Přihlásit
: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
   |   
: nefunguje zadny program na prehrani dvd  ( 35254 )
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #90 : January 10, 2009, 16:34:34 »

zkuste nastavit teda zatím ten ovladač X1300 a pak proveďte test, pokud se vám zobrazí ty barevné pruhy, tak máte vystaráno...

jen tech. dotaz...X1300 mam defaultne nastaveny Mandrivou jiz od instalace .... minule po pridani nabidnuteho propr. ovladace me to spadlo a uz jsem nebyl schopen tam ten puvodni X1300 vratit a potom jsem se dostal do grafiky jen s obecnym VESA a to me potom zlobila i normalni grafika ( treba dolni lista na monitoru byla posunuta o pulku doleva )... pujde tam ten starsi X1300 potom nejak vratit zpatky? Protoze kdyz jsem to zkousel pres ovl. cenrum i v terminale, tak tam vzdy byla jen nabidka X1300 a to byl uz jen ten novy nefunkcni! Ja samozrejme ted dle vasi rady vyzkousim vsechny ovladace co tam jsou, kdyz to nepojede, ale myslim jestli treba nejak nemam zalohovat cely system a potom to jen prepsat ze zalohy, abych zase nemusel instalovat, neb propadam pesimismu 

Ono jde o to, ze ja po potvrzeni, ze chci ten novy propr. ovladac... vlastne ho rovnou instaluji a nemam moznost vyzkouset TEST ( jestli si to teda pamatuju a chapu dobre )... testit pruhy muzu az pote, ale to uz je tam ten novy propr. ovladac a kdyz pruhy nebudou, tak budu tam co minule ... v pr.....
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #91 : January 10, 2009, 16:37:15 »

Ten dotaz tu urcite uz byl, ale pokud si pamatuji, mas KDE4, ze?
Nemas nahodou zaply compiz, ze ne? Jestli jo, tak jej vypni. KDE4 + compiz = cesta do pekel...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #92 : January 10, 2009, 18:43:39 »

KDE 4.... no ja jsem ho nezapinal, tak predpokladam, ze je defaultne vyply Jestli tu vubec je nainstalovany....pac kdyz jsem si tu prohlizel moznosti 3D grafiky, tak bych pro ni musel nainstalovat balicek a potom bych ho asi teprve mohl zapinat
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #93 : January 10, 2009, 19:07:49 »

Compiz zapnuty defaultne fakt nebyva a Ty jej nejspise zapnuty nemas. Pak ovsem uz fakt nevim, kde je chyba...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #94 : January 10, 2009, 19:20:58 »

mno, nejcasteji byva chyba na zidli, proto tentokrate ( od zatim  posledniho formatu )delam vse, tak jak me tu radite... krok za krokem... jak to ted bude vypadat az dam ano pro dostupny novy propr.ovladac jsem sam zvedavy, neb ted jsem fakt postupoval konzultacne pomalu ale jiste 
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #95 : January 10, 2009, 19:39:05 »

no zase jsem byl přes den v práci, takže píšu až teď, původně máte vybraný ovladač pro x1300 avšak bez proprietárních ovladačů, když jej vyberete, tak vám to nabídne použití proprietárních ovladačů, vy to potvrdíte a ty se vám začnou stahovat a pak instalovat, zajistěte to, aby jste neukončil stahování ovladačů dříve než se vám stáhnou, pak by byl v systému zmatek (zajistíte to přes to sledování sítě, kdy poznáte, že se vám skutečně něco stahuje, či systém stojí)

ještě malá vsuvka, aktualizica jste provedl a nabootoval jste s novým jádrem, stahování balíčků šlo bez problémů, změnil jste program pro stahování balíčků na wget z curl, jak je psáno zde na wiki http://wiki.mandrivalinux.cz/nastaveni-zdroju-softwaru ?
viz.
Před samotným přidáním softwarových zdrojů (repozitářů) spusťte Ovládací centrum Mandriva Linuxu 2009.0 přes
Menu → Nástroje → Systémové nástroje → Nastavit váš počítač, případně v konzoli příkazem drakconf
a přepněte se přes záložku Správa softwaru, kde vyberete položku Nastavit zdroje softwaru pro instalaci a aktualizaci do okna označeného jako Nastavit zdroje, kde přes položku Volby → Globální nastavení nastavíte program použitý ke stahování na wget případně aria2, neboť s programem curl jsou, dle hlášení uživatelů Mandriva Linuxu 2009.0, problémy.

pokud pak kliknete na tlačítko Test a nezobrazí se vám ty barevné pruhy, tak je něco špatně, systém se asi po 20-30s vrátí k původnímu nastavení, pak tedy můžete změnit ovladač, i když zase vyberete stejný ovladač, tzn. x1300, tak by se vás měl systém vždy zeptat, zda-li chcete použít proprietární ovladač, pokud zvolíte, že né, tak budete postupovat ten původní, který fungoval, avšak bez 3D podpory - snad jsem to moc nezamotal

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #96 : January 10, 2009, 22:33:04 »

jeste jsem se do toho nepustil, neb mam take tu cest byti v praci , planuju tu pohromu az na pondeli.

nezamotal, zatim chapu....takze:

na to stahovani si dam ted pozor

v MDV 2009.0 jsem curl menit nemusel, neb tam rovnou uz byl wget ( vase linky - navody fakt ctu a ac to mozna nevypada se snazim sec me sily staci  )

nabootoval jsem jiz z novym jadrem po aktualizaci, ovsem aktualizace se nabidla az o neco pozdeji, takze jsem pred tou aktualizaci pridaval repozitare - je to blbe

stahovani balicku neslo tak uplne bez problemu... at uz pomocu easy.urpmi ci ovladaciho centra. Ten problem byl ten, ze prez web to stahlo akorat txt soubor ( pochopil jsem ci to vypadalo jako prikaz do textoveho rezimu ) a nic. To jsem nastavoval  ..2009.0 a i586 a vzdy po zmene daval potvrdit a teprve pote pridat ( presne jak psano v navodu ) a az na radove 5-6 pokus ( a myslim, ze to bylo ve volbe ne webu "automaticke detekce" ) se mi podarilo pridat zdroje, pote se jiz objevilo okno kde bylo graficky znazorneno stahovani a po dokonceni se objevilo okno stahovani dokonceno dal jsem ok a zdroje byly pridany. Pomoci ovladaciho centra pro oficialni .., to bylo podobne, akorat to tam napsalo chyba ( uz si to nepamatuju, ale myslim, ze neco jako nepodarilo se....chybi soubor media.cfg ) no a potom se to jednou povedlo  ..... jo a pripojeni k siti je a bylo v tu dobu ok

ty pruhy jsem pochopil, jenze kdyz jsem to delal pomoci ovladaciho centra, tak po kliknuti na ano, jsem to netestil ( ale ja si ted neuvedomuji jestli jsem tu moznost vubec mel  ) a propr. ovladac se nainstaloval a od te doby me uz v terminalu pruha X1300 nezobrazila a ja se vratil do grafiky prez univerzalni ovladac

no snad jsem vam to ted nezamotal zase moc ja 


alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #97 : January 10, 2009, 23:59:50 »

první se musí přidat zdroje, aby se pak mohly aktualizační balíčky odněkud stáhnout ->zdroje jste musel nastavit dříve, než se vám nabídla aktualizace

s tím wgetem to je dobrá zpráva, návod byl psán chvíli po vydání m2009.0, takže to vypadá, že aktualizační balíčky toto již automaticky přenastavily na wget, předtím se s tím muselo čachrovat

s tím, že vám to šlo až na 5-6 pokus a házelo vám to nějaké chyby, nevím jestli jste předtím měnil nastavení toho stahování přes wget, když jsem psal návod, tak to s nastaveným curlem blblo, pak jsem to přenastavil na wget a už to jelo bez problémů, možná byl problém u vás u tohoto, fakt netuším, do zdrojů jsem od té doby nedrbal, neb tyto drží a navíc se i několikrát updatoval balíčkovací systém, takže stejnou chybu bych asi už nezaregistroval neb mám zaktualizovaný balíčkovací systém (blblo to i s nastavenou automatickou detekcí, musel jsem to volit natvrdo tzn. verzi i architekturu - bohužel se to neustále upravuje a mění - mírně jsem poupravil text na wiki)

s tím tlačítkem Test, to tam určitě vždy je, viz. obrázek v příloze (tento je z M2008.1, v M2009.0 to vypadá graficky trošku jinak, ale je to tam taky), pokud daný test zvolíte a nic se vám nezobrazí, tzn. zobrazí se vám bílá nebo třeba černá obrazovka, tak chvíli nic nedělejte, systém se po určité chvíli navrátí do původní volby, kde pak můžete grafickou kartu znovu přenastavit, to že vám tam zmizela daná možnost pro vaši grafiku si nedokáži vysvětlit - sám mám NVidii, tam jsem se s tím nepotkal, o ATI jsem slyšel jen to nejhorší


* nastaveni-grafiky.jpg (29.09 , 680x500 - 231 .)

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #98 : January 11, 2009, 12:28:54 »

...to že vám tam zmizela daná možnost pro vaši grafiku si nedokáži vysvětlit - sám mám NVidii, tam jsem se s tím nepotkal ...
No treba to souvisi s tim, jak jste mi psal drive, ze jsem tam spatne pridal i zdroje tech vyvojovych verzi MDV.
...o ATI jsem slyšel jen to nejhorší
ATI... ja uz ted vim, ze to asi neni dobra volba ( ikdyz ve woknech to neni treba hned na prvni pohled poznat ),ale komp me stavel kamarad v dobe, kdy jsem matne tusil, co to je harddisk  dnes bych take sel do jine znacky  .... ale treba jeste vemu sroubovak.....

...s tím, že vám to šlo až na 5-6 pokus a házelo vám to nějaké chyby...
no, ale nakonec se to podarilo, takze ted uz by to melo byt ok a z tohoto pohledu, by nemel byt zadny problem.

první se musí přidat zdroje, aby se pak mohly aktualizační balíčky odněkud stáhnout ->zdroje jste musel nastavit dříve, než se vám nabídla aktualizace
  kdybych obcas premyslel, nez se tady zeptam, tak by to taky bylo dobry


alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #99 : January 11, 2009, 17:27:52 »

ještě malé upozornění, které tady v diskuzi nezaznělo (v jiném vláknu určitě ano, stejně jako v knize od Ivana Bíbra), pokud máte grafiku nějak přetaktovanou, tak se u ní můžou objevit problémy, takže ji kdyžtak vraťte na původní hodnoty, ale to ve vašem případě asi nebude

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #100 : January 11, 2009, 18:49:35 »

...pokud máte grafiku nějak přetaktovanou...
tak to vubec netusim vo co go ... takze to mam jak se to nainstalovalo
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #101 : January 12, 2009, 07:56:40 »

no když netušíte vo co go, tak to máte asi na hodnotách od výrobce, či-li jste netaktoval - můžete třeba taktovat procesory, grafické karty, paměti, ... ale tím vás nebudu zatěžovat

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #102 : January 12, 2009, 13:44:42 »

 
(EE) vyskytla se chyba: fglrx(0): Given depth ( 8 ) is not supported by fglrx driver
(EE) fglrx(0): PreInit Visual failed
zkuste zmenit nektera nastaveni
 

a jak to presne bylo:

mdv ovl. centrum ....... je dostupny novy propr. ovladac.... ano...vlozte instal medium a instalace nejakych balicku... download ( sledoval jsem stahovani z netu a stahovalo se )..... test .... a Monitor is going to sleep a cerno

zkusil jsem se prepnout do terminalu ctrl+alt+F1 nic.... takze ctrl+alt+del.... zkusil jsem po  nabootovani totez v terminalu - drakx11... x1300 dostupny propr. ovl..... ok,ale tady se uz   nic nestahovalo .... test ... vysledek je nahore

tak jsem zkousel dale pro dalsi typy karet ATI smerem ke starsim postupne a vzdy totez, ze zoufalstvi jsem zkusil i kartu ATI 64 bit... to me napsalo ze neni device, coz jsem ale cekal

chvili to vypadalo, ze pro tu  nejstarsi by to mohlo behat, neb tam jedine ten test byl uspesny, ale pote co ....ovladac dostupny....nasledny test cerno

no potom se to zhroutilo i s univerzalnim ovladacem... nicmene po restartu a v terminale univerzal vam to sem alespon muzu takto napsat

tak ted si  myslim, ze uz zbyva akorat ten sroubovak, pokud budu chtit dale pouzivat MDV.... no... jak to pobezi kdyz zvolim jinou distribuci tot otazka ( neb na linux rozhodne zanevrit nechci)

potom me napadlo znova download instal dvd, ale to  jsem po stahnuti kontroloval dle MD5 cili to by take nemel byt problem

pockam, jestli vas jeste neco nenapadne, ale obavam se, ze nyni jsem  vsechno delal jak se ma a presto je problem....
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #103 : January 12, 2009, 13:51:29 »

v tom terminálu tedy vyberte ten x1300, ale nevybírejte už proprietární ovladač, zvolte u něj, že jej nechcete používat, dostanete se alespoň do grafiky bez podpory 3D akcelerace
něco málo jsem našel zde http://www.root.cz/diskuse/2425/ zkusím dál hledat, počkejte

edit://
to stejné řešení více rozepsané http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/199162 problém bude v tom, že příkaz sax2 v Mandrivě nefunguje, mělo by to být to stejné jako je v Mandrivě příkaz drax11, tzn. jedná se pouze o spuštění udělátka pro nastavení grafiky (v Mandrivě to je v Ovládacím centru->Hardware->Nastavení ...), takže to zkuste změnit na ten NE-proprietární ovladač, smažte uvedený řádek Modeline jak je uvedeno v těch odkazech, změňte rozlišení jak je uvedeno v návodě a pak se pokuste použít proprietární ovladač

zkusil jste nastavit nižší rozlišení monitoru, případně nižší obnovovací frekvenci? alespoň typ monitoru jste v seznamu našel nebo jste vybíral nějaký obecný?

compiz předpokládám, že jste měl vypnutý, že?

... stále hledám ....
« : January 12, 2009, 14:14:12 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #104 : January 12, 2009, 14:17:34 »

tak jsem zpet na X1300 ... sice az po restartu ( pac bylo zase cerno ), ale ted jsem nabootoval a je tam X1300 bez propr. ovladace.... jen dotaz ja tu ted mam povolenou akceleraci 3D... nechal jsem  ji zaskrtlou ( zapomel jsem ji odskrtnout nez bylo cerno ) a ted to bezi, coz nechapu, pac to znamena, ze by 3D grafika mela teda bezet
: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
   |   
 
: