Přihlásit
: [1]
   |   
: konzola heslo root hlasi ze je spatne  ( 2719 )
RayCharles
« : December 06, 2008, 10:39:18 »

po zapnuti konzoly a zadani su  -l a hesla mi napise ze autorizace je neplatna hesla mam v poradku :-) neco jsem precetl ale to spise ostani uzivatele se nemohly prihlasit atd.diky
hajma
Sr. Member
****

Karma: 5
: 379


« #1 : December 06, 2008, 10:41:35 »

a za tím '-l' je co?

prosté
su
funguje?
RayCharles
« #2 : December 06, 2008, 10:43:01 »

su -L  se nepise male l? samotne su stejne spatna autorizace,vzdy pri instalaci a nastavovani hesel si davam pozor na capslock atd  nebo je nutna reinstalace?
« : December 06, 2008, 11:04:42 RayCharles »
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #3 : December 06, 2008, 13:00:39 »

po zapnuti konzoly a zadani su  -l a hesla mi napise ze autorizace je neplatna hesla mam v poradku :-)

Na 99 % nemáte.

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : December 06, 2008, 13:05:01 »

Napis jen su a zadej enter. Bez -l...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
RayCharles
« #5 : December 06, 2008, 18:31:58 »

diky vyzkousim,hesla mam dobre jelikoz mi root-heslo z niceho nic prestalo fungovat
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #6 : December 06, 2008, 19:00:07 »

diky vyzkousim,hesla mam dobre jelikoz mi root-heslo z niceho nic prestalo fungovat

Tato věta nedává smysl. Buď heslo funguje a pak ho máte dobře, nebo nefunguje, a pak ho máte špatně. Pravděpodobnost, že by z ničeho nic přestalo fungovat ("samo") je nulová. Přemýšlejte proč nefunguje - buď jste něco měnil, nebo máte jinou mapu klávesnice, nebo něco jiného.

Parametr -l příkazu su na to vliv nemá.

Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : December 06, 2008, 19:56:54 »

Postup je jednoduchy:
:
  bash-3.2$ su /prikaz se potvrdi klavesou enter
Password:  /napise se heslo, na obrazovku se nevypisuje, potvrdi se klavesou enter
[root@nazev_pc jmeno_usera]# /tak nejak se zmeni kurzor po prihlaseni roota v konzole

Z prvniho radku je jasne, ze v Konzoli se lze prihlasit primo, protoze pri spusteni programu Konzola je uzivatel jiz prihlasen
Pokud se prepnete do terminalu pomoci Alt+Ctrl+F1, pak neni uzivatel prihlasen, system zobrazi vyzvu pro vlozeni jmena a hesla. Zde se nejprve musi prihlasit normalni uzivatel (root nemuze), teprve od prihlaseneho uzivatele se muze pomoci su prihlasit user.
H.
« : December 06, 2008, 19:59:46 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
RayCharles
« #8 : December 07, 2008, 01:01:34 »

hobil dekuji podle vaseho popisu jsem to vyresil.  nic jsem neaktulizoval,zadnou klavesnici.


Vsem dekuji za pomoc
« : December 08, 2008, 17:48:34 RayCharles »
: [1]
   |   
 
: