Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: LAN a mandriva  ( 9929 )
Lumpidík
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #30 : September 03, 2008, 22:16:33 »

hh někdo z nás dostane infarkt a budu to asi já::::
3. standart zabezpečení jsem dal.
2.řádek skusim vymazat = error
1.vyjel jsem si hodnoty zadání dle návodu z windows abych se přesvědčil o správném nastavení IP a DNS.
Výsledek--- nemaká. Napadá mě ještě z nastavení síťovky pod win opsat nastavení full duplexu debug a multicast.eště pár dnů a pak budu psát z Beřkovic :-)
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #31 : September 03, 2008, 22:42:17 »

Zkus tedy k bodu2: route del -net link-local/16 nebo route del -net link-local
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #32 : September 03, 2008, 22:47:17 »

Končím, naposledy jsem se tak drbal sám s Mandrake10 a modemem k telefonu, chyba byla v bráně. Dobrou.
Někdy pomůže se na to vysp(...)at.
Guest
« #33 : September 03, 2008, 22:47:22 »

Neco podobneho mi to dela s win taky, kdyz nabootuju windows a pak mandrivu, nejede sit...musim vypnout, vypnout kabel modem cca na 5 min, pak zapnu modem a najedu mandrivu a funguje...pamatuje si modem nastaveni do chvile, kdy opet najedu windows a znova problem....mozna to neni zrovna vas pripad, ale pro jistou to sem vlozim...
Lumpidík
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #34 : September 04, 2008, 14:13:41 »

HEURÉKAAAAAAAAAAAAA :-) Vážení přátelé děkuji všem mockrát za rady a návody a nebýt Vás asi bych od linuxu nadobro utekl.Tak dlouho jsem kombinoval až jsem došel na funkční stav a asi jsem výjimka že mi to trvalo tak dlouho :-) Zkrátka.po instalaci pevná IP a pevné a danné DNS a poté žádný restart,ale vypnutí compa a jít na cigárko po opětovném zapnutí se síť asi po třech minutách rozjede a !! MAKÁ!! :-)je fakt že fireval jsem musel vypnout a zabezpečení dát na standart ale s radostí píšu ze systému mandriva do tohoto fóra,že už snad v této záležitosti se sítí LAN bude ode mě pokoj :-)Jěště jednou děkuji všem zúčastněným za pomoc a šíření vašich vědomostí a zkušeností. Lumpidík.
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #35 : September 04, 2008, 18:48:53 »

Kéž by všichni, kterým se podaří vyřešit problém zde na fóru, dali vědět, že jejich problém byl vyřešen...

Ten firewall si zase můžeš zapnout, povol Doménový server, Webový server (pro internet), Poštovní server a POP a  IMAP server (pro přijímání pošty).

Dál si nastav:
 MCC-Bezpečnost-Nastavení úrovně zabezpečení...-Systémové volby:
-Autorizovat TCP spojení do X-window -Ne
-Povolit připojení na X-window - Lokální
-Povolit vzdálené přihlášení uživatele root-Ne
-Přímé přihlášení uživatele root -Ne
To zabrání přístupu do X-window přes síť (internet).

Pokud si chceš ještě hrát s nastavením sítě, zkus zapnout (nebo vypnout) volbu:
MCC-Síť a internet-Přenastavení síťového rozhraní-Volby-Rychlé připojení do sítě
Hodně štěstí, jsem rád, že jsi to nevzdal.
Aminux
Full Member
***

Karma: -4
: 128



« #36 : September 05, 2008, 23:14:27 »

Zdravim, mám úplně ten stejný problém. Připojení na wifinu přes router, síťovka Realtek. Vždy po restartu internet nejde. Už jsem z toho taky na prášky. Takže říkáte nerestartovat, ale úplně vypnout. Zkusím to. Nedavno jsem upgradoval PC. Před tim jsem měl desku MSI K8N nForce 4, WXP a Mandriva 2007 a žádný problém. Dnes mám Gygabyte X38, RTL 8168-8111 a přesně tento problém se mi opakuje. Tak nevim jestli je to chyba hardware nebo Mandrivy 2008. Každopádně díky za rady.

Když kradeš, kraď tak, aby to nikdo nepoznal.
Vždycky se kradlo. Všichni si nakradli. A kde jsou dneska? Jsou za vodou.
Guest
« #37 : September 07, 2008, 17:25:31 »

Zkuste jiný OS nebo starší verzi Mandrivy a budete mít jasno, čím to je (ale tuto svou radu nemíním zas tak moc vážně, je mi jasné že přenistalovávat znovu celý systém se každému nechce). Moje zkušenost je tato: Mandriva 2008.0-2008.1 stejný nebo podobný problém, Mandriva 2007 bez problému. Hardware jsem neměnil, jen jsem na chvíli podlehl euforii z nové Mandrivy, šířené na tomto webu. Síť jsem uspokojivě rozchodil až po té, co jsem některé knihovny přepsal těmi z verze 2007. Je to dost pracné přijít na to, které soubory nahradit, ale jde to. Protože to však nebyl zdaleka jediný problém mezi mým hardwarem a novou Mandrivou, řešitelný v podstatě jen tak, že  z Mandrivy 2008 udělám poloviční 2007, připadalo mi to jako přílišný masochismus (a vrátil jsem se k té 2007, která není horší, než novější verze).
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #38 : September 08, 2008, 17:39:51 »

Moje zkusenost je, ze mezi 2008.0 a 2008.1 je veliky rozdil, prinejmensim stejne velky jako mezi 2007.1 a 2008.0.
Rada veci ktera diky starsimu jadru na 2007 nechodila je ve 2008 bez problemu, u 2008.1 ale jsou problemy castejsi nez ve 2008.0, drzim se tedy tyhle starsi verze.
Takze doporucuju vyzkouset nejprve 2008.0, nez pujdete o dalsi verzi zpet.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Guest
« #39 : September 08, 2008, 21:23:37 »

O tom, že se vrátím ke starší verzi-2007 jsem už taky uvažoval. To přepsání souborů je zajímavý nápad. Mohl by jste napsat, které soubory to jsou? Sám na to asi nepřijdu.
Pokud je to příliš složité, tak to nechte být. Děkuji.
Guest
« #40 : September 08, 2008, 22:54:34 »

Bohužel už tu instalaci 2008 nemám, vše jsem smazal a obnovil 2007 ze zálohy. Můžu jen napsat, jak jsem to zhruba dělal, trvalo mi to asi dva dny a dvě bezesne noci, než jsem na to přišel. Procházel jsem spouštěcí skripty, až jsem přišel na to, které aktivují síť.  Skripty, binární programy i knihovny se odkazují jeden na druhý, jejich dost a je to poměrně propletené. U skritpů se dá dobře poznat, co který volá, u binárních programů je to horší, přímo z kódu, který čtete např. v hexadecimálním editoru to snadno poznat nejde, např. i proto, že některé binárky jsou komprimované. Někdy pomohlo jen zkusmé přejmenování některého programu, spuštění připojovacího skriptu a čtení následné chybové hlášky. V případě že program byl v testované větvi, nahradil jsem ho verzí z Mandrivy 2007 a znovu spustil připojovací skript (eventuelně nějakou jeho část). Studoval jsem výslednou hlášku a pozoroval, co Mandriva a hlavně síť dělá. A tak pořád dokola, plus Google, když jsem něčemu nerozuměl, dokud se síť nerozjela. Pak jsem zase nějaké přepsané knihovny vrátil, testoval výsledek,  až jsem našel několik souborů, které mi působily potíže. Pomohla mi taky funkční instalace Mandrivy 2007 na vedlejším počítači (i když s jiným hardwarem). Asi jsem si to měl poznamenat, ale nenapadlo mně, že by to po mně někdo chtěl zkoušet.  Pokud jde o čas, je rozhodně rychlejší celou Mandrivu přeinstalovat.

To co radí Hobil, je  asi dobrá rada, jestli se vám chce, zkuste napřed tu Mandrivu 2008.0,  já jsem měl mnohem víc důvodů zůstat u 2007, než jenom tu síť.
Guest
« #41 : September 09, 2008, 11:26:33 »

Právě že 2008.0 mám. Zkusím se asi vrátit k 2007. to co jste mi popsal mě trošku vyděsilo... Na to asi nemám. Přece jen jsem lama :-). Každopádně díky za info. Nashle.
trun1


« #42 : September 17, 2008, 10:34:20 »

Nevím přesně jestli se to sem hodí, ale třeba to někomu pomůže (možná to tu psal i někdo předemnou).
Pokud je na počítači dual-boot s windows, může se stát že widle při vypínání a/nebo restartu úplně vypnou síťovku. V linuxu vypadá že je funkční ale není. Když se na ni kouknete tak zjistíte, že vůbec nesvítí. Řešení je překvapivě jednoduché. Zapnout widle a v ovládacích panelech ve správci zařízení nastavit ve "vlastnostech" síťové karty v záložce "upřesnit" položku "WakeUp on ARP/PING" na "Enable".
Pak už by bo rebootu do linuxu měla síťovka svítit a taky hlavně fungovat...
: 1 2 [3]
   |   
 
: