Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: Wifi  ( 28173 )
Guest
« #30 : October 31, 2006, 15:36:43 »

Ahoj, já mám naprosto stejný problém, zkoušel jsem asi veškeré varianty jako Ty. Na Mandrivě 2006 a i Mandriva 2007, ale nepodařilo se mi to rozchodit. Zkoušel jsem ndiswapper - to samé co popisuješ od začátku na obou mandrivách a se 3mi verzemi jader pokaždé to chce soubory FW. Ovladače projektu rt2x00 na mandrivě 2006 nešly zkompilovat (staré jádro). Ovladače ralinku šli zkompilovat, ale jsou tam asi veliké chyby, protože 1) nenakopíruje se vytvořený modul tam kam má a tudíž nejde zavést při startu. 2) Komunikace přes to po 3min padá. 3) měří špatně  signál. Při vzdálenosti obou antén cca je ve vzdálenosti 2m signál 20%. Projekt rt2x00 mi na mandrivě 2007 nejde skompilovat a ovladace ralinku také ne.

Už jsem z toho zoufalý, řeším to už 3tejdny. Asi budu muset přejít na red-hat, suse, debian, fedoru na které jsou ovladače na cd.

PS: Karta se jmenuje EW-7128G a chipset tam je RT2561s.

moje ICQ 75 300 395
joyride
Full Member
***

Karma: 0
: 237


« #31 : October 31, 2006, 21:34:02 »

a zkousel jste vicero ovladacu pro XP? ja jich mam nekolik verzi, ale tu spravnou jsem si smaznul a po reinstalaci systemu jsem v linu bez netu, a zatim googlim a googlim tu spravnou verzi driveru

Amatéři postavili Noemovu archu. Profesionálové Titanic.
Guest
« #32 : October 31, 2006, 22:06:38 »

No přesně tak, ndiswrapper je jen takový prostředník, který WINDOWS XP drivery přizpůsobí pro chod v linuxu. Takže pokud ta karta chodí ve WINDOWS XP, tak to musí chodit i v linuxu. Jo a píšu schválně WINDOWS XP, protože ndiswrapper chodí jen s XP driverema. Alespoň to mají na stránkách.
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #33 : October 31, 2006, 22:21:11 »

No, já tuhle kartu mám taky, ndiswrapper ji zavede, zařízení se objeví, ale už se nespojí. Ve widlích ten driver chodí, ale v MDV2006 ani ťuk.
prchlik
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #34 : November 01, 2006, 08:35:54 »

Ještě jednou, upozorňuju, že jsem to ještě nerozchodil, ale myslím, že jsem na cestě zaslíbené. ;o)
Mám MDV2007 + ovislink s čipsetem RT61 a připojuji se na AP od D-LINK 514.
Momentálně jako drivery používám poslední rt61 z projektu rt2x00.serialmonkey.com. Jedná se o CVS nightly tarball. Dosáhl jsem s nimi zatím nejlepšího výsledku.
O tom, co je vše potřeba k instalaci toho bylo již dost napsáno. Relativně slušné informace jsou na polském fóru, konkrétně zde http://forum.mandriva.org.pl/showthread.php?t=66762&page=4. Je zde v podstatě návod krok po kroku a pokud si člověk pročte to fórum celý tak zjistí, ještě pár dalších zajímavých informací. Trochu jsem se inspiroval jejich radama a dosáhl aspoň částečného úspěchu, že už vidím AP a dokonce i sílu signálu, což se mi předtím vůbec nedařilo. Problém je, že takto to je jenom po startu systému. ;o( Jakmile shodím síť ra0 tak systém ztratí s AP kontakt a na další nahození nereaguje. Po startu systému mám v systray pěkný čtyči zeleňoučký sloupečky a na příkaz iwlist ra0 scan dostanu tuto informaci:
iwlist ra0 scan
ra0       Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:0D:88:2B:94:41
                    ESSID:"marshall"
                    Mode:Managed
                    Channel:6
                    Encryption key:off
                    Quality:80/100  Signal level:-30 dBm  Noise level:-256 dBm
spustím příkaz iwconfig a mám toto
iwconfig ra0
ra0       RT61 Wireless  ESSID:"marshall"  Nickname:"localhost"
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 00:0D:88:2B:94:41  
          Bit Rate=11 Mb/s  
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=100/100  Signal level:-33 dBm  Noise level:-79 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
 
a po ifconfig následující
ifconfig ra0
ra0       Link encap:Ethernet  HWadr 00:4F:6A:00:06:FC  
          inet adr:192.168.0.106  Všesměr:192.168.0.255 Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::24f:6aff:fe00:6fc/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:19143 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:268 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:2 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:1701535 (1.6 MiB)  TX bytes:8493 (8.2 KiB)
          Přerušení:17

Takže na první pohled OK, bohužel pokud si pingknu na AP 192.168.0.1 tak dostanu zprávu, že host je nedostupný. Takže pokud někdo ví, co teď s tím tak mi dejte vědět, já to snad dorazím a potom zkusím vyplodit nějaký smysluplný návod HOWTO s rt61. Díky všem za pomoc.
toudysv
Newbie
*

Karma: 0
: 7


« #35 : October 29, 2011, 20:53:41 »

zdravim, som uplny novacik v linuxe mam Mandrivu 2009. cez prikaz "uname -a" som si zistil verziu kernelu, nainstaloval som ju ale aj tak mi to nepovolilo nainstalovat ndiswrapper. pytalo sa ma to ze ci je ten kernel nakonfigurovany a pisalo tam nejaku cestu k nemu kde asi mal byt. vedeli by ste poradit co s tym?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #36 : October 29, 2011, 21:00:37 »

A proc si nenainstalujes nejnovejsi verzi Mandriva Linuxu nebo Mageiu?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
toudysv
Newbie
*

Karma: 0
: 7


« #37 : October 29, 2011, 21:29:53 »

to by pomohlo? asi blba otazka...kupil som si to s knihou aby som sa naucil pouzivat ho...
ak som si kupil 2009 nemusim kupovat 2011???
« : October 29, 2011, 21:38:34 toudysv »
ferri
« #38 : October 29, 2011, 22:12:43 »

to by pomohlo? asi blba otazka...kupil som si to s knihou aby som sa naucil pouzivat ho...
ak som si kupil 2009 nemusim kupovat 2011???

Kniha je poriadne stará. Medzitým vyšla aj 2010. Ale to nevadí, lebo z tvojej otázky vidieť, že si si neprečítal ani úvodné kapitoly.
V súčasnosti je aktuálna verzia 2011. A tá je dostupná na stiahnutie iba na internete.
toudysv
Newbie
*

Karma: 0
: 7


« #39 : October 29, 2011, 22:28:04 »

uvod som si cital, ale radsej sa opytam hned po instalacii som sa snazil rozbehat internet....pretoze bez neho sa mozem akurat stale prepinat do windowsu, co je dost neprakticke
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #40 : October 30, 2011, 12:43:40 »

zdravim, som uplny novacik v linuxe mam Mandrivu 2009. cez prikaz "uname -a" som si zistil verziu kernelu
nějak jsi zapomněl napsat, co máš za hardware

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
toudysv
Newbie
*

Karma: 0
: 7


« #41 : October 30, 2011, 12:52:05 »

uz som to urobil, nainstaloval som si mandrivu 2011...tam nebol problem a k tomu hardwaru, mam netbok Asus eee pc 1001px
: 1 2 [3]
   |   
 
: