Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Wifi  ( 28186 )
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #15 : May 15, 2006, 17:48:55 »

man iwconfig
tam si to nastuduj ;-)

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #16 : May 15, 2006, 17:50:46 »

ohledne tech ovladacu - uz jsem vyse psal, ze ne se vsema funguje wpa, nevim proc, ale docela dost jsem se s tim namoril :-(
a to ze je ten navod na strankach ndiswrapperu vim, ale pochybuju ze novacek v linu bude hledat info tam ;-)

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
Guest
« #17 : September 10, 2006, 12:02:00 »

Zdravím . Dělal jsem vše dle návodu, ale žádný Wlan0 se mi nkde nevytvořil. Prosim napiš mi na maila szotek@poda.cz .. help. díky
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #18 : September 11, 2006, 20:23:05 »

radši bych to řešil tady, aby se příště někdo neptal na to samé, takže:
jakou máš síťovku?
co vypisuje ndiswrapper?(ndiswrapper -l)

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #19 : October 28, 2006, 14:48:15 »

snažím se už nějaký čas zprovoznit wifi. ale ani ťuk. našel jsem tento návod, ale ani ten mi nepomohl. udělal jsm vše podle postupu, ale pořád nic.
mám kartu od ovislink s čipsetem Ralink RT61 a mandrivu 2007.
když dám příkaz ndiswrapper -l tak mi systém oznámí
installed drivres:
netr61 driver installed, hardware (1814:0401) present
po té zkouším nastavit síť a tam dojdu k hlášce:
Nelze nalézt rozhrani ndiswrapper!
a když ho potvrdím tak se mi objeví následující:
Pro toto zařízení jsou potřeba soubory s firmware.
Požadované souborylze rovněž instalovatz tohoto URL:
http://ndiswrapper.sourceforge.net/mediawiki/index.php/list

na těchto stránkách jsem ovšem nic nenašel, možná že jsem se blbě koukal.
ndiswrapper mám poslední verzi 1.27.
marně tápu co a jak, přijde mi to nějaký krkolomný. díky za pomoc
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #20 : October 28, 2006, 18:50:24 »

ja se vsadim, ze jste to podle navodu nedelal.....
pokud system nenalezne rozhrani ndiswrapper tak to znamena, ze jste nezavedl modul ndiswrapper do jadra. takze jako root
modprobe ndiswrapper (po instalaci ovladacu samozrejme)

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #21 : October 29, 2006, 12:41:26 »

ale jo dělal, i modprobe jsem udělal, ale když jsem si dal listing přes modprobe tak mi tam ndiswrapper nevyjel. zkoušel jsem ho několikrát zavést, ale pořád nic. nakonec jsem zkoušel ještě nativní ovladač přímo z ralinku, ale ten taky nic. wifi karta se mi měla přihlásit jako zařízení ra0, ale nic.
když chci nainstalovat nejnovější ndiswrapper, musím nejdříve ten starý odstranit? přeci jen přes balíčky je to mnohem snadnější, ale v mandrivě 2007 je ta verze starší a nevím co to udělá, když naisntaluji balíček a přes něj pak novější verzi.
už jsm s tím strávil hodně hodin a vůbec nevím kudy dál.
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #22 : October 29, 2006, 13:09:46 »

ndiswrapper kompilovat, je to lepsi, pokud jste kompiloval predchozi verzi tak tu odstranite prikazem make uninstall,
nainstalujte novou verzi, a hlavne zajistit spravne zavedeni do jadra

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #23 : October 29, 2006, 14:46:09 »

tak jsem zkusil nový pokus a tentokrát mi to hlásí po příkazu ndiswrapper -m toto:
adding "alias wlan0 ndiswrapper" to /etc/modprobe.dúndiswrapper...
couldn't add module alias: at /usr/sbin/ndiswrapper line 714.

potřeboval bych radu, kde je teď chyba.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #24 : October 29, 2006, 15:43:35 »

ještě jsem se vším začal úplně od začátku, tím myslím od instalace systému, abych měl jistotu, že je to OK, ale ani tak nic. přesně dle místního návodu ale zařízení wlan0 není a systém hlásí, že nelze nalézt rozhraní ndiswrapper.
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #25 : October 29, 2006, 18:40:45 »

a ndiswrapper je zkompilovany bez problemu?? chyba musi byt nekde v tom.....

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #26 : October 29, 2006, 20:44:15 »

ještě jsem zkontroloval jestli je ndiswrapper zaveden přes modprobe a tam je
ale zařízení wlan0 nikde

zkoušel jsem i instalaci ovladačů z projektu rt2x00 ze source forge net
a taky nic
je zajímavý, že systém o kartě ví. v ovládacím centru vidím k této kartě všechny informace.
přes příkaz ndiswrapper -l vidím, že drivery v systému jsou.
ale zařízení wlan0 není aktivní. není potřeba ještě někde zadat inicializaci tohoto zařízení?
Guest
« #27 : October 30, 2006, 01:09:03 »

Co se týče wlan0, tak to se opravdu v MDV 2007 nepodařilo vytvořit, ale vytvoří se eth0 či eth2, podle sestavy PC.

root@Mandrisek pavel]# ndiswrapper -l
Installed drivers:
bcmwl5          driver installed, hardware present

[root@Mandrisek pavel]# iwconfig

eth0      IEEE 802.11g  ESSID:"Tutti_carini"  Nickname:"Mandrisek"
          Mode:Managed  Frequency:2.422 GHz  Access Point: 00:12:0E:33:D5:E4
          Bit Rate=48 Mb/s   Tx-Power:25 dBm
          RTS thr=2347 B   Fragment thr=2346 B
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:100/100  Signal level:-61 dBm  Noise level:-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

[root@Mandrisek pavel]# ndiswrapper -v
utils version: 1.8
driver version:        1.21
vermagic:       2.6.17-5mdvlegacy SMP mod_unload 586 gcc-4.1

Takhle to vypadá u funkční wifi :-) .
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #28 : October 30, 2006, 13:05:44 »

no mně se nevytvořilo ani nové eth2. mám v systému klasickou síťovku a pak firewire, takže ty schroustnou eth0 a eth1.
jinak jsem zkoušel ještě drivery od ralinku a ty jsem konečně rozdejchal, ovšem managed módu se sekaj, takže ještě jedna instalace tentokrát cvs z projektu rt2x00 a ty se nesekaj.
systém vytvoří zařízení ra0. jenom nevím, v kterým souboru si ho zinicializuju při bootu. když jsem v konzole po startu a zadám iwconfig tak mi systém oznámí, že nemám žádný wifi, ale po příkazu iwconfig ra0 už mi to vypíše něco smysluplného, viz. výše. přes kwifimanager se daj nastavit i některý zákaldní parametry. ovšem jsem před dalším problémem, že sice v systému wi-fi je řekněme zinicializovaná, ale na AP se mi zatím nedaří dostat. hlásí mi to něco v duchu "mimo dosah" ačkoliv při ťuknutí na vyhledání sítí AP vidím, ale bez úrovně signálu. pokud použiju systémovou službu "nastavit bezdrátové sítě", tak ta není schopná a nebo to mám blbě nakonfigurovaný zařízení ra0 vidět, kwifi manager toto zařízení vidí.

dnes si budu ještě hrát s další variantou a to, že bych začal od mandriva one 2007 non-free a zkusil to s ní, protože se mi zdá, že v ní některé věci pracují lépe než MDV 2007.

ještě mám dotaz k vermagic: 2.6.17-5mdvlegacy SMP .........
já mám vermagic: 2.6.17-5mdv 1-1 a něco dál. nebude problém v této verzi? (myslím tím, že mi nefunguje ndiswrapper, protože mi to neustále hlásí, že systém o něm neví a pak dodá, že potřebuje binárky)
Guest
« #29 : October 30, 2006, 14:19:48 »

No já mám takovou zkušenost, že ndiswrapper a ty wifi utils musí pasovat proti sobě. Jednou jsem v MDV 2006 také aktualizoval ndiswrapper a celé se to pochroumalo. Přestali jít některé věci a tak.

Ještě je příkaz iwlist, pomocí něho se dá zjišťovat curent nastavení wifi.
: 1 [2] 3
   |   
 
: