Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Externí disk  ( 6611 )
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #15 : September 21, 2008, 14:47:55 »

Jinak jesm ráda, že už se na mě nezlobíte.
Já jsem se nezlobil, pouze jsem se špatně vyjádřil a špatně jsem to napsal a to je velký rozdíl.  reagoval jsem zbytečně moc  podrážděně.   

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #16 : September 21, 2008, 14:49:46 »

Já už fakt asi budu brečet -  i když jsem tam zkopírovala co jste napsal, pořád je to stejné...
Provedla jste pro jistotu restart? Někdy to je třeba, nejsem si jistý, že i v tomto případě ale raději to zkuste provést.

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : September 21, 2008, 14:56:47 »

Nebojte, vsechno pujde :-)
Tak me napada, nemate nahodou na tom svem disku nejakou 'detskou pojistku'? Tedy cudlik, kterym uzamknete zapis na disk. Na svem externim jsem to mel, povedlo se mi jej zmacknout a lezl jsem po zdi, nez jsem na to prisel...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #18 : September 21, 2008, 15:11:40 »

Nevím, je to Seagate naformátovaný ntfs kdysi ve XP, ale ten čudlík tam není.
 
2008,0 S ním pracovala úplne v poho, ukradená Vista z Piratrbay taky....
« : September 21, 2008, 15:13:25 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : September 21, 2008, 15:18:36 »

No, ja o tom cudliku taky nevedel (dokud jsem ho nezmacknul :-) )
Takze to bude nekde... nekde bude neco spatne... ted jen kde
Pokud to pripojujete rucne, jakym prikazem, resp. co presne pisete?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #20 : September 21, 2008, 15:22:47 »

su -c 'ls /media/disk'
a pak zadám heslo


Ale ono by to mělo přee i podle wiki  připojit semo, a já se s tím pořád peru a pořád mi to nefunguje...
« : September 21, 2008, 15:25:52 Lucie »

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #21 : September 21, 2008, 15:32:34 »

zkuste
mount /media/disk

pokud nepomuze, tak

su -c "mount /media/disk"

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : September 21, 2008, 15:35:27 »

Na pripojeni je prikaz 'mount'. Prikaz 'ls' - odvozeno od list (angl.) dela, ze vypise obsah adresare. Tedy tim prikazem, ktery zadate, pouze vypisete obsah prazdneho adresare.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #23 : September 21, 2008, 16:03:42 »

No, po mount/disk se nestane nic. Když tasm tzadám ten příkaz z minulr, tal to vyplivne nějakou hlášku, kdyř já dám "Yavřít" (jinými slovy, nežvaň a dělej" tak top řipojí.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #24 : September 21, 2008, 16:09:08 »

nezlob se, ze to bylo tak strucne (s tim vlaknem), ale myslim, ze nebylo treba psat dlouhe romany
No  neudelalo to nic proto, ze ten prikaz je:
bezlomitka mount mezera /media/disk

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #25 : September 21, 2008, 16:13:05 »

a kdyz to pripoji, tak to znamena, ze vidis, co tam je nahrane? Muzes ty soubory otevirat a stahovat a tak?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #26 : September 21, 2008, 16:17:38 »

Promi, ale ne, nefunguje to, zase to nedělá nic. Jinakvšimla jsem si při těch restarech, žw když je ten disk připojrný a zapnutý při startu, tak fungujr. Ale když ne a já ho chci připojit potom, ani náhodou, jk o tom mluvíme.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #27 : September 21, 2008, 16:22:58 »

Já už opravdu jsem vytáhla instalačky 2008.0. XP, Ubuntu a Suse a přemýšlím, co tam mám dát před restartem....

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #28 : September 21, 2008, 16:23:26 »

takže když je připojený při startu, tak se na něj dá i zapisovat?

edit:// a nebyl třeba jen špatně odpojen? ať už ve widlích nebo v mandrivě? klasické odpojení dobře připojeného disku přes grafiku a Ovládací centrum a pak opětovné připojení nevede k dobrému fungování?

a připojení pod widlami funguje? neháže to taky nějakou chybu? třeba že je provést kontrolu integrity ...
« : September 21, 2008, 16:31:11 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #29 : September 21, 2008, 16:38:33 »

Ahoj Lucko,
ve 2008.0 se UUID nepouziva, ale ntfs-3g ano, tak snad se trefim:
mela by jsi mit v systemu dostupny prikaz ntfs-config a ntfs-config-root. Po spusteni se ukaze graficky okenko, kde si muzes nastavit podporu zapisu pro externi nastaveni a v Pokrocilych nastavenich pak disky, kterych se to ma tykat.
Oba prikazy jsou obsazeny v balicku s nazvem (jak podivuhodne :-))ntfs-config . Doufam, ze ve 2008.1 je jeste taky.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: 1 [2] 3
   |   
 
: