Přihlásit | Registrovat

Stran: [1] 2
  Odpověď  |  Poslat téma  |  Tisk  
Autor Téma: Mandriva 2007 - Kdo ji má na DVD?  (Přečteno 2613 krát)
Guest
Host
« kdy: Říjen 04, 2006, 21:09:16 »
Odpověď s citacíCitace

MANDRIVA 2007 je venku, ale mé připojení k NETu je omezené na 2GB dat měsíčně Smutek
Pohybuju se mezi Veselí n.Mor. a Uherským Hradištěm. Není tu někdo poblíž, kdo ji už má staženou na DVD, nebo se k tomu chystá a vypálil by mi kopču?
Díky za kontakt.
joch_pavel@volny.cz
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
Guest
Host
« Odpověď #1 kdy: Říjen 04, 2006, 21:31:32 »
Odpověď s citacíCitace

Jo, Mandriva je venku. Ale já budu stahovat Mandrivu ONE - KDE. A to proto, že obsahuje komerční (NON FREE) software, tudíž spousta věcí bude snadnější. Zbytek, tedy potřebný zbytek softu dotahám přes net. Takže kopču ti mohu poslat, ale Mandrivu 2007 ONE. O.G.
Guest
Host
« Odpověď #2 kdy: Říjen 09, 2006, 15:46:01 »
Odpověď s citacíCitace

kde se dá stahnout tato verze?
Luděk Sladký
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Říjen 09, 2006, 15:50:58 »
Odpověď s citacíCitace

Koukněte se na první stránku tohoto webu. Tam jsou odkazy na stažení.
http://www.mandrivalinux.cz/mandriva-linux-2007-je-venku
Guest
Host
« Odpověď #4 kdy: Říjen 09, 2006, 15:53:59 »
Odpověď s citacíCitace

myslel jsem tu komerční verzi
Mira_mo
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Říjen 09, 2006, 17:22:28 »
Odpověď s citacíCitace

tak jsem stahl to CD s mandriva One co na něho odkazuje torent na výše uvedené adrese ale instalace se nezspouští,poradí někdo?
Luděk Sladký
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Říjen 09, 2006, 17:33:14 »
Odpověď s citacíCitace

Moc obecný dotaz. Kontrolní součet sedí? Občas se stává, že si někdo vypálí iso jako soubor a ne jako image. Už jsem to u jednoho franty viděl.
Hobil
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Říjen 09, 2006, 17:40:20 »
Odpověď s citacíCitace

Přepokládám, že máš v biosu nastaveno startování z CD/DVD.
Předpokládám, že na CD nemáš vypálený jeden velký soubor s koncovkou .iso, ale že jsi to vypálil správně.
Předpokládám, že jsi zkontroloval po stažení součty (md5sum...), jestli se to stáhlo bez chyby.
Takže pak už jen zbývá zjistit, jak tu instalaci spouštíš. H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Guest
Host
« Odpověď #8 kdy: Říjen 09, 2006, 19:33:06 »
Odpověď s citacíCitace

No to jsou ty Mandriva ONE !!! :-) :-) :-)
Guest
Host
« Odpověď #9 kdy: Říjen 09, 2006, 19:42:55 »
Odpověď s citacíCitace

U Mandrivy ONE se instalace defaultně ani nespustí :-) . Důležité je míti nastaven/povolen boot z CD/DVD mechaniky. Strčit CD do compu a hodit restártek. Při bootu compu naběhne ONE z CD a spustí se LIVE OS na počítači. Na ploše je pak mimo jiných i ikona Instalace. Po kliknutí se spustí průvodce, jehož pokyny se řídíme a za chvilku je systém na hadru, tedy na pevném disku :-) .

Pokud se výše uvedené neuskuteční, pravděpodobně místo CD máte pouze podtácek na šálek s kávou či pivem. :-) . MD5SUM je docela užitečný nástroj ;-) .
Guest
Host
« Odpověď #10 kdy: Říjen 10, 2006, 07:32:12 »
Odpověď s citacíCitace

zas takovej trouba nejsem.Samozřejmě,že mám vypálené boot cd.Už jsem to i naistaloval ale je problém s uživateli.Nemohu se přihlásit na uživatele co jsem vytvořil,stále to skáče do quest a taky jak tam dostanu češtinu???
Guest
Host
« Odpověď #11 kdy: Říjen 10, 2006, 09:42:02 »
Odpověď s citacíCitace

:-) :-) No určitě jsi si stáhnul CD ONE, kde je česká lokalizace? To další dost dobře nechápu, protože na nastavení LOKALIZACE (tedy nastavení jazyka českého) se to ptá hned na začátku. Co se týče vytvoření uživatelů, tvoří se hned po restartu a bootu systému z hdd. Nevím, co se na tom dá zkazit. Už mám za sebou 3 instalace na úplně rozdílné (HW)  počítače a za 10 minut systém plně funkční bez závad a dalšího nastavování (jen nezbytné připojení k netu) :-) Jinak češtinu tam můžeš dostat i tak, stačí si stáhnout české lokalizační balíčky a nainstalovat je ;-) .
Guest
Host
« Odpověď #12 kdy: Říjen 10, 2006, 11:55:39 »
Odpověď s citacíCitace

no to jsem asi nestáhl verzi s lokalizací.Můžeš mi sem dát odkaz,kde je opravdu iso s českou lokalizací?Díky.
Guest
Host
« Odpověď #13 kdy: Říjen 10, 2006, 12:06:45 »
Odpověď s citacíCitace

Uz to tady popisoval Ivan Bibr, jsou tam i odkazy na lokalizovanou verzi, trochu zapatrej.
Guest
Host
« Odpověď #14 kdy: Říjen 10, 2006, 12:25:09 »
Odpověď s citacíCitace

No teda. :-) :-) To máte z toho, že čtete jen voloviny a néé články na této stránce :-D :-D .

http://qa.mandriva.com/torrent/2007/mandriva-one-2007-kde7.torrent

Nejprve je třeba nainstalovat soft bitorrent, někde se píše bittorrent, viděl jsem i bittorent + GUI a do URL vložit výše uvedenou adresu. Pak se o nic nestarat, jen po stáhnutí zkontrolovat pomocí md5sum. To samé nechat zkontrolovat po vypálení na disk, K3b to umí samo, jen zaškrtnout před vypalování kontrolu.

Toto jsem už tady psal už k jinému příspěvku. Takže čekám dalšího, kdo se bude ptát na to samé a bude líný něco hledat. :-)
Stran: [1] 2
  Odpověď  |  Poslat téma  |  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!