Přihlásit
: 1 ... 8 9 [10] 11 12
   |   
: nefunguje zadny program na prehrani dvd  ( 38354 )
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #135 : January 13, 2009, 21:13:45 »

jo tak to máte nainstalené,

ještě poslední doplňující otázku - máte klasickou kartu nebo máte kartu i s TV výstupem? jestli se vám po instalaci ovladačů náhodou nepřesunul výstup z PC do TV, ale to by stát nemělo,

zatím si zazálohujte soubor /etc/X11/xorg.conf (zkopírujte si jej někam do domovského adresáře, pro jistotu) a ujistěte se, že máte nainstalovaný program MC balíček mc (zkusíme s ním upravit ten xorg.conf)
« : January 13, 2009, 21:17:19 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #136 : January 13, 2009, 21:28:27 »

[mandrixp@localhost ~]$ uname -a
Linux localhost 2.6.27.7-desktop-1mnb #1 SMP Thu Dec 11 16:45:35 EST 2008 i686 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ GNU/Linux
[mandrixp@localhost ~]$

ale ten balicek fglrx-kernel-desktop jsem nenasel vubec ani ten ..-latest

jdu na tu zalohu
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #137 : January 13, 2009, 21:41:52 »

spravce souboru pro textovy rezim - zelena sipka  ; zaloha xorg.conf provedena do home

ještě poslední doplňující otázku - máte klasickou kartu nebo máte kartu i s TV výstupem?
tak to nevim, ale mam tady jeste TV kartu zvlast ( Aver TV Go ), takze si myslim, ze bez tv vystupu 
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #138 : January 13, 2009, 22:05:20 »

pokusil bych se z posledních sil změnit /etc/X11/xorg.conf ručně a byl bych zvědavý co se stane, je možné, že vám systém nebude chtít vůbec do grafiky naběhnout, v tom případě se pak řiďte tímto http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-problemy-grafika-prvni_pomoc (do konzole se pak kdyžtak zkuste přepnout opět Ctrl+Alt+F1 ale to již znáte)

v daném souboru zkuste změnit tuto část

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "ATI Technologies Inc"
    BoardName "ATI Radeon X1300 and later"
    Driver "radeonhd"
    Option "DPMS"
EndSection

kdy radeonhd nahraďte fglrx či-li to ve výsledku bude vypadat takto

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "ATI Technologies Inc"
    BoardName "ATI Radeon X1300 and later"
    Driver "fglrx"
    Option "DPMS"
EndSection

přepíšete to tak, že si spustíte konzoli, tam se přihlásíte jako root, či-li zadáte su - ENTER heslo_roota ENTER, pak zadáte mc čímž se vám spustí MC, najedete na soubor /etc/X11/xorg.conf zmáčknete F4 pro editaci, upravíte soubor a pak přes klávesu F2 uložíte

pak restartuje Mandrivu, nejsem si jistý, jestli se tam nemá ještě něco dalšího dopsat neb nemám ATI a nemůžu porovnávat a zkoušet u sebe, tak pak dejte vědět, ale abych řekl pravdu, tak moc nadějně to už nevidím

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #139 : January 14, 2009, 12:15:40 »

 

 Tak bohuzel, je to jak jste predpokladal, nepomohlo to. Zhroutilo se to vsechno,nesel ani terminal....restart... potom alespon nabehl terminal ... jeste jsem naivne zkusil startx... zase zhrouceni... restart... v terminale nastaven univerzalni ovladac se kterym to bezi.

 
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #140 : January 14, 2009, 13:05:31 »

no když to máme tak už rozdrbkané, tak ještě kdyžtak zkuste ještě jednou uvedený postup, ale po změně na fglrx zkuste spustit příkaz aticonfig --initial -f případně aticonfig nebo je spusťte až po restartu, toto jsem vycucl z bubuntu fóra, ale opět za správnost neručím (zkouším už i úplně nemožné)

ta karta je integrovaná? pokud ano, tak jakou máte základní desku, zkusím pohledat na netu, zda-li nejsou konkrétně s ní problémy

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #141 : January 14, 2009, 16:29:27 »

deska: NVIDIA AWRDACPI

integrovana ta karta neni
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #142 : January 14, 2009, 16:54:03 »

[root@localhost mandrixp]# aticonfig --initial -f
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-1
[root@localhost mandrixp]#
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #143 : January 14, 2009, 17:00:23 »

dvd nejede... v nastaveni mam u gr. karty: valstni ... monitor autodetection...tak tam asi vratim x1300 
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #144 : January 14, 2009, 23:07:30 »

už mě žádná vychytávka bohužel nenapadá,

zkusil bych možná ještě live CD předchozí verze Mandrivy 2008.1 One viz. http://wiki.mandrivalinux.cz/rozcestnik-download-2008_1#mandriva_one_s_grafickym_prostredim_kde - nic nemusíte instalovat, pouze to spustíte, zde je ukázka současné M2009.0 http://wiki.mandrivalinux.cz/instalace-mandriva-linuxu-20090-z-livecd princip je stejný, na CD jsou již proprietární ovladače obsaženy, viděl by jste hned jestli půjdou proprietární ovladače ve starší verzi, ale v to bych už moc nedoufal

nevím proč, ale karta je, zdá se, nějak nekompatibilní s proprietárními ovladači - samotného by mě zajímalo proč, ale to asi nezjistíme

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #145 : January 15, 2009, 19:50:16 »

I tak vam i vsem ostatnim co me pomahali dekuji mnohokrat za rady a za pomoc.

Na linux urcite nezanevru kvuli jedne graficke karte  Zkusim jeste jinou distribuci ( openSUSE ) jestli by si s tim neporadila  Pred tim ale zkusim jeste jednou znovu download MDV2009 jestli treba tady neni chyba ( a mozna, ze radeji 2009.0 64bit, ikdyz tvrdite, ze to nema vliv ). Kdyz jsem stahoval a potom overoval MD5, tak me to souhlasilo u zazipovaneho souboru, ale ne u extrahovaneho ( myslel jsem,ze to tak ma byt, ze ten kontrolni soucet ma souhlasit u zipu... mozna, ze jsem to blbe pochopil  ). Uvidim. Znovu zkusim format linuxove partition na NTFS a tentokrat to z Woken poradne vyshredim, abych mel jistotu, ze pred instalaci je fakt cisto a ze tam  nejsou nejake zbytky po tech testovacich verzich. Treba se sem potom s velkou slavou  vratim. Dam vedet v kazdem pripade, jak jsem dopadl.

Hezky den.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #146 : January 15, 2009, 19:59:24 »

zkus spis to Live CD. Ma vsechny ovladace uz v sobe...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #147 : January 16, 2009, 08:43:33 »

urcite jeste zkusim.... akorat na wiki je napsano ze live CD lze jednoduse nakopirovat na hdd kliknutim na ikonu instalovat... cemuz nerozumim... jde to tedy z live CD instalovat plnohodnotne, aby si potom mohl clovek dodelat MDV na plnou verzi? Myslel jsem ze ano 
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #148 : January 16, 2009, 09:58:20 »

Ano jde Jen je potřeba počítat s větší častostí stahování dat z internetu pochopitelně Instalace je za to jednodušší a můzete při ní třeba surfovat na netu nebo něco takového...celá instalace běží v live verzi Mandrivy....

Výhodou je, že tam jsou již ovládače a podobně. Nevýhodou je, že je v něm jen jedno prostředí - buď KDE nebo GNOME. Samozřejmně jde doinstalovat druhé, leč se celé bude stahovat z netu.

Ještě pozor! Musíte stahovat extra verzi, intl verze nemá CZ balíčky a vše je v EN...

« : January 16, 2009, 18:34:29 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #149 : January 16, 2009, 11:07:23 »

Tak tak. ONE je jen s 32bit systemem.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 ... 8 9 [10] 11 12
   |   
 
: