Přihlásit
: [1]
   |   
: Proč nejde ./configure??  ( 3830 )
Petr Kateřiňák
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« : May 01, 2007, 19:48:42 »

potrebuju pouzit prikaz ./configure podle navodu na http://tuxracer.sourceforge.net/manual.html#installlinux ale pokazde mi to vyhodi

bash: ./configure: není souborem ani adresářem

jako by to ani nebralo jako prikaz Nevite co s tim??
Josef Jebavý
Jr. Member
**

Karma: -1
: 80


« #1 : May 01, 2007, 20:24:28 »

asi neexistuje
zadavas ten prikaz ve spravnem adresari?

jinak tuxracer je uz v mandrive

Linux admin a vývojář softwaru a hardwaru.
Pavel Brandýský
Newbie
*

Karma: 0
: 513


« #2 : May 01, 2007, 21:05:42 »

V tom adresáři, kde je rozbalený ten tar, musí configure být. Pro výpis souborů v adresáři se používá příkaz ls.

Se mi zdá, že se tu někdo připravuje na přechod ke Gentoo  .
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #3 : May 02, 2007, 12:11:31 »

Používám Gentoo, ale ./configure jsem tam ještě nepouštěl a asi nikdy pouštět nebudu. Není důvod.
Pavel Brandýský
Newbie
*

Karma: 0
: 513


« #4 : May 02, 2007, 13:31:24 »

No jak to, to se gentoo nekompiluje kompletně ze zdrojáků? Já vím, tam je ten nějaký Portage. Budu si to muset taky vyzkoušet , co to všechno obnáší.
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #5 : May 02, 2007, 14:21:00 »

Kompiluje, ale ne ručně. O všechno se postará Emerge. Stáhne zdrojáky, rozbalí, opatchuje, přeloží, nainstaluje a smaže, co není potřeba. Já jenom napíšu emerge -av program.
Pavel Brandýský
Newbie
*

Karma: 0
: 513


« #6 : May 02, 2007, 14:47:22 »

Díky za informace. Už jsem se koukal na stránky s dokumentací a vypadá to zajímavě.
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #7 : May 02, 2007, 15:53:26 »

aha takze "jedinny" rozdil je ze se stahuji zdrojaky a ty preklada spravce balicku ? (pokud to spravne chapu) ... takze si prenastavim repozitare mandrivy na balicky SRPMS a necham urpmi prekladat taky kazdej zvlast (takze si tim z Mandrivy udelam Gentoo ))

ROFL
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #8 : May 03, 2007, 07:51:07 »

Nekde je na to dokonce na netu navod . Nechce se mi to hledat, ale je tam, kdysi jsem ho cetl, je to tak pet stran A4..

Petr Kateřiňák
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #9 : May 03, 2007, 17:52:05 »

Gentoo?? Mno... zustanu u Mandrivy, teprve s linuxem zacinam, a uz sem parkrat tuhe distribuci zkusil a docela mi vyhovuje. Jenom se potřebuju naucit v tom trosku delat, uz to proste nejsou winy, tak je tu vsechno 10x slozitejsi (zatim nez tomu prijdu na kloub) nicmene vyuzivani konzoly se mi libi

No v tom adresáři configure není, ale v navodu je napsano rozbalit a potom hned udelat ./configure tak mi to pripada divne aby chybelo neco co tam ma byt...
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #10 : May 03, 2007, 21:17:44 »

To bylo myšleno tak, že je lepší najít a použít předkompilované balíčky, než se crcat s kompilací. Tak to udělejte a nepátrejte po configure :-)
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #11 : May 20, 2007, 22:44:20 »

no, ale prave to crcani obcas cloveka necemu priuci
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #12 : May 22, 2007, 09:27:42 »

Ale to musi vedet, co dela

Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #13 : May 22, 2007, 15:25:23 »

mel by ale kdo cte manualy, radme a install at hodi kamenem ... )
: [1]
   |   
 
: