Přihlásit
: [1]
   |   
: Jak dostat do instalačky jádro >2.6.18 ?  ( 2571 )
mcmlxxx
Newbie
*

Karma: 0
: 9


« : May 27, 2007, 15:08:53 »

Mám náseldující problém: mám koupený Powerpack (64bit) ale jádro v něm obsažené neumí pravděpodobně pracovat s chipsetem Intel 965G, protože při instalaci ihned zpanikaří s výpisem : agpgart: Detected an Intel 965G Chipset a následuje zatuhnutí.
UBUNTU tam běží normálně ( jádro 2.6.20).
 Zřejmě s tím nepůjde nic udělat, ale nenapdá někoho jak do instalačky Mandrivy 2007.1 podstrčit vyšší jádro, případně jak korektně Mandrivu nainstalovat?
Díky.
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #1 : May 27, 2007, 15:49:33 »

do instalacky to nejde, lze si vyrobit svoji instalacku resp svoji distribuci (ale je to velmi narocne na cas a predevsim vedomosti uzivatele) ...

paklize mate tento problem, muzete napriklad vyndat disk, nainstalovat mandrivu na nej kdekoli jinde (nahodit aktualni jadro) a disk vratit (to by melo fungovat)
Petr Vecera
Newbie
*

Karma: 0
: 378


« #2 : May 27, 2007, 16:34:16 »

staci si pridat do instalacnich cest bacports a tam jsou i novejsi jadra v rpm balicich
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #3 : May 27, 2007, 16:42:37 »

to je zajimave, to lze i v prubehu instalace ?
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #4 : May 27, 2007, 16:43:29 »

pokud ano, tak to se omlouvam za mystifikaci, o teto moznosti jsem nevedel ...
Guest
« #5 : May 27, 2007, 17:10:16 »

behem instalace sem to sice nikdy nezkousel ale je tam volba dalsi instalacni media tak to asi pujde.
ALE.
Je tu velke ALE, jadro je vzdy nejakym zpusobe zkompilovano k dane distribuci . takze jestlize presne nevite proc ho tam je treba a nebo mate spoustu dalsich otazek proc a nac tak to radeji nedelejte a pouzivejte to z distra
Martin Veselý
Newbie
*

Karma: 0
: 532


« #6 : May 28, 2007, 19:19:16 »

"tak to radeji nedelejte a pouzivejte to z distra " coz nemuze, protoze mu nedetekuje radic a tudiz se instalace nedokonci ...
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #7 : May 29, 2007, 10:40:37 »

Jde to nějak vygenerovat asi pomoci těch jejich skriptů - asi makecd. Ale nikdy jsem to nedělal, zkuste prohledat wiki a archivy Cookera.

Druhou možností je pohrát si s BIOSem (aktualizace, nastavení) a zkusit nějaké parametry jádra při instalaci. Tento čipset by podle ReleaseNotes měl být podporovaný,,,

mcmlxxx
Newbie
*

Karma: 0
: 9


« #8 : May 30, 2007, 08:33:23 »

Díky všem za postřehy a rady. Nastavování BIOSu jsem zkoušel jako první věc - nepomohlo. Parametry jádra taky nezabírají. Nakonec sem to vyřešil nejsnadnější cestou - instalací KUBUNTU protože jsem řešením strávil mnoho hodin a bez výsledku.
: [1]
   |   
 
: