Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: HPLIP Driver Plug-in Software  ( 16325 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #15 : November 18, 2009, 23:46:45 »

[root@localhost krizak]# hp-toolbox
warning: hp-toolbox should not be run as root/superuser.
OK, pokus se tu chybu zformulovat pokud možno přesně česky a pokud mozno s kompletní dokumentací a postupem reprodukce problému.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #16 : November 20, 2009, 12:32:10 »

Chyba je způsobena tím, že si nově v 2010.0 HPLIP o heslo roota žádá přes POLKIT -- nová bezpečností vrstva, konkrétně polkit-gnome-authentication-agent-1. Problém je v tom, že tento startuje pouze v GNOME. Pokud tedy pracujete v GNOME, tak na žádnou chybu při instalaci pluginu nanarazíte. Naopak pokud v GNOME nepracujete, dialog žádající si heslo roota neuvidíte a tedy plugin nenainstalujete. Chybu jsem nahlásil do bugzilly (#55801) a pracuje se na jejím odstranění.

Workaround pro všechny:
pred tim, nez se pokusíte nainstalovat plugin, je treba spustit terminál a napsat:

32bitový systém:
/usr/lib/polkit-gnome-authentication-agent-1 &

64bitový systém:
/usr/lib64/polkit-gnome-authentication-agent-1 &

Poté klasicky zavřete terminál příkazem exit po spuštění HPLIB-toolboxu (toho nastavovátka) stačí klepnout na Actions > Install plugin. Tentokrát si o heslo řekne.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #17 : October 18, 2011, 20:43:56 »

Mam podobny problem. Dnes som kupil tlaciaren  HP Laserjet Pro M1132 MFP,  HPLIP 3.11.5 vyzaduje plugin, ale pri instalacii hlasi " ERROR: Plug-in file does not match its digital signature. File may have been corrupted or altered. Error code: 2" Mandrivalinux 32bit 2010.2, Gnome. Ale to uz ubehlo dost vela casu, tak to bude asi iny problem, ze? Mozete niekto poradit?
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #18 : October 18, 2011, 21:13:37 »

Možná se jedná o tento bug:
http://lists.mandriva.com/bugs/2009-03/msg03767.php

Píší tam o řešení nastavovat přes system-config-printer nebo si doinstalovat balíček gksu a spouštět to jako:
gksu  hp-toolbox.

Další, zdá se stejný bug:
http://lists.mandriva.com/bugs/2009-03/msg03754.php
Píší tam o řešení přidat  /usr/lib/kde4/libexec  do $PATH.
Asi by mělo stačit přidat do ~/.bashrc řádek:
PATH=$PATH:/usr/lib/kde4/libexec

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : October 18, 2011, 21:15:18 »

Ne, jedna se o toto:
http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=9601.30\
resp.
http://www.e-ott.info/2011/04/11/jak-nainstalovat-a-nastavit-skener-v-zarizenich-hewlett-packard-ovladac-hplip

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #20 : October 18, 2011, 22:48:15 »

Je tam pekny navod ako nainstalovat plug-in, ale cielovy link nefunguje, neviete nahodou kde inde by sa dal stiahnut ten plug-in?
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #21 : October 19, 2011, 18:34:24 »

Plug-in som nasiel, nainstaloval podla uvedeneho navodu, restartoval a podobne, ale tlaciaren nie a nie rozchodit. Ked spustim tlac, tlaciaren zablika, ale to je vsetko. Scaner, ktory je na nej, tiez reaguje, dokonca aj prebehne scanovanie, ale vysledok je nulovy. Uz som si s instalaciou tejto tlaciarne rozhasil Mandrivu 2010.2, tak som si nainstaloval Mageiu, ale k vysledku som sa nedopracoval.
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #22 : October 20, 2011, 08:18:51 »

Tlacovy system mi ponukol diagnostiku a vytvoril dlhu chybovu spravu, ktoru prikladam v prilohe. Samozrejme, ze jej nerozumiem, ak by mi niekto bol ochotny pomoct. Moc dakujem.

* troubleshoot.txt (87.67 - 620 .)
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #23 : October 23, 2011, 10:36:46 »

Tak som sa pokusil riesit problem sposobom nainstalovania inej distribucie. Konkretne som nainstaloval Ubuntu 11.10 a vsetko som velmi rychlo rozchodil, tlaciaren aj scaner. Neviem teda kde je chyba, vyzera to tak ze ostanem pri UBuntu. Pocitujem trochu nostalgiu, Mandriva bola moja prva Linuxova distribuci na ktorej som pracoval asi 6 rokov, zial som nuteny ju opustit.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #24 : October 24, 2011, 07:13:45 »

Ve vypisu me zaujala tahle cast:
:
  {'packages_verification': {'cups': ['..?......  c /etc/cups/cupsd.conf',
                                    '..?......    /etc/cups/cupsd.conf.default',
                                    '..?......  c /etc/cups/snmp.conf',
                                    '..?......    /usr/lib/cups/backend/dnssd',
                                    '..?......    /usr/lib/cups/backend/ipp',
                                    '..?......    /usr/lib/cups/backend/lpd',
                                    'missing     /var/spool/cups/tmp (Permission denied)'],
                           'foomatic': ['package foomatic is not installed'],
                           'gutenprint': ['package gutenprint is not installed'],
                           'hpijs': ['package hpijs is not installed'],
                           'hplip': ['SM?....T.    /usr/share/hplip/installer/core_install.pyc',
                                     'S.5....T.    /var/lib/hp/hplip.state'],
                           'system-config-printer': []}}
Nejsem si jisty, jestli nektere balicky ten hplip nepotrebuje, tedy hpijs a foomatic. Divna je i hlaska o "/var/spool/cups/tmp (Permission denied)", takze bych zkontroloval, zda soubor existuje a jaka ma nastavena prava, pripadne ho vytvoril nebo prenastavil.
Pro nastavovani CUPSu bych doporucil pouzit jejich rozhrani na localhost:631, vsechny ostatni nastroje se snazi delat totez, ale ne vzdy musi fungovat 100%.

V tuhle chvili bych odinstaloval vse, co se tisku tyka vcetne CUPS, vcetne konfiguracnich souboru a zacal nanovo, s nastavenim vseho ve webovem rozhrani CUPSu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #25 : November 16, 2011, 13:24:52 »

Ako som tu už písal skúšal som všetko, aby som rozchodil moju tlačku HP laseJet 1020. Dokonca som to hodil aj na Ubuntu. Nešla ani za "svätého ...". Skúšal som všetky distribúcie linuxu (ktoré som mal po ruke - opensuse, fedora, mandriva, mageia - vo verziách 32b aj 64b) nainštalovať, ani jedna sa nechytala. Potom som niečo pobabral, ale neviem čo. Vo verzii desktop (ani v jednej distribúcii) sa mi nedala pripojiť časť "home". Vykazovalo to nejaké poškodené súbory a inštalácia padala pri reštarte. Keď som inštaloval verzie "live z CD"  časť "home" som videl mohol som do nej zapisovať po zadaní hesla aspoň sa to tak tvárilo. Podstatné bolo, že som stiahol všetky dáta na záložný disk. Rozhodol som sa ešte raz všetko nainštalovat ale s celým preformátovaním disku. Urobil som to cez ubuntu, ktoré som nainštaloval. Spustil som tlačku a ďalej som len odklikával a všetko sa v pohode nainštalovalo. Na skúšku som si vytlačil nejaké papiere, reštartoval som to a znova som skúšal. Tlačka fungovala v pohode. Rozhodol som sa prejsť na mageiu. Celý disk som preformátoval a na čistý disk som nainštaloval na novo celú mageiu. Dopadlo to dobre tlačka mi ide. Postup bude na fóre MAGEIA potom sem pridám aj link.   

http://forum.mageia.cz/index.php?topic=60.new#new
« : November 16, 2011, 13:56:29 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Volkov
Newbie
*

Karma: 0
: 3


« #26 : December 27, 2011, 11:19:02 »

Dobrý den dostali jsme tiskárnu HP B110 a dokumenty tiskne dobře z prohlížeče obrázků tiskne dobře a když dám tisk v HP device manegeru tak to vytiskne http://2i.cz/2e3ce3c91a jako určitě to bude problém mezi klávesnicí a židlí a nechce se mi to dělat pokus omyl (hlavně kvuli barvam a papíru ) díky za info. Dělá to jen u fotek co sou focený s fotáku třeba vyfocená obrazovka s print screenem to nedělá nechápu to.
 A ještě bych se chtěl jestli je nějaký program  kde by se dali seřadit 4 malí fotky aby to vytisklo na  A4 



Mám MDV 2010
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : December 27, 2011, 13:16:21 »

proboha nepouzivajte ty straslive ulozny obrazku! Je to pomale, hrozne a navic za cas to zmizi a tema bude... podivne. Dole pod polem pro psani prispevku jsou Rozsirene moznosti. Priloz to pomoci nich.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #28 : December 27, 2011, 22:28:53 »

A ještě bych se chtěl jestli je nějaký program  kde by se dali seřadit 4 malí fotky aby to vytisklo na  A4 

A čo tak skúsiť jednoduchý a prístupný LibreOffice - Draw?
Volkov
Newbie
*

Karma: 0
: 3


« #29 : December 28, 2011, 11:27:56 »

Ok díky Open Office to jeistí díky nic víc netřeba vyřešeno
: 1 [2]
   |   
 
: