném rámečku. Vzhledem k jeho malé velikosti jsem při instalaci musel použít volbu minimální instalace (tu doporučenou) bez programových balíčků. Také jsem musel v BIOSu vypnout SATA disky - Linux hlásil "Disable IRQ 18", což mi ale navadí, spíše naopak, mám tak jistotu, že se nic nestane Win XP oddílům na SATA discích. PC mám: MB MSI 875P Neo-FIS2R, CPU P4 Northwood 3.0 GHz HT, RAM Kingston 3500 2x512 MB dual, HDD Seagate 2x120 GB SATA, GK Asus R9600XT VIVO, TV/FM tuner WinFast TV2000 Expert, monitor AOC 9K+ 19"CRT. Předem díky za radu.
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #3 : February 27, 2006, 23:25:55 »

Automaticke prihlaseni do grafickeho prostredi je mozne, ale mozna na tak malem disku, kde patrne nebude instalovan KDM asi ne. Linux, pri prihlasovani v textovem rezimu heslo nevypisuje, nevypisuje ani hvezdicky nebo kolecka a kurzor je stale na stejnem miste.
Guest
« #4 : February 27, 2006, 23:49:07 »

Tak bohužel stále nic. I když jsem se v textovém režimu přihlásil a heslo vypsal (i když se kurzor nepohyboval), vypsalo to zprávu, něco jako [login@userhost ~]$ (místo login mé přihlašovací jméno) a to je vše, dál jsem se nedostal. Je nějaká šance, že by mohlo pomoci místo verze 2006 nainstalovat verzi 10.1 ? Dost mě to mrzí, o Linuxu jsem zatím slyšel samou chválu, ale upřímně řečeno, takové problémy s Windows jsem nikdy neměl. Byly samozřejmě jiné, ale Win šly alespoň spustit a opravit.
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #5 : February 28, 2006, 01:23:14 »

no tak to ti bezi. kdyz ti to pise treba petr@localhost. Ale ten disk je maly a nejsou tam X-ka. vem si vetsi disk cca 4GB a zkus to znovu nainstalovat. Asi v globalu lze v Linuxu delat skoro vse na co si vzpomenes, treba i automaticky prihlasit zvoleneho uzivatele a spustit programy ktere potrebuje. Hlavne se nevzdavej....
Guest
« #6 : February 28, 2006, 22:28:41 »

Zdravím, tak jsem použil větší disk (3,2 GB) a už to funguje.
Na ten menší (850 MB) bych rád "vypálil" tzv. "živou" verzi Linuxu z Chipu, která se dá spouštět přímo z CD - z disku by to mělo být rychlejší - ale... - poraďte hlupákovi:
Jakým způsobem lze vytvořit (vypálit) obraz bootovacího CD disku na HDD.
Zkoušel jsem to v Neru 6.6.x.x, možnost vytvoření obrazu disku tam je, ale vypálení obrazu na CDR/RW, opačně to nefunguje, Jako cílový disk mi to nabízí pouze vypalovačku nebo virtuální image disk. Nemůžu nijak Nero přinutit, aby data "vypálil" do zvoleného pevného disku. Je možné, že něco dělám špatně nebo toto Nero vůbec neumí. Existuje nějaký jednoduchý program s českým ovládáním, který to dokáže?
Předem díky za radu.
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #7 : February 28, 2006, 22:40:47 »

Vypalit ISO obraz na HDD??? Co takhle na disketu?
Kdyz uz nejakou live distro spoustet z HDD, tak ho na ten HDD nainstalovat (Knoppix, Danix, Saxana ma na to prikaz). Ale na CD je to brutalne komprimovane, takze opet ten 850MB stacit nebude.
Pavel
Newbie
*

Karma: 0
: 66


« #8 : March 01, 2006, 11:10:59 »

Stejne jsou to stale male disky.Pouzij min 10GB a budes mit po starostech ... hehe teda nez zacnes stahovat ruzne programky pro linux :-)
Guest
« #9 : March 01, 2006, 14:08:45 »

..... I v textovém režimu nelze do řádku heslo nic napsat.....

Tam se taky při psaní hesla nic nezobrazuje, z bezpečnostních důvodů. Heslo se tam zadává "po slepu".
: [1]
   |   
 
: