Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: NTFS  ( 10602 )
Stanislav Pešek
Jr. Member
**

Karma: 0
: 55


« #30 : November 17, 2007, 13:51:59 »

Rekl bych, že na win máte víc logických oddílů. Máte připojené všechny? Pošlete sem celý fstab.
Guest
« #31 : November 17, 2007, 14:12:20 »

Pro windows mám oddíl C a D. Ale na C mám pouze systém, na ten nepotřebuju z Mandrivy zapisovat, jde mi pouze o oddíl D.

zde je celý fstab:

/dev/hda5 / ext3 relatime 1 1
/dev/hda7 /home ext3 relatime 1 2
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,exec,flush 0 0
/dev/hda1 /mnt/win_c ntfs umask=0022,nls=utf8,ro 0 0
/dev/hda2 /mnt/win_d ntfs-3g umask=0,users,nls=utf8 0 0
none /proc proc defaults 0 0
/dev/hda6 swap swap defaults 0 0

co mám tedy zkusit dále?
Stanislav Pešek
Jr. Member
**

Karma: 0
: 55


« #32 : November 17, 2007, 16:18:23 »

fstab se zdá být v pořádku. Hm. S tím jsem se ještě nesetkal. Před upravou fstab bylo vidět všechno ? Nebo ještě jinak, když vrátíte ten řádek v fstab do původního stavu, vidíte všechno ?
Stanislav Pešek
Jr. Member
**

Karma: 0
: 55


« #33 : November 17, 2007, 16:55:12 »

Opravdu mě nic nenapadá. Doporučuji založit nové vlákno s jiným jménem a s dotazem, proč na disku ntfs nevidíte všechno. Mám dojem, že tohle vlákno už sledujeme jenom my dva a víc hlav víc ví.
Ahoj, Standa
Guest
« #34 : November 17, 2007, 17:26:21 »

předtím bylo vidět všechno, zkusím ten řádek vrátit zpět a ozvu se.
TN25
Newbie
*

Karma: 0
: 19


« #35 : November 19, 2007, 18:00:30 »

Toto jsem řešil také, dej do fstabu:
/dev/hda2 /mnt/win_d ntfs-3g umask=0,user,locale=cs_CZ.UTF-8,user_xattr 0 0
Jaro Jaros
Newbie
*

Karma: 0
: 1


« #36 : January 03, 2008, 12:17:43 »

podarilo sa mi to spravit podla vasho prispevku, len mam este jeden problem som totiz zacinaju uzivatel linuxu, a potreboval by som zistil ako vlastne mam zapisovat do mojho priecinku /home/ ....mam tam napr textove subory, v kt. chcem nieco zmenit a napise mi ze nemam dostatocne prava, ja som preliezol vsetky mozne nastavenia ale asi som na nieco zabudol, je potrebne byt prihlaseny ako root aby som mohol vobec nieco taketo robit? lebo v tom pripade to obtazuje...dik
Stanislav Pešek
Jr. Member
**

Karma: 0
: 55


« #37 : January 03, 2008, 14:09:56 »

Přepněte se do konzole (Ctrl+Alt+F2), přihlaste se (je jedno jestli jako root nebo uživatel), přepněte se do home (cd /home) a zadejte ls -l
Na výpisu uvidíte, kam můžete zapisovat jako uživatel a kam jako root.
Guest
« #38 : January 03, 2008, 14:45:30 »

drwx------ 2 root root 4096 2007-12-31 01:00
-rw-rw-r-- 1 root root  170 2008-01-02 22:45
drwx------ 2 root root 4096 2008-01-03 10:55

no napisalo mi toto, takze nemam asi ziadne prava :/ ou neexistuje nejaky navod na to? Skusal som aj firewall dat na najnizsiu moznu uroven ale asi to nema na to vplyv A co sa tyka polozky opravnenia v linuxe, tak tam som skusil vytvorit novu polozku a to /home/ s pravom zapisovat a citat.... ale ja fakt neviem
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #39 : January 03, 2008, 14:49:21 »

Člověče, Jaro, možná, že jsi ty soubory, které chceš otvírat, vyrobil s nějakými podivnými právy. Už si úplně nevzpomínám, ale používá se na to v konzoli něco jako "chmod", "chown" a vím, že určitě se tam musí použít rekurzivní parametr (teda i s podložkami = parametr -R). Mám na compu víc uživatelů, tak jsem s tím měl kdysi hapr. Držím palce Pep.......................................Hele, já to vyčmuchal: chown -R uzivatel:uzivatel ./      ...........to je celé - a samozřejmě jako root. A myslím, že je potřeba být nastavený přímo v ./ ale to si moc jistý nejsem.

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #40 : January 03, 2008, 18:14:08 »

ntfs-3g je defaultne nastavene jen na cteni. Zapis nejde.
 Nutno ho povolit z konzoly (jako root) pomoci ntfs-config pripadne ntfs-config-root. V zobrazenem okenku zaskrtnout Povolit podporu zapisu pro interni zarizeni, a pomoci sipky vedle napisu Pokrocile nastaveni se dostanes k vyberu disku/oddilu, kterych se to ma tykat. H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Guest
« #41 : January 13, 2008, 23:56:55 »

Jen bych chtel doplnit ze zalezi take na tom jestli mam vypnute UTF-8 pro kompatibilitu jak se da nastavit napr hned pri instalaci, protoze potom ten radek v fstab musi vypadat podobne jako tohle
 /dev/hda1 /mnt/windows ntfs-3g umask=0,user,locale=cs_CZ.iso8859-2 0 0
 me to s tim UTF-8 porad neslo a nemohl jsem prijit na to proc -)) to jen tak pisu pro pripad ze by se nekdo trapil jako ja -)) ahoj
: 1 2 [3]
   |   
 
: