Přihlásit
: [1]
   |   
: Nelze přistoupit na zdroj  ( 1943 )
« : September 01, 2008, 20:08:26 »

Když jsem instaloval balíčky pomocí příkazu urpmi, tak se mi v Konzoli odpovědělo: nelze přistoupit na zdroj "Mandriva Linux - 2008.0 (Free) - Installer". To je jeden ze zdrojů, který se mi vytvořil hned při instalaci Linuxu z DVD, je to zdroj, který je na tom hlavním DVD, které jsem při instalaci OS nechal zkopírovat na pevný disk. Vždycky mi z tohoto zdroje šlo instalovat a taď najednou ne. Proč? Ještě jsem zkontroloval správce zdrojů software a je tam ten zdroj, nechybí ani zatržítko povolen. Kde je chyba?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : September 01, 2008, 21:49:49 »

Je treba mit pripojene DVD (nejen zastrcene, ale i pripojene). Pak by to jet melo.
A neni lepsi instalovat z FTP z netu?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
« #2 : September 02, 2008, 16:24:12 »

Připojit DVD disk? To jsem nikdy nepotřeboval. Já jsem si celé DVD okopíroval do adresáře, když jsem z něj instaloval operační systém. Kdykoliv později, když jsem některý balíček chtěl instalovat, už stačilo otevřít balíčkovač a instalovalo se to z toho zdroje uloženého na pevném disku. Nejedná se o vyjímatelný zdroj, ale o lokální. Vždycky mi to fungovalo, nebylo potřeba strkat do mechaniky to DVD, ani ho připojovat. Až teď mi to najednou selhalo, najednou zničehonic mi z tohoto lokálního zdroje nejde nic instalovat, ikdyž vím, že dotyčný balík tam mám. Vždycky při pokusu o instalaci balíčku se hlásí, že nemůže přistupovat na ten zdroj. To nechápu proč.
Snažil jsem se přijít na to, proč to nejde. Ve správci zdrojů software jsem klepnul na ten lokální zdroj, vedle klepnul na tlačítko upravit. Nic jsem však neupravoval, jenom jsem si přečetl cestu ke zdroji:
file:///var/ftp/pub/Mandrivalinux/media/main32
Potom jsem vyjel ven. Podíval jsem se do kořenového adresáře, jestli tam takovou cestu vůbec mám. Mám ji tam, akorát s tím rozdílem, že ta konečná složka se nejmenuje main32, ale jenom main. Jestli ta příčina nebude zrovna v tom. Já můžu přejmenovat tu složku v adresáři, nebo ve správsi zdrojů opravit ten název. Ale nevím, jestli to k něčemu bude a jestli se tím něco nezničí. Nebo co mám dělat?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : September 02, 2008, 16:28:23 »

Jo, to je ta chybka. V drakrpm uprav tu cestu, kterou tam mas podle toho, jak to je na disku. A pak to pojede.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1]
   |   
 
: