Přihlásit
: [1]
   |   
: MDV 2007 a interaktivny firewall. Funguje vobec???  ( 5108 )
Guest
« : October 25, 2006, 19:28:44 »

Funguje niekomu interaktivny firewall v MDV2007 tak ako to bolo v 2006? Mam na mysli to, ze v 2007 mi uz nehlasi a ani nezapisuje ziadne skenovanie portov, teda ziadne pridavanie na ciernu listinu a pod. Firewall je nakonfigurovany. Mam dva verzie 2007. Jednu ako vysledok upgradeu z 2006 a druhu ako cistu novu instalaciu.
Guest
« #1 : October 26, 2006, 10:40:19 »

Ahoj,
deamon toho interaktivního firewallu se jmenuje "mandi", tak se podívej, jestli běží takový proces na pozadí, jestli nehlásí něco ve  /var/log/*, příp. jestli se spouští v MCC -> Systém -> Zapnutí či vypnutí systémových služeb.

Jestli je vše v pořádku, tak to vypadá, že ti prostě nikdo portny nescanuje :-).

Jirka
Guest
« #2 : October 30, 2006, 19:52:58 »

Zkousel jsem si oskenovat porty jestli mandi bude neco hlasit, ale nic se nedeje. Je to v poradku nebo se jen nekde neco zapisuje do logu?
Jiří Hlinka
Newbie
*

Karma: 0
: 165


« #3 : October 30, 2006, 21:24:10 »

Abych byl upřímný, tak nevím co se přesně musí stát, aby o tom mandi podal zprávu. Jakým způsobem jsi si skenoval ty porty?

Jirka
Guest
« #4 : October 31, 2006, 06:32:38 »

Z vedlejsiho kompu s Win pomocí programku SuperScan dam scan na 192.168.100.10.  Mam povolenou odezvu na ping tak mi SS zahlasi ze je pocitac zivy a zaroven testuje vybrane porty. V Mandrive se vsak nic nedeje jen v syslogu je zaznam ze shorewall dropnul prichozi spojeni z 192.168.100.9.
Guest
« #5 : October 31, 2006, 08:45:26 »

U mna je to to iste. V 2006 kazdu chvilu vyskakovalo okno ze mi niekto scanuje porty a teraz v 2007 sa mi to nestalo ani raz.
Guest
« #6 : October 31, 2006, 11:22:33 »

Tak vidim ze touto otazkou som trafil do cierneho. Neviem ci je to zamerne (as designed) alebo je to jeden z nedostatkov MDV2007. Mne osobne by vyhovovalo riesenie nieco medzi. Teda aby to stale nevyhadzovalo tie okna o portscanoch ale len potisku ich pridavalo na ciernu listinu. Samozrejme malo by to byt ako moznost v nastaveniach.
Guest
« #7 : October 31, 2006, 18:19:05 »

Urcite to bude nejaky bug. K cemu by se to pak jmenovalo interaktivni firewall? A co na to ostrileni linuxaci poradite?
Guest
« #8 : November 11, 2006, 22:21:33 »

Vzhledem k tomu ze je o vyreseni pomerne zavazneho problemu celkem minimalni zajem, tak jsem si nainstaloval nahradu Firestarter a ten jede ok.
Guest
« #9 : November 12, 2006, 14:24:30 »

ja som urobil to iste a som spokojny
Guest
« #10 : December 17, 2006, 00:23:42 »

dobry vecer, jsem yacatecnik a rad bych se zeptal, jak nainstaluji Firestarter, dekuji ya odpoved
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #11 : December 17, 2006, 03:07:45 »

Je ve zdrojích. Nejjednoduseji v konzoli jako root:
urpmi firestarter
Pripadne vyvolat drakrpm (opet jako root z konzole) a tam si ho najit.
Pripadne doplneni zdroju viz odkaz na teto strance vlevo Easy urpmi. H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Guest
« #12 : December 23, 2006, 10:28:28 »

dobry, tak jsem ten firestarter nemohl spustit. nemohu nainstalovat urpni. dekuji za radu
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #13 : December 23, 2006, 11:13:07 »

minimalni zajem neni, ale nez pouzivat neco co nefunguje (u me take ne) je lepsi si napsat pravidla spolu se scriptikem (vyhazuje jen to co je pro me dulezite), ktery to haze napriklad do vypisu zobrazovaneho na plose s pomoci superkaramby ...
: [1]
   |   
 
: