Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Chyba - konqueror Funkce dostupná pouze v HAL  ( 8226 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #15 : August 06, 2008, 00:07:11 »

nevim to jiste, ale rekl bych, ze chyba bude v poslednim radku a to, ze to nebude
/dev/sda
ale /dev/sdaX kde X je cislo (zkus se podivat do
drakconf>Hardware>Prehled a nastaveni HW) nebo dokonce to bude
/dev/sdb
Nejlepe to zjistis pres ten prehled HW v MMC.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Guest
« #16 : August 06, 2008, 07:26:45 »

Právě, že jsem se na to koukal, než jsem ten soubor upravoval a čtečka v tiskárně byla sda a když jsem připojil flashku hlásila se jako sdb
« #17 : August 06, 2008, 09:01:57 »

tez se me stavalo ze sem nemohl pripojit dvd rom a disky ve win v rozdelenem disku i po aktulizacich proto premysli ze si poridim powerpack
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : August 06, 2008, 09:17:08 »

cisla (pismena) se davaji postupne a ne vzdy stejne. Ja vim, ze pri bootu nesmím mít pripojenou flash, protoze mi nepripoji externi HD (ktere je taky jako /dev/sd
Takze si dej pozor na to, co kam pripojujes :-) A pojede to :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Přemek
Newbie
*

Karma: 0
: 5


« #19 : August 06, 2008, 11:19:43 »

Mám stejný problém. Po aktualizaci nejde připojit ani CD ani flashdisk. Aktualizoval jsem z: ftp://linux.ups-tlse.fr

můj fstab:

dev/hdb5 / ext3 relatime 1 1
/dev/hdb8 /home ext3 relatime 1 2
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/cdrom2 /media/cdrom2 auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,exec,flush 0 0
/dev/hdb1 /mnt/win_c ntfs umask=0022,nls=utf8,ro 0 0
/dev/hdb6 /mnt/win_d vfat umask=0,user,iocharset=utf8,exec 0 0
none /proc proc defaults 0 0
/dev/hdb7 swap swap defaults 0 0
/dev/sda1 /media/hd vfat umask=0,users,iocharset=utf8,sync,noauto,exec 0 0
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #20 : August 06, 2008, 11:27:47 »

Mount nahlásí nějakou chybu?
Guest
« #21 : August 06, 2008, 12:03:24 »

Přes příkazový řádek jsem připojil cdrom a sda1 ale mount /dev/cdrom2 hlasi chybu:  "musíte zadat typ systému souborů"

automaticky se nepřipojuje nic
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #22 : August 06, 2008, 16:26:10 »

"Po aktualizaci nejde připojit ani CD"
nahlednete do /var/log/user.log, hledejte retezec rpm a hledejte od zadu (posledni zaznamy se pridavaji na konec souboru). Jake balicky byly aktualizovany?
Do logu smi nahlizet jen root
Pripadne zkuste prikaz (jako root)
cat /var/log/user.log |grep rpm|less
eventuelne
cat /var/log/user.log |grep RPM|less
Ve vypisu lze listovat tam i zpet, vyskocite z neho pomoci klavesy q.
Aktualizace budou v radcich obsahujicich retezec MandrivaUpdate, v ostatnich to, co jste instaloval/deinstaloval sam.
H

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Přemek
Newbie
*

Karma: 0
: 5


« #23 : August 06, 2008, 17:39:54 »

Dělal jsem automatickou aktualizaci a to po dlouhé době. Vzal jsem co mi nabidli (asi 200 balíčků). A nejak jsem nepochopil, co vlastne mam hledat.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #24 : August 06, 2008, 18:18:12 »

Nu pri prubezne delanych aktualizacich se tam objevi nejakych tri, pet nebo deset balicku, a da se odhadnout, ktery mohl nadelat ten hokej. Je mozne ho odinstalovat a vratit puvodni. Takhle ne. H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Přemek
Newbie
*

Karma: 0
: 5


« #25 : August 06, 2008, 21:57:58 »

Tak už mi to běží. V Centru nastavení služeb jsem odstartoval HAL démona a restartoval jsem relaci. Po chvíli váhání vše začlo fungovat jak má. Zajímavé je, že DVD, které bylo dříve /dev/cdrom2 je najednou /dev/Disk. Proto jsem ho nemohl připojit.
« #26 : August 07, 2008, 10:39:55 »

sem si poridil powerpack mam nainstalovano, sem si to precetl tu na foru trochu sem to pochopil, aby se mne nestalo to stejne ze mi nepujde dvd atd v hal jake se mam nastavit zdroje? mohu pouzit od pana cyrone? trochu podat po lopate.dik
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #27 : August 07, 2008, 13:41:21 »

Samozřejmě že můžete, taky to tím mám přidané. Prostě si z jeho stránek stáhněte Urmi internet Automatic, musíte dávat pozor, abyste si stáhl přesně pro Vaši verzi. Pak na to kliknete pravou myší a dáte Otevřít pomocí Instalátoru, pak liknete na instalovat. V nabídce se Vám to pak obleví pod Nástroje-Systémové nástroje. Když chcete jen přidat zdroje, kliknete na UIA (Jen zdroje) a ono Vám je to přidá.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Ondřej Chocholatý
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #28 : August 10, 2008, 21:23:14 »

Upgradoval jsem na Mandrivu 2008.1 a výše řešený problém se už neobjevil.
Guest
« #29 : August 24, 2008, 20:33:27 »

Snad někdo udělá aktualizaci, protože takovou chybu vypustit...tohle se stát u widlí tak je průšvich jak Brno. Chudáci lidi co neuměj programovat. Nedokážu si představit jak 60letá paní řeší tento problém! Holt pořád to není pro nejširší populaci. Jinak mandrivu mám rád.
: 1 [2] 3
   |   
 
: