Přihlásit
: [1] 2
   |   
: win XP 64 a mandrake 2006  ( 5462 )
Guest
« : March 21, 2006, 11:06:21 »

mam problem instalace probehne ale lilo ani grub nikde a boot primo do XP......)) u vsech linuxu co jsem instaloval....neporadi nekdo jak z toho ven?
Michal Dekan
Newbie
*

Karma: 0
: 20


« #1 : March 21, 2006, 11:10:39 »

Instaloval jsi lilo do MBR, nebo ke korenovemu oddilu ?
Guest
« #2 : March 21, 2006, 11:15:13 »

do MBR
Guest
« #3 : March 21, 2006, 11:17:05 »

alespon myslim protoze , ta klikaci instalace.....to by melo psat do MBR , u 32 bit XP jsem to udelal stejne a vse bezelo
Michal Dekan
Newbie
*

Karma: 0
: 20


« #4 : March 21, 2006, 11:20:25 »

OK, pokud si to nemenil tak by to melo jit do MBR.
Zkus nabootovat do rescue modu.

Nabootujes z prvniho cd
zmacknes F1
a napises rescue a enter, tam je pak neco jako restore lilo nebo tak.
Guest
« #5 : March 21, 2006, 11:23:42 »

jdu na to -)) diky
Guest
« #6 : March 21, 2006, 11:35:30 »

nepomohlo dal jsem tam opravit a neco probehlo
vratilo to
Program excited abnoramlly(return code 2)
po restartu zadna zmena
Guest
« #7 : March 21, 2006, 11:49:24 »

a jej tak to bude chtit nabootovat z nejakyho livecd a rucne upravit ten konfigurak, myslim ze to jde i pres ten rescue mod.

Jako editor je k dispozici vi
Popripade jestli si netroufas tak nejakou malou live distribuci napr slax.

Postup by byl:
1) Nabootovat z livecd distra
2) Namountovat Mandriva
  napr.
   #mount /dev/hd3 /mnt/mandriva
3) editovat /etc/lilo.conf
     napr
  nano /etc/lilo.conf
  kedit /etc/lilo.conf  
4)
Zapsat lilo, musime se dostat k bash v Mandriva
   # mount -t proc none /mnt/mandriva/proc
   #chroot /mnt/mandriva
   tohle by ti melo zpristupnit bash v Mandriva
 lilo
LILO se zepise tak kam jsi urcil v konfuguraku -> radek
 boot=/dev/hda # napr.

Jmena disku a si musis zamozrejme prispusobnit.
Michal Dekan
Newbie
*

Karma: 0
: 20


« #8 : March 21, 2006, 11:50:56 »

sakris sem se zapomnel lognout
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #9 : March 21, 2006, 15:49:35 »

Bude to asi pravdepodobne ochranou proti virum. Neni to vtip, bud nejaky program z windows nebo BIOS zakazuji zapis do MBR z duvodu bezpecnosti. Zkus prolezt BIOS a hledat Virus Protection nebo podobne.
Michal Dekan
Newbie
*

Karma: 0
: 20


« #10 : March 21, 2006, 23:33:05 »

No ale zas kdyby byl zaply Virus warning, tak by to rvalo ze byl nalezen virus, ne ?

Jinak ale dobry tip
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #11 : March 22, 2006, 07:35:03 »

Proc by to melo hlasit nalezeni viru? Proste to zakaze zapis do MBR a tim je to vyreseny, virus se tam nezkopiruje a tim padem se nemuze pred startem spustit.
Guest
« #12 : March 22, 2006, 12:10:37 »

No jo ale urcite to nejakym zpusobem informuje ze to nalezlo virus.

Alespon u me to tak na starsim PC bylo.
Doinstaluju mandriva, rebootnu a hlasi me to ze byl nalezen virus.

Ocividne nejsem sam, tady na tomhle obrazku je neco podobneho
http://foo.earthcammobile.com/pics/2/2-7870.jpg
Michal Dekan
Newbie
*

Karma: 0
: 20


« #13 : March 22, 2006, 12:12:09 »

Zase jsem se zapomnel nalogovat, prispevek pochazi odemne.
Jan Jaroš
Newbie
*

Karma: 0
: 278


« #14 : March 22, 2006, 15:22:04 »

Tady ale neresime to ze je tam virus, tady de o to ze je blokovan zapis do MBR
: [1] 2
   |   
 
: