Přihlásit
: [1]
   |   
: C disk s NTFS  ( 2857 )
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« : February 06, 2008, 20:15:16 »

Do včerajšieho dňa mi chodil zápis aj čítanie na win_c disk bez problémov. Dnes ho nechce pripojiť. Ak ano, tak len tak ak ho nastavím na čítanie. Pripájam aj FSTAB:

/dev/hda5 / ext3 relatime 1 1
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/cdrom2 /media/cdrom2 auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,exec,flush 0 0
/dev/hda1 /mnt/win_c ntfs-3g locale=sk_SK.UTF-8 0 0
/dev/hdb1 /mnt/win_c2 vfat umask=0,iocharset=utf8 0 0
none /proc proc defaults 0 0
/dev/hda6 swap swap defaults 0 0
/dev/hdb6 swap swap defaults 0 0

Kde by mohol byť problém? Ďakujem.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
AViP
Newbie
*

Karma: 1
: 194


« #1 : February 06, 2008, 20:33:47 »

Přesná chybová hláška by nebyla?

"Normální" NTFS (pro čtení) funguje?
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #2 : February 06, 2008, 20:55:07 »

Ano. Ak ho dám len na čítanie v parametroch na "ro" tak ide a dá sa čítať. Nikdy to nerobilo problém len teraz.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
AViP
Newbie
*

Karma: 1
: 194


« #3 : February 06, 2008, 21:09:55 »

Zvláštní.
Jak už jsem psal o kus vedle, mně se stalo něco podobného, když se mi poněkud zhroutily Windows a já natvrdo restartoval rovnou do Linuxu.
Jiří_Hlinka
Newbie
*

Karma: 0
: 311


« #4 : February 06, 2008, 21:18:25 »

přihoď sem chybovou hlášku při připojování ntfs disku, z toho už něco dostaneme...
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #5 : February 06, 2008, 21:46:16 »

Ďakujem

Problém bol práve v tom, že win bol na tvrdo resetnutý. Stačilo sa do "winxp" prihlásiť a odhlásiť a všetko ide bez problémov. To: AVIP, dobrý postreh. To by ma ani nenapadlo, že win nám v tomto ešte komplikujú život. Už to teda ide.  
To Jiří_Hlinka tiež ďakujem.

Ešte mám predsa jeden problém. Súboru v dev/vboxdrv musím vždy dávať ako root práva na spústenie. Ale po vypnutí a zapnutí znova. Ako to mám dať na trvalo? Je to súbor potrebný pre spustenie virtualboxu.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : February 06, 2008, 23:44:49 »

Přenastavit msec, který to dělá:
ovládací centrum Mandrivy (drakconf), sekce Bezpečnost, oddíl Ladění bezpečnostních oprávnění na systému. Dál asi radit nemusím... H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1]
   |   
 
: