Přihlásit
: [1] 2 3 ... 12
   |   
: nefunguje zadny program na prehrani dvd  ( 35154 )
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« : January 04, 2009, 00:47:04 »

Dobry den,
prosel jsem tuto sekci, proklikaval se odkazy, navstivil wiki... bohuzel je to nad moje sily a stale nevim jak to zprovoznit  .... prosim proto o  radu

problem: s vyjimkou xine, nejde prehravat zadne dvd ( mplayer, totem, dragon prehravac )

program se vubec nespusti ( mplayer ) nebo pusti ale neprehraje ( totem , dragon ), xine s velkymi problemy nejde zvuk ( uplne, nebo nejdou slova - jen zvukove efekty ) potom chvili jde

co mam: Mandriva 2009, ATI Radeon 1300

co jsem udelal: doinstaloval libdvdcss2, win32-codecs, mplayer, xine
zkontroloval ovladac gr. karty prez MDV ovladaci centrum.... xserver....zde mam dobre ATI Radeon 1300 a novejsi
repozitare mam vcetne PLF

no a uz nevim co dal   puvodne jsem myslel na spatny ovladac gr. karty, ale ten jsem kontroloval 

a tak prosim o pomoc, jiz predem diky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : January 04, 2009, 00:50:20 »

Neber to zle, ale mas dobre DVD a mechaniku?
dobre DVD = jinde to prehrava? dela to na vicero DVD (zkousel jsi jich vic)
dobra mechanika = cte to spravne?


Pokud je oboje OK, tak to pust v mplayeru (v terminalu!!) (viz. nase wiki ) a vystup z toho dej sem. Mrknem na to.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #2 : January 04, 2009, 01:26:24 »

Neber to zle...
neberu, je jasny, ze se napred musi  vyloucit lama a jednoduche priciny

ad 1: neprehrava to zadne dvd, zkousel jsem jich samozrejme vicero
ad 2: mechanika by mela byt ok, cokoli ( i ve woknech )  od ni potrebuju, to precte
ad 3:
Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll,/usr/lib/win32/avisynth.dll,/user/local/lib/win32/avisynth.dll Seek failed
Playing Šablony: Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll,/usr/lib/win32/avisynth.dll,/user/local/lib/win32/avisynth.dll
Playing tmp: Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll,/usr/lib/win32/avisynth.dll,/user/local/lib/win32/avisynth.dll
Playing videa: Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll,/usr/lib/win32/avisynth.dll,/user/local/lib/win32/avisynth.dll
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : January 04, 2009, 01:28:12 »

Vypada to na spatne nainstalovany balicek win32-codecs
Zkus jej preinstalovat...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 04, 2009, 01:29:44 »

A dej sem cely ten vypis. Od prikazu (vcetne), kterym to poustis, az do znovu-objeveni promptu (tedy toho dolaru, po nemz muzes zadavat prikazy:
[nekdo@pocitac nekde] $ _

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #5 : January 04, 2009, 01:30:30 »

= odinstalovat a znova nainstalovat? Mam mezitim dat restart pc a nebo nejak vycistit system?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : January 04, 2009, 01:32:14 »

Melo by stacit odebrat a nahodit znovu (neni treba restartu ani podobnych veci...)

Jeste ten prikaz, kterym to DVDckou poustis, prosim Te...
« : January 04, 2009, 01:33:58 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : January 04, 2009, 01:33:30 »

Restart obvykle neni potreba (jen u zakladnich systemovych komponent). Staci zadat:
urpmi --replacepkg nazev_balicku
a preinstaluje se to.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #8 : January 04, 2009, 01:37:25 »

no spoustim to asi lamersky.... v grafice si v Dolphinu otevru adresar ... tu mechaniku s tim dvd... potom se prepnu do do terminalu ctrl + alt + F1 a zadam mplayer * ( pac jsem nevedel jak to mam v tom terminalu pustit... ) to je asi naprosto blbe co?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : January 04, 2009, 01:40:49 »

to je asi naprosto blbe co?
+1 :-D
Nevadi. Otevri si terminal a napis:
mplayer dvd://


Projdi si toto: http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-video-mplayer

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #10 : January 04, 2009, 01:42:01 »

http://wiki.mandrivalinux.cz/jak_se_prihlasit_jako_root
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #11 : January 04, 2009, 01:50:29 »

hm jenze to vypisuje uplny nesmysly rozhozeny po celym monitoru a po ruznych radkach 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : January 04, 2009, 01:53:36 »

Vypada to nejak takto: Cele to prekopiruj a dej to sem:

[petos@Lizard 9. série]$ mplayer Simpsonovi\ 09-07\ Dve\ pani\ Nahasapeemapetilonove.avi
MPlayer 1.0-1.rc2.18.1plf2009.0-4.3.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Celeron(R) M processor         1.60GHz (Family: 6, Model: 13, Stepping:
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing Simpsonovi 09-07 Dve pani Nahasapeemapetilonove.avi.
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
VIDEO:  [XVID]  512x384  24bpp  25.000 fps  982.7 kbps (120.0 kbyte/s)
xscreensaver_disable: xscreensaver wid=12582913.
Není nastavena hodnota pro `/apps/gnome-screensaver/idle_activation_enabled'
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
==========================================================================
==========================================================================
Trying to force audio codec driver family libmad...
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/9.07% (ratio: 16000->176400)
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
==========================================================================
AO: [pulse] Init failed: Connection refused
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 512 x 384 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 512x384 => 512x384 Planar YV12  [zoom]
A:  59.2 V:  59.2 A-V:  0.000 ct:  0.075 1480/1480  4%  0%  2.6% 7 0

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #13 : January 04, 2009, 01:56:21 »

I po stranach monitoru?
Takze nasel jsi program Terminál, nebo Konzolu? To cerne okénko?
Tam jsi se prihlasil jako root?
Po prihlaseni jsi zadal
urpmi --replacepkg win32-codecs
Pak jsi se odhlasil z roota a stale v te Konzoli jsi spustil mplayer?
Pokud neco do ty konzolky napsal, netaj to  
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #14 : January 04, 2009, 02:07:08 »

2 Peťoš: absolutne ne kdyz jsem to pustil jako za me, tak naprosto rozhozeno po monitoru bez hlavy a paty , kdyz jsem to pustil jako root , tak sloupec veprostred samy X

2Hobil:
no ja si ten tvuj post precetl az pote co jsem preinstaloval win32-codecs pomoci MDV centra

CTRL+ALT+F1 a spustil jsem mplayer za me .... no a potom jsem to zkusil  i jako root, v obou pripadech prikazem mplayer dvd://
: [1] 2 3 ... 12
   |   
 
: