Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: HP LaserJet 1020 štrajkuje  ( 30570 )
šarik


« #30 : April 09, 2010, 21:41:41 »

Mám sice P1006 a v M 2010 mi to dělalo to samé. Všechny ovladače nainstalené a tvářila se, že tiskne a hlásila, že vytiskla. Ovšem se nic nedělo. Pak pomohl tento příkaz a tisk byl bez problémů.
su - -c "urpmi --allow-force --force --auto cups cupsddk cupsddk-drivers cups-devel libdbus-1-devel gcc-c++ ghostscript libcryptopp5 libcryptopp5-devel libjpeg62-dev libsnmp0-devel glibc-i18ndata glibc_lsb libtool libusb0.1_4-devel make python-imaging python-qt4 dbus-python python-dbus python-gobject python-devel python python-reportlab sane libsane1-devel sane-frontends sane-backends xsane"
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #31 : June 26, 2011, 05:32:09 »

Preinštaloval som na M 2010.2 tlačka ide bez nejakých problémov pokiaľ nedojde papier. Potom musím zapnúť a vypnúť tlačku, zrušiť tlačovú frontu a ide to zase bez problémov. Rozhodne je to lepšie ako pred tým

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #32 : June 26, 2011, 11:27:27 »

zkus utilitu system-config-printer, pak z kontextoveho menu pravou mysi u prislusne tiskarny zjistit, zda je zatrzitku u polozky "Povolena". Predpokladam, ze se tam po spotrebovani papiru objevi, ze tiskarna je zakazana. Zmen to tady, nemusis tiskarnu vypinat a zapinat.
Zkus si utilitu spustit jako root, ve vlastnostech tiskarny (prvni polozka kontextoveho menu) vyber v leve casti "Politiky" a u chybove politiky zadej "Zkusit znovu úlohu". Mozna tam mas "Zastavit tiskarnu", coz by se projevovalo jak pises.
Viz obrazek.
H.


* tiskarna-politiky.jpg (60.37 , 759x431 - 620 .)

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #33 : June 26, 2011, 11:31:08 »

Mám sice P1006 a v M 2010 mi to dělalo to samé. Všechny ovladače nainstalené a tvářila se, že tiskne a hlásila, že vytiskla. Ovšem se nic nedělo. Pak pomohl tento příkaz a tisk byl bez problémů.
su - -c "urpmi --allow-force --force --auto cups cupsddk cupsddk-drivers cups-devel libdbus-1-devel gcc-c++ ghostscript libcryptopp5 libcryptopp5-devel libjpeg62-dev libsnmp0-devel glibc-i18ndata glibc_lsb libtool libusb0.1_4-devel make python-imaging python-qt4 dbus-python python-dbus python-gobject python-devel python python-reportlab sane libsane1-devel sane-frontends sane-backends xsane"
No kdyz nemas nainstaleny CUPS, tedy zaklad tiskoveho systemu v linuxu, nemuzes se divit, ze ti tisk nefunguje. Docela by me zajimalo, jak ze jsi to instaloval ty ovladace tiskarny. Nehlede na to, ze CUPS se standardne instaluje jiz pri instalaci samotneho systemu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #34 : June 26, 2011, 17:47:57 »

Skúsil som to podľa teba urobiť, bohužial nepodarilo sa to. Nikde nebolo zastaviť, nikde nebolo nepovoliť. Po vypnutí a zapnutí sa nič nezmenilo, za chvíľu sa rozbehla a začala tlačiť všetko od začiatku. Po skončení tlače sa stratila značka zákazu viazdu do jednosmerky aj úloha vo fronte.
Keď je v nej papier ide bez problémov. Kedykoľvek ju zapnem tak ide, to mi pred tým nešlo, musel som niekoľkokrát zapnúť a vypnúť, písal som to predtým v príspevkoch. Ja som sa v podstate chválil   ako mi to ide.

Ale keď už sme prešli na túto tému tak by som mal takú predstavu, že keď mi dojde papier oznámi to, že v nej nie je papier. Po vložení papiera sa spýta, či má pokračovať v pôvodnej úlohe, či ju má tlačiť od začiatku, či ju má zrušiť, alebo pokračovať v novej úlohe.

Zatial som spokojný budem dávať pozor aby bolo dosť papiera v nej a nebudú problémy.  


* Tlackadoselpapir.png (16.05 , 456x280 - 614 .)

* Tlackadoselpapir1.png (16.31 , 649x238 - 605 .)

* Tlackadoselpapir2.png (33.94 , 646x367 - 596 .)
« : June 26, 2011, 17:53:25 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #35 : June 27, 2011, 11:38:51 »

Skúsil som to podľa teba urobiť, bohužial nepodarilo sa to. Nikde nebolo zastaviť, nikde nebolo nepovoliť.
To "povolena" jsem mel na mysli v kontextovem menu, viz obrázek.
... by som mal takú predstavu, že keď mi dojde papier oznámi to, že v nej nie je papier. Po vložení papiera sa spýta, či má pokračovať v pôvodnej úlohe, či ju má tlačiť od začiatku, či ju má zrušiť, alebo pokračovať v novej úlohe.
ano, tak by to melo byt u kazde slusne vychovane tiskarny. Tady to muze byt nejaky problem v ovladaci nebo primo v CUPS, eventuelne nejaka nekompatibilita v mdv - pokud by se problemy nevyskytovaly v jinych distrech.
Jedina dalsi alternativa co me napada je obstarat si ppd soubor s definici tiskarny nekde na webu vyrobce (pokud ho vubec poskytuje) a pokud ho ziskas, pouzit pri instalaci ten. Behem pridani tiskarny se te na nej instalator zepta.
Pokud ne, tak pohledat, jak je to s podporou te tiskarny v linuxu - proste prolezt web a hledat reseni na svuj problem. To za tebe nikdo neudela.
Pokud netisknes dlouhe nebo graficky narocne vystupy, tak obcasna potreba noveho tisku neni az takovy problem. Takze jak rikas - hlidej si papir. Je to protivne, ale je to reseni.
H.


* tiskarna-povoleno.jpg (46.16 , 558x426 - 612 .)

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #36 : October 02, 2011, 21:18:00 »

Už som niekoľkokát písal o tomto type tlačiarní a problémoch s inštaláciou, posledne tu: http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=13119.0 keďže mi Peťoš vysvetlil kde je pes zakopaný, rozhodol som sa ho vykopať  . Bohoužiaľ asi som kopal zle. Z fungujúceho systému Mandrriva 2010 32b systém som postupne vyskúšal všetky vyššie systémy (Mandriva 2010, Mandriva 2010.1, Mandriva 2010.2, Mandriva 2011, a Mageia samozrejme 32b a 64b systém u všetkých verzií). Väčšinou sa tlačiareň tvárí že je nainštalovaná a povolená to vo verziách 2010.1 a 2010.2. Vo verziách 2011 a Mageia vypisuje. že nemá správny driver. Skúšal som rôzne čo som zohnal. Pritom mi na M2010.2 64b šla tlačiareň ale to bolo pred pokusmi ju nainštalovať na M2011 a Mageiu. Tam bol len problém so skype. Všetko bolo povolené a správne odfajknuté, ale nič.
Na M2011 som zažil šok,:( kde sa mi stratilo všetko čo bolo na ploche a keďže vôbec nepoznám KDE tak som s tým nehol. To som len chcel zmenšiť ikony na ploche.  nemal som čas sa s tým hrať. Prekvapilo ma, že kde bolo nainštalované LibreOffce (M2011, Mageia) nebola nainštalovaná BASA.

Predpokladal som, že sa jednotlivé drivre sťahujú zo stejného servra. M2010 32b okamžite po nainštalovaní keď potrebné veci stiahne tlačka naskočí a ide, ale tie ostatné verzie ... nie a nie.
« : October 02, 2011, 21:20:30 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #37 : October 04, 2011, 21:39:12 »

A toto nepomuze? http://www.e-ott.info/2011/04/11/jak-nainstalovat-a-nastavit-skener-v-zarizenich-hewlett-packard-ovladac-hplip

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #38 : October 06, 2011, 11:03:59 »

Já bych zkusil:

 * Odebrat tiskárnu v MCC.
 * Nainstalovat ji znovu pomocí hplip-gui (hlavní nabídka: Nástroje->Systémové nástroje->HP device manager).

Takhle jsem to dělal dvakrát, když byly problémy s tiskem/skenováním. Ten HP nástroj to udělá jinak a měl by to udělat dobře (včetně např. stažení firmwaru). Oba nástroje konfigurují CUPS, čili výsledek je pro celý systém stejný. Obvykle pak ještě smažu tiskárnu "HP XXX fax", protože nikam nefaxuju a při větším množství různých tiskáren mne to otravuje.

starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #39 : November 16, 2011, 13:58:51 »

Možno to pôjde podľa postupu ktorý som napísal na fore mageia aj na mandrive. Verím, že pôjde.
http://forum.mageia.cz/index.php?topic=60.new#new
« : November 16, 2011, 14:00:43 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
michalport
Newbie
*

Karma: 0
: 2


« #40 : December 19, 2011, 17:09:10 »

dikes mne to podla toho návodu šlo

zálohování dat je jedným z kľúčov k bezpečnosti vašich dát
: 1 2 [3]
   |   
 
: