Přihlásit
: [1]
   |   
: Linux se restartuje. Sám.  ( 3335 )
Guest
« : March 08, 2006, 09:33:22 »

Ahoj. Kamarád měl problém s kompem, že prý se mu XP restartujou. Samy.

Zkusil jsem nasadit na opravu a na zjištění problémů LIVE linux Knoppix a Mandrivu.

Nechápu proč, ale i LINUX se samovolně restartoval.
Ramku jsem testovlál pomocí memtest86 poprvé v pohodě. podruhé s jedním errorem při náhodných patternech. A potřetí yase v pohodě.

Nemá někdo ponětí co by to mohlo být???
Guest
« #1 : March 08, 2006, 09:51:49 »

Hardwarový problém zcela jednoznačně. Ale může jít třeba jen o takovou blbost, jako je zadřený ventilátor a v důsledku přehřívání procesoru.
Guest
« #2 : March 08, 2006, 12:15:45 »

To je zřejmé, že je to hardwarem, ale kterým???
CPU je úplně studený.
Deska, ramka, nebo zdroj???
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #3 : March 08, 2006, 17:54:07 »

casto to dela vadny kondenzator na desce-udrzuje stale napeti... no a pokud je spatny tak napeti kolisa= restart
Guest
« #4 : March 09, 2006, 08:52:18 »

Toto dělá vadný zdroj.
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #5 : March 09, 2006, 10:33:49 »

Stejne tak to muze delat vadny CPU, vadna deska, skoro cokoliv. Pokud tomu nerozumite, zaneste to radeji k opravari.

Guest
« #6 : March 09, 2006, 12:52:55 »

To vypada asi jako prace pro servis.
Zkuste:
- jestli nemate spatne nastavenou cipovou sadu (casovani pameti, cache V nastaveni BIOSu zvolte nabidku "nastavit vychozi hodnoty).
- jestli nemate spatne nastavene propojky ATAPI zarizeni (disky,CD-ROM)
- Muzete jeste zkusit nahrat novy BIOS.
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #7 : March 09, 2006, 16:57:07 »

Nejjednodusi je proste popovymenovat komponenty za jine :/
Peter
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #8 : March 16, 2006, 13:20:37 »

Pravdepodobne doska (moze jej byt cokolvek, dokonca aj puknuta, co nemusi byt vidiet),
alebo zdroj, ktory moze mat vadu, ak mas kde tak skus zdroj v inom PC, a potom otestuj aj ostatne veci, ako RAM, CPU a grafiku.
  Doska mohla byt prasknuta aj novoty. Tak ak mas na to zaruku tak to sikovno reklamuj!!! (zvycajne to uznaju)

PS Drobmy trik ako si overit ci je to v doske
     Pusti si PC a za chodu velmi opatrne pritlacaj dosku na roznych miestach, ale fakt opatrne,  Ak je to v doske tak pri torche stastia to zbadas (reset), ale pred tym si skontroluj ci mas na doske pod srobmi izolacne kruzky. Obcas je aj to na vine, ze to blbne proste niektore dosky to potrebuju. Ak su tam neni a nemas, tak si vystrihni male kruzky z vykresu to staci.
: [1]
   |   
 
: