Přihlásit
: [1] 2
   |   
: zpusteni Mandriva 2006  ( 3175 )
Guest
« : June 15, 2006, 08:12:43 »

Pomoci 3 ztazenych free CD jsem si nainstaloval Mandrivu 2006. Zabezpeceni jsem dal standartni, pozorne vyplnil prihlasovani i s heslem. No a pri zpusteni to ode mne pozaduje login/podle mne je to prihl. jmeno) a at napisu co chci, prad je login incorrect-takze se do toho vubec nedostanu. Program mi sdelil ze instalace probehla uspesne. Muzete mi poradit jaky login tam mam dat?? Pavel
Guest
« #1 : June 15, 2006, 08:23:50 »

ked si nepametas prihlasovacie meno
a heslo zadavane pocas instalacie, tak
mas problem.
Najjednoduchsie pre teba je nova instalacia.
Guest
« #2 : June 15, 2006, 08:42:28 »

Pave ze si ho pamatam i som si ho zapisal, aby som o sebe nepochyboval! Instalaciu som zopakoval 2 krat a 3 krat som zkusil aj mini Mandrivu - furt to iste - prihlasovacie meno a heslo pri spustani systemu je INCORRECT. Neviem kde je chyba.
Pavel
Newbie
*

Karma: 0
: 66


« #3 : June 15, 2006, 08:47:00 »

Jestli se nepletu,tak jsem na to kdysi taky narazil.Jestli se ti zobrazuje pouze jednoduché přihlašovací okno "login:" tak tam dej přihlašovací jméno,pak dáš Enter a je prázdné okno znova a teď by jsi měl zadat to heslo,ale pozor nic není vidět,psaní se nezobrazuje tzn. žádné hvězdičky prostě nic. Po tom heslu dej Enter a mělo by to jít.
Guest
« #4 : June 15, 2006, 08:55:20 »

Vidim, ze to poznas - presne tak...Zkusil som to uz 1000 krat - aj ked pisanie hesla nebolo vidiet a nic...a za chvilu sa objavi login incorrect. Opisal som i last login, ktory mi to ponuklo. Bolo to zlozene z prihl. mena@meno pocitaca a este par znaciek - a ani to nefachci. Neexistuje nejaka finta aby som to preskocil?
Pavel
Newbie
*

Karma: 0
: 66


« #5 : June 15, 2006, 09:08:16 »

Řekl bych,že někde děláš chybu.Ano to před tím názvem počítače je uživatelské jméno.Zkontroluj si jestli nemáš zaplé CapsLock a pokud máš v heslu číslice,tak jestli je zaplé NumLock.Obejít se to samozřejmě dá a tím způsobem i vyřešit a to tak,že se přihlásíš jako root :-)
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #6 : June 15, 2006, 09:09:42 »

neni mozny ze behem instalace byla jina klavesnice (en) a ted je taky jina (sk)?
Guest
« #7 : June 15, 2006, 09:13:43 »

Na vsetko som si daval dobry pozor - na Caps Lock i Num Lock....naozaj Zkusim teda miesto prihl. mena napisat root. Ak to pojde, mas u mna virtualne pivo dik Palo
Guest
« #8 : June 15, 2006, 09:14:34 »

ne furt stejna!
Guest
« #9 : June 15, 2006, 09:15:16 »

Za tuhle radu bych te zastrelil ...

Reinstalace neni vubec nutna, prejdi do konzole a prihlas se jako root a vytvor si noveho uzivatele, pod nim se pak prihlas a pak si to muzes v grafice uz upravit jak chces ...
Guest
« #10 : June 15, 2006, 11:13:12 »

Zapomeň na to, že chybu udělal počítač. Chybu si udělal ty a tady ti nikdo neřejne jakou, protože tu má málokdo křišťálovou kouli a navíc ti tu nikdo nebyl za zádama, když jsi ten login a heslo zadával. Tudíž se přihlaš jako root a vytvoř si nového uživatele. Nový uživatel se dá přidat i přez příkazový řádek, nebo si spusť příkazem mcc správce.
Doufám, že login pro roota znáš ;-).
Guest
« #11 : June 15, 2006, 11:20:06 »

Ty posliš, máš nějaké zkušenosti s linuxem předtím?
Guest
« #12 : June 15, 2006, 12:52:15 »

" Za tuhle radu bych te zastrelil"

Vazne?
Vychadzam z toho, ze ten clovek netusi ako sa ma prihlasit. Alebo predpokladas, ze nevyskusal
vsetky zapisane loginy a hesla predtym ako sem
napisal?  Tj, i pre roota?
Ak sa teda nedokaze prihlasit ani ako root, co ine
mu navrhnes? Je zrejme, ze je to uplny zaciatocnik
a toto je jeho prvy pokus.
Moja rada bola pre nho
(predpokladam windowsaka)
najmenej zlozita.

Guest
« #13 : June 15, 2006, 13:53:28 »

nemam ale uz mi to JEDE pres toho roota. Potreboval by som urcite skolenie, pretoze som uplny zaciatocnik v Linuxe. Ale chcem sa s tym poprat, pretoze ma politika Microsoft uz vazne sere. Teraz uz pisem z Linuxu. Nainstaloval som si Skype pre linux a mozem akurat chatovat. Zvuk nejde. Samozrejme som sa pozrel do zariadenia a vsetko je zapnute. Zvucky Linuxu idu tiez tak repraky su ok. Neviem kde je chyba. Najhorsie je ze Skype pre linux neni v nasej reci. Ale problem bude inde - neviem co je KDE. Gnome a Kopete...Nechcem furt otravovat ale sam si neporadim. Aj preto som presiel na Linux, lebo sa mi paci ta vzajomna podpora a nezistna pomoc - je to taky socialny operacny system. Ak mi mozete nejak poradit ohladne zvuku, tak na e-mail hegoak@centrum.cz velmi pekne dakujem Palo
Guest
« #14 : June 15, 2006, 15:30:45 »

Sry, ale knihy v pdfku od Bibra se povaluji vsude a tam je napriklad hezky popsano, jak se do jine konzole dostat ...

pro tazatele at vyzkusi : Ctrl + Alt + treba F2 , tam napise do loginu slovo root a napise heslo, ktere stejnak musel pri instalaci vkladat ...

a presne, predpokladal jsem ze na roota proste zapomel ... a jak vytvori noveho usera ? Na abclinuxu.cz je navodu mraky staci napsat vytvoreni noveho uzivatele, nebo uzivatel a podobne a ma to ...

a windowsak nevindowsak, ja jsem byl pred 3 lety taky jen pod widlema ale hesla a jejich tvoreni (ne speci.znaky, vyvarovat se y a z, caps look a pod.) jsem chapal - to neni omluva.
: [1] 2
   |   
 
: