Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: Chyba - konqueror Funkce dostupná pouze v HAL  ( 8223 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #30 : August 24, 2008, 20:40:02 »

Staci nahodit HAL (
su -c "/etc/init.d/haldaemon start"
a bezi vsechno spravne - neni to na aktualizaci.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Guest
« #31 : August 24, 2008, 21:31:57 »

No nevim, démona jsem samozřejmě pustil a nepomohlo to. Pouštěl jsem ho přes grafický rozhraní-"Zapínání a vypínání systémových služeb" několikrát ....tak to tím asi nebude.
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #32 : August 25, 2008, 13:55:22 »

No, tak ani mne to nefunguje. Hal som spustil a nic. Zaujimave je, ze bol Hal vypnuty, napriek tomu, ze mam nastavene spustit po starte systemu. Mam Mandrivu 2008,0 64.
Guest
« #33 : August 26, 2008, 18:00:42 »

No naprosto stejný problém. A to když HALa zkusím zapnout v grafickém režimu, tak se to celý zasekne. Poraďte někdo.!!
Guest
« #34 : September 10, 2008, 18:26:00 »

Já mám stejný problém, nepřipojí to nic přes USB ani DVD, ale ve výpise ls -l /dev/sd* se to objeví. Ty aktualizace, to je neštěstí, jenom problémy.
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #35 : September 10, 2008, 18:29:25 »

Dělám aktualizace a nemám s ničím problém. Tak tam asi problém nebude.
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #36 : September 11, 2008, 21:00:14 »

Ja tiez pravidelne aktualizujem, nikdy som nemal ziadny problem, az na tento. Co doporucujete? Upgradovat system na vyzsi? Mam 2008.0, ze by som presiel na 2008.1. Trochu sa bojim toho upgradu, lebo dost namahy mi dalo kym som tento system vyladil. Este som to nikdy nerobil, no niekedy budem musiet asi k tomu pristupit.
Dušan Pavlík
Jr. Member
**

Karma: 0
: 60


« #37 : September 12, 2008, 07:29:39 »

Ja myslím, že pri tom ubdatu pridali inak funkčný/nastavený hal nekompatibilným zo skriptami z MDV2008. A preto sa spustí až po násilnom spustení. V logoch to bude určite napísané inicialization hal failed alebo niečo podobné.
Napríklad tým ktorým sa to spustilo sa CD pripojilo do /media/ disk a nie do /media/cdrom

Na vašom mieste by som ubgradoval na 2008.1 alebo počkal na ďalší ubgrade, ktorý trochu umravní hal.
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #38 : September 21, 2008, 16:39:12 »

Promińzte, ale, ten disk se sám soustí při startu počítače, a wiki vrdí, že to umí sama, což není pravfsa. Co mám udělat dál! (Zbláznit se nechci).

Já už fakt moc nemůžu, za chvilki dr fakt rozbrečím a pak už to buden jedno...)
« : September 21, 2008, 16:42:27 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #39 : September 21, 2008, 16:47:00 »

Promińzte, ale, ten disk se sám soustí při startu počítače, a wiki vrdí, že to umí sama, což není pravfsa. Co mám udělat dál! (Zbláznit se nechci).

Já už fakt moc nemůžu, za chvilki dr fakt rozbrečím a pak už to buden jedno...)


zkuste doinstalovat balíček ntfs-config a v něm to nastavit, jak radí Mr. Hobil - jinak jsme ve špatném vláknu
odkaz na naše vlákno je zde http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=9244.15

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
: 1 2 [3]
   |   
 
: