Přihlásit
: [1]
   |   
: Aký je rozdiel medzi "i586" a "x86 64"  ( 3454 )
Guest
« : November 01, 2006, 23:30:17 »

Aký je v tom rozdiel? jedná sa o konfiguráciu PC? Aká na ktoré?
Jiří Hlinka
Newbie
*

Karma: 0
: 165


« #1 : November 02, 2006, 01:50:13 »

Jedná se o architektury procesoru, i586 je "klasický" 32bitový (např. Pentium I), dnešní procesory mají architekturu i686, to znamená, že mají navíc některé instrukce. Architektury ix86 jsou zpětně kompatibilní.
A "x86 64" je 64bitová architektura, jedná se o procesory AMD rodiny K8 (např. Opteron, Turion) a některé Intel procesory.

Norbert
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #2 : February 06, 2007, 22:28:19 »

Ahoj chtěl bych se zde přidat dotazem: mám procesor intel Pentium 4 Prescot , ale nevím zda je 64 bitový nebo 32 bitový teda 32 bit asi je určitě ale 64? Ptám se protože nevím jestli jsem neměl raději nainstalovat Mandrive Linux i686?
Stáhnul jsem si program na identifikaci intel procesorů a tam jsem v\četl že muj procesor umí :Intel extended memory 64 Technology . no nejsem odborník a tak se chci zeptat je to 64 bi´ták nebo ?

díky za odpověď možná pro vás na stupidní otázlu ale i tak díky bert

Jiří Hlinka napsal:
Jedná se o architektury procesoru, i586 je "klasický" 32bitový (např. Pentium I), dnešní procesory mají architekturu i686, to znamená, že mají navíc některé instrukce. Architektury ix86 jsou zpětně kompatibilní.
A "x86 64" je 64bitová architektura, jedná se o procesory AMD rodiny K8 (např. Opteron, Turion) a některé Intel procesory.

Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #3 : February 07, 2007, 18:28:37 »

Paklize opravdu vite, ze vas procesor ma jadro Prescott, tak ma plnou podporu 64bit instrukcnich sad, pokud by mel jadro CedarMill, tak by to byl sice take 64bit, ale celeron, naproti tomu Conroe pohani uz nove Core 2 duo, neboli dvoujadrove cpu a s jadrem Presler by to byl dual core Pentium Decko a Kensfield ma nejnovejsi 4 jadrincovy procesor ... to je asi vse, co vam mohu rici o produktech Intel o AMD nic nevim, protoze me nezajimaji ...
Martin Kouba
Newbie
*

Karma: 0
: 169


« #4 : February 07, 2007, 21:32:26 »

U Pentium D si nejsem jistej, ale prvni Prescotty urcite byly 32bitove. Na 100% jsou 64bitove Conroe a novejsi. U AMD je to Athlon64 a Opteron. U Sempronu jsou to jen nektere.
Norbert
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #5 : February 08, 2007, 13:11:39 »

Ahoj předem díky za reakci všem kdo napsali a ted co jsem provedl. jsem to prubnul a řekl jsem si že když je to Prescot tak uvidíme co zvládne. znovu jsem rozdělil disk a pustil jsem instalaci z 64 bit DVD. Někde jsem četl že by se to nemělo vubec spustit pokud to neni 64 bitovej procesor, ale ono se torozběhlo a dojelo to až do konce. mam tedy mandrivu  linux 2007 instalovanou z DVD pro 64 bitový když se to bude nějak divně chovat tak to sem napišu.
zatim ahoj a díky
bert  
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #6 : February 08, 2007, 18:30:18 »

nemelo by, sic je vsude omilano ze s 64bit jsou problemy, ale nesetkal jsem se doposud s jedinym ... snad jen ten jejich dristribucni FF na 64bitech padal tak jsem tam dal klasika ze stranek mozilly ) jo a abych nezapomel pridej si repozitare i pro 32bit protoze 64bit mplayer ti s kodeky nepujde, kdezto 32bit v pohode ... tot vse
Norbert
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #7 : February 13, 2007, 14:09:54 »

ahoj tak zase neco pisu, nemuzu rici ze by Mandriva 2007 x86 64 fungovala špatně, ale nejak se me nedarí naistalovat firefox a "tandrbird" . u foxu to vzdicky stahuje 183 baličku a pak pri instalaci to krici ze nektere nejsou podepsany a kdyz pokracuju v instalaci tak to nakonec vyhodi hlasku ze instalace se nepovedla. nevim cim to je ale v i586 to bezelo Ok. jsem zacatecnik a moc tomu nerozumim ale uz ztrácim trpelivost a asi tam hodim tu 32 bitovou verzi ... kdyb nekdo nahodou vedel kde delam chybu nebo jak obejit ten problem co mam tak diky ahoj
bert
Norbert
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #8 : February 13, 2007, 14:14:18 »

Tak jsem tu zas udelal jsem jeste jeden pokus nechal jsem obnovit resp. aktualizovat  no jak se to jmenuje proste zdroje balicku a hura  !!!!!! kdyz jsem dal stáhnout foxe tak uzmto stahovalo jen jeden balicek a juz firefox bezi v cestine.... takze zustavam stale u 64 bitové verze a budu si hrát dál...teda az budu mit cas musim jit pracovat ahoj
bert
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #9 : February 13, 2007, 17:20:50 »

FF a TH je lepsi stahnout z czilla.cz ... a jen rozbalit a spustit - to v pripade ze by ty distribucni zpusobovaly problemy (padaly)
: [1]
   |   
 
: