Přihlásit
: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
   |   
: nefunguje zadny program na prehrani dvd  ( 35323 )
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #45 : January 04, 2009, 21:25:21 »

CPU 18% X 6-7% mplayer 1,5% jinak nic
Luděk Sladký
Hero Member
*****

Karma: 4
: 1 358


« #46 : January 04, 2009, 21:39:03 »

Zkus treba na chvili vypnout 3D efekty.
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #47 : January 04, 2009, 23:15:33 »

Zkus treba na chvili vypnout 3D efekty.
ty mam zatim vyple 
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #48 : January 05, 2009, 23:58:58 »

Reinstalace MDV at uplna ci opravna asi nema v tomto pripade smysl, co? Tim se tento problem asi nevyresi. A je klidne mozne, ze to proste na mem HW nikdy nepujde? To by znamenalo, ze budu muset MDV vymenit za jinou distribuci... a to by me mrzelo  , neb Mandriva se me libi Zase ale nejsem jedinej, kdo ma tuto graf. kartu, AMD atd., ale tam zase pomohlo nastaveni ovladacu a zde ne  Kdybych mel nejaky nekvalitni, nebo neobvykly HW, tak bych to bral,ale nemam. Nic jsem tu nepredelaval, nenastavoval...  V kazdem pripade, kdyz uz nikoho nic nenapadne, tak zkusim jeste jednou format a instalaci.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #49 : January 06, 2009, 00:46:59 »

A co to takhle zkusit z jiného konce. Co jsem tak pročítal, všechno zkoušíte v KDE (pročítal jsem to jen zběžně, takže možná jsem něco přehlídl - přeci jen to jsou 4 stránky) a jelikož jste zmiňoval Dolphin, tak dokonce v KDE 4.x.

Tudíž bych doporučil nainstalovat GNOME + VLC(samozřejmně pokud nemáte). Vyloučíme tak dvě možné příčiny:

1) Chybu v KDE 4.x - GNOME je méně náročné na HW než KDE + více odladěné
2) Chybu v Mplayeru - VLC obsahuje všechno svoje, čili kodeky a tak...

Zkuste to video klasicky přes Nautilus(správce souborů v GNOME) otevřít, případně na videosoubor pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte Otevřít jinou aplikací, popřípadě Otevřít v ... -> Otevřít jinou aplikací.

V obou případech by se Vám měl ukázat dialog ve kterém skoro úplně dole najdete použít vlastní příkaz, ten rozklikněte a napište do něj vlc.

Videosoubor by se měl otevřít ve VLC a spustit se jeho přehrávání.
« : January 06, 2009, 00:48:47 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #50 : January 06, 2009, 02:04:19 »

Ano mate pravdu - KDE 4 .... jako linuxovy zacatecnik jsem nevedel co zvolit, googlil a nasel, ze KDE je vice podobne woknum, zatimco GNOME MACu a take pry je KDE lepsi graficky a Mandriva je puvodem KDE... tak proto ( nevim co je na tom pravdy... uz si nepamatuji na serioznost techto informaci )

ok nainstaluju GNOME a dam se do toho.... jen dotaz ... vlc je prehravac jen pro GNOME? Jde mi o to jestli muzu nainstalovat vlc a zkusit zjistit tu chybu mplayeru rovnou a nebo musim pred tim zprovoznit cele GNOME, pac mi jinak vlc nebude fungovat?

PS.: zitra, teda vlastne uz dneska se do toho dam

jeste k tem 4 strankam... kdyby me tu kluci nemuseli vysvetlovat zaklady prace s linuxem a nemuseli se tu se mnou takhle trpelive trapit  .... tak to bylo asi jenom na jednu stranku.... ... jenze nez jsem se tak nejak stacil v linuxu rozkoukat, tak jsem zjistil, ze nemuzu prehravat filmy
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #51 : January 06, 2009, 02:23:10 »

Nene, VLC můžete používat v obou prostředích.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #52 : January 06, 2009, 02:24:46 »

v obou = ve vsech, ktere existuji :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #53 : January 06, 2009, 18:07:30 »

Tak vlc je na tom  nejlepe, prehrava i to dvd, zlobi, kouse se, obcas spadne, ale kdyz hraje tak normalne. Jen jeste nez se prepnu do GNOME.... instaloval jsem balicek vlc ( plf ) posledni verzi... predpokladam, ze si vlc  natahl vsechny balicky a kodeky co potrebuje? Vypadalo to tak pri instalaci a i potom co jsem prohlizel, tak se u rady balicku objevila zelena sipka Nicmene je tam rada balicku nenainstalovanych Starsi verze a nejake vyvojove balicky ...to je asi jasne, ze nejsou potreba.... ale jsou tam take nejake u  kterych si nejsem tak uplne jisty Proto se ptam.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #54 : January 06, 2009, 18:11:32 »

Pokud jste v instalatoru vybral v levem sloupci kategorii Graficka prostredi a pak rozbalil Gnome a nasledne vybral v pravem sloupci tzv. metabalicek task-gnome, pak tam bude vse, co je nezbytne nutne pro běh Gnome.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #55 : January 06, 2009, 18:24:38 »

Myslel VLC. Můj osobní názor je, že by to stačit mělo.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #56 : January 06, 2009, 19:27:42 »

Myslel VLC. Můj osobní názor je, že by to stačit mělo.
myslel, ale to vubec nevadi pac ted nemusim slozite hledat, jak instalovat GNOME 
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #57 : January 06, 2009, 19:44:39 »

Myslel VLC. Můj osobní názor je, že by to stačit mělo.
myslel, ale to vubec nevadi pac ted nemusim slozite hledat, jak instalovat GNOME 

Funguje Vám to v tom VLC?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #58 : January 06, 2009, 20:36:33 »

 v KDE 4 .... viz vyse a ted hledam na wiki a googlim, jak mam zmenit gr. prostredi z KDE na GNOME 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #59 : January 06, 2009, 20:38:06 »

Odhlas se (ne vypnout pocitac, ale odhlasit). V miste, kde se budes prihlasovat je dole tlacitko sezeni (mozna to je jen obrazek). Zmen to na Gnome, dopln login a heslo a pojede to.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
   |   
 
: