Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Jak nainstalovat zásuvné moduly do M Firefoxu?  ( 5787 )
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« : October 24, 2007, 21:13:01 »

Nedaří se mi instalace zásuvných modulů flash playeru pro přehrávání flash  videa do M linuxu 2008.0 do Mozilla Firefoxu.  Ať to zkouším, jak zkouším, výsledek je nula. Možná, že tyto podobné "doinstalace" a jejich záporný výsledek odrazují mormální uživatele od plného nasazení linuxu, protože např. kvůli přehrání flash videa musím restartovat do Windows a věřte, že to dlouho dělat asi nebudu. Toto jsou ty malé nicotnosti, které pak ve výsledku odrazují od používání linuxu a jeho následné zatracování pro problémy s doinstalací potřebných balíčků. Snad právě pro jednoduchost kliknutí je Windows tak populární. Pokud se tvůrci linuxu nad tím nezamyslí a nezjednoduší instalace(doinstalace), tak se masové masazení linuxu konat nebude. Pořád jsem velkým fandou linuxu, ale právě toto mi na něm vadí. Bez rozdílu distribucí.....Proto prosím poraďte jak na ty moduly.... Díky
Guest
« #1 : October 24, 2007, 21:28:07 »

Nájdi si stránku www.adobe.com a na nej máš prichystaný rpm-balíček flash-plugin. Ten si stiahni a nainštaluj, to je celá veda. Teda aspoň myslím, že to by malo stačiť Mne to stačilo.
Guest
« #2 : October 24, 2007, 21:44:08 »

Tak to sem dělal a několikrát. Výsledek je nula. Proto jsem psal článek - viz nahoře. Jsou tam ještě další dva balíky : První ve formátu tar.gz, a druhy ve formátu YUM. Tak z toho už nejsem chytrý vůbec. Po stažení jsem docákal a dofíkal.... Tak toto mi vadí...
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #3 : October 24, 2007, 21:52:13 »

podrobný postup zde http://www.mandrivalinux.cz/modules/dokuwiki/doku.php?id=instalaceflashpluginu

myslím si, že až tak složité to není :-)

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Guest
« #4 : October 24, 2007, 22:03:52 »

Podle výše uvedené rady jsem se opět pokoušel instalovat zásuvné moduly... Postup: Na www.adobe.com jsem hezky vyhledaL RMP balíček, mezitím jsem zavřel podle pokynů - viz výše a stránky, kde je instalace popsaná, po instalaci mi hlásí instalátor instalace dokončena. Výsledek nula!
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #5 : October 24, 2007, 22:18:16 »

Můžete mi vysvětlit co to znamená a jak postupovat, když mám:
1. Nainstalit Nspluginwrapper (urpmi nspluginwrapper)

2. Spustit příkaz: nspluginwrapper -i /usr/lib/flash-plugin/libflashplayer.so
Dík.
P.S.  Pro zasvěcené "textaře" asi žádný problém, pro mě velký a zásadní.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #6 : October 24, 2007, 22:30:19 »

zkuste mi hodit odkaz na nějaké stránky, které chcete zprovoznit (prohlížet), aby jsme se tady nebavili jeden o voze a druhý o koze :-)

uvedený postup bezpečně fungoval pro Mandrivu 2007 a 2007.1, Mandrivu 2008 ještě nemám nainstalovanou, takže chci mít jistotu co to vlastně chcete

teď se dívám pozorněji, vy máte 64bit, to byste měl přístě u dotazu uvést, protože pak je to tady jak u "blbých" - já radím pro 32bit a vy děláte s 64bitem

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #7 : October 24, 2007, 22:36:54 »

např. Mobilmánia....třeba test Nokia 95.
http://www.mobilmania.cz/Testy/Nokia-N95-na-prahu-dokonalosti-mega-test/sc-20-sr-1-a-1115298/default.aspx
a tady mi nejede video ve flashi
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #8 : October 24, 2007, 22:39:45 »

ad 1. přidejte zdroje - jak na to viz. wiky nebo dokumentace,
přes klikací ovládací centrum nainstalujte nspluginwrapper nebo přes konzoli a to tak, že ji spustíte, přihlásíte se jako root (viz. tady http://www.mandrivalinux.cz/modules/dokuwiki/doku.php?id=jak_se_prihlasit_jako_root  nebo dokumentace) a zadáte tam ten příkaz urpmi nspluginwrapper
ad 2. do konzole vložte ten příkaz z bodu 2 (opět jako root)

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #9 : October 24, 2007, 22:40:40 »

a co takhle odkaz by nebyl? to mám googlit nebo co?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #10 : October 24, 2007, 22:41:09 »

Již sem ho tam doplnil....
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #11 : October 24, 2007, 22:49:56 »

dlouho jsem jej hledal, než jsem ho v kapitole Hudba a video (video), zábava, navigace GPS našel, takže mě to jede, vy máte teda 64bit, trošku rozepsaný postup co jste chtěl a psal jsem jej výše nezabral?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #12 : October 24, 2007, 22:55:32 »

Problém jsem popal výše:  tady
Jak na to?, když .......http://www.mandrivalinux.cz/modules/dokuwiki/doku.php?id=jak_se_prihlasit_jako_root nebo dokumentace) a zadáte tam ten příkaz urpmi nspluginwrapper
2. do konzole vložte ten příkaz z bodu 2 (opět jako root)
Např. Kam? zadat.... co je to ta konzole apod...
Vám to připadá jasné, ale mně to není....
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #13 : October 24, 2007, 23:02:29 »

konzole - spustím přes ikonu černé obrazovky vlevo na liště nebo start->systém->terminály->konzole (pro M2007) v M2008 to bude podobné

přihlášení jako root - v konzoli napíšu su ENTER heslo_roota ENTER - už jsem přihlášený jako root

jestli chcete instalovat nějaké balíčky jako třeba ten nspluginwrapper, tak musíte mít nastavené zdroje software - jak na to? viz dokumentace ( http://www.mandrivalinux.cz/dokumentace ) nebo tady http://www.mandrivalinux.cz/modules/dokuwiki/doku.php?id=nastavenizdrojusoftwaru

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
country
Newbie
*

Karma: 0
: 12


« #14 : October 24, 2007, 23:11:56 »

V M 2008.0  konzole podle výše popsaného nevidím.
popis (start->systém->terminály->konzole (pro M2007) tu neplatí. (Možná ji pak někde objevím...Ale stejně. Co mám po přihlášení do konzole zadávat? Neznám příkazy apod... A to je kámen úrazu linuxu. Bohužel mě to dál odrazuje.... Přesto díky za pomoc, ale pokud nebudu mít postup podrobně popsán, stejně nic nenainstaluju a věřím, že i mě podobní. Nejsem láma, mám za sebou fakultu informatiky a je mi to prd platné. Nebyl pro mně problém v DOSu ani Ve Windows - pohoda, , ale linux tu složitost dotáhl k "dokonalosti" Ještě poznámka: Zřejmě kdo neprošel přes text v linuxu nechápe vo co go... A to je můj (a nejen) můj případ. Bohužel v tomto má Bil se svými Windowsy navrch!
: [1] 2
   |   
 
: