Přihlásit
: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
   |   
: nefunguje zadny program na prehrani dvd  ( 35238 )
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #105 : January 12, 2009, 14:20:00 »

do konzole zadejte glxinfo | grep direct a výsledek dejte sem

3D akceleraci? kde tu volbu najdu? myslíte Nastavit 3D efekty grafického pracovního prostředí na záložce Hardware v Ovládacím centru Mandrivy? co tam máte zvolené?

pozn.
pokud provedete nějakou změnu v nastavení co souvisí s grafikou (úprava xorg.conf), tak se musíte odhlásit/přihlásit, aby se změna projevila

edit://
ještě sem dejte výsledek po zadání tohoto příkazu do konzole fglrxinfo
« : January 12, 2009, 14:48:33 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #106 : January 12, 2009, 15:00:20 »


3D akceleraci? kde tu volbu najdu? myslíte Nastavit 3D efekty grafického prostředí na záložce Hardware v Ovládacím centru Mandrivy? co tam máte zvolené?
tam mam: Balicek bla bla musi byt nainstalovan. Chcete jej nainstalovat? takze to tu vubec nemam ( to jsem si precetl a pochopil, ze to ted v zadnem pripade nemam instalovat, jestli vubec nekdy kdyz mam KDE4 )

ta volba se objevi, vzdy kdyz menin ovladac... v jednom z kroku nez to nakonec odsouhlasim jsou 3 moznosti, ktere se daji povolit/nepovolit: povolit 3D akceleraci ... prusvitnost .... a zpustit graf. pri   startu ... potom teprve davam dalsi ano.

pozn...pokud provedete nějakou změnu v nastavení co souvisí s grafikou (úprava xorg.conf), tak se musíte odhlásit/přihlásit, aby se změna projevila
jj... to se me tu i napise ze to mam udelat, takze jsem se vzdy odhlasil
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #107 : January 12, 2009, 15:04:31 »

pokud není proprietární ovladač použit, tak 3D akcelerace nepojede, můžete tam mít zakliknuté cokoliv

ještě sem dejte co se vám vypíše v konzoli po zadání těch příkazů

edit://
konzoli spustíte přes Menu->Nástroje->Konzole Terminál
« : January 12, 2009, 15:13:17 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #108 : January 12, 2009, 15:25:09 »

zatim hledam tu svislou carku,neb woknova zkratka me v xterm nefunguje takze zatim toto:
[root@localhost mandrixp]# fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (2.0 Mesa 7.0.4)

[root@localhost mandrixp]#
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #109 : January 12, 2009, 15:27:39 »

stačí označit příkaz tady ze stránky + zkopírovat, otevřít konzoli a s pomocí Shift+Insert vložit příkaz do konzole

jinak ta svislá čárka je obvykle nad Enterem (stačí zmáčknout pravý Alt+Shift+dané tlačítko nad Enterem) - musíte mít ale navolenou krom české i anglickou klávesnici
« : January 12, 2009, 15:32:49 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #110 : January 12, 2009, 15:36:09 »

[root@localhost mandrixp]# glxinfo | grep direct
bash: glxinfo: command not found
[root@localhost mandrixp]#

 
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #111 : January 12, 2009, 15:44:00 »

no tak zkusíme postupovat podle wiki viz.
.... podívejte do logu grafického serveru, který se nachází v souboru /var/log/Xorg.0.log. Tam najdete i případné problémy, které ovladač, resp. systém najdou. Pokud Vám ani tohle nepomůže, tak do dotazu napište následující informace:
- Případné chyby (řádky začínající “(WW)“ nebo “(EE)“) z logu /var/log/Xorg.0.log
- Výpis po zadání fglrxinfo a glxinfo | grep direct
- Jaký ovladač je uveden v souboru /etc/X11/xorg.xonf v sekci „Device“ na řádce začínající „Driver“? Měla by vypadat takhle:
Section „Device“
Driver „fglrx“
[…nějaká další nastavení ovladače…]
EndSection
…resp. místo fglrx bude uvedený Vámi zvolený ovladač.

zkuste to sem vložit

ještě jste mi neodpověděl na to, co máte za typ monitoru, zkoušel jste měnit jeho rozlišení, obnovovací frekvenci, ...?

edit://
mě vypíše příkaz
[alda@localhost ~]$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
tzn. že mám zprovozněnou 3D akceleraci, to že vám to nevypíše nic, je zvláštní, asi jste jel v době zadávání toho příkazu na těch vesa ovladačích, ne?

ještě můžete zkusit nabootovat se starším jádrem a zkusit nainstalit ovladače k tomu staršímu jádru (možná to s se starším jádrem a tím pádem i staršími ovladači nebude blbnout)

co jsem se tak díval, tak s kartou ATI a ovladači x1300 jsou na webu tuny problémů

pokud ani to nepomůže, tak můžeme zkusit, pokud budete mít ještě chuť, nainstalit ovladače ze stránek ATI - teď už aspoň víme, že máte zdroje softu v pořádku, nemáte systém zaktualizovaný do testing verze atd - problémy jsou tedy jen a pouze v ovladačích a kartě, nic jiného by na to nemělo mít vliv

ještě se zeptám trošku offtopic - odkudpak jste? ale předpokládám, že budete z jiného konce republiky
« : January 12, 2009, 18:20:34 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #112 : January 12, 2009, 19:30:13 »


(WW) RADEONHD: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:1) found

(WW) RADEONHD(0): rhdAtomAllocateFbScratch: FW FB scratch area not located at the end of VRAM. Scratch End: 0x8000000 VRAM End: 0x10000000

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "ATI Technologies Inc"
    BoardName "ATI Radeon X1300 and later"
    Driver "radeonhd"
    Option "DPMS"
EndSection

[root@localhost mandrixp]# fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (2.0 Mesa 7.0.4)

[root@localhost mandrixp]#

[root@localhost mandrixp]# glxinfo | grep direct
bash: glxinfo: command not found
[root@localhost mandrixp]#

monitor: HP L1940T a od instalace jsem nic nemenil

nejel jsem na vesa ovladaci... uz tam byl ten X1300 bez propr. ovladace

copak o to, chut by byla, ale jde o vas, jestli mate jeste naladu se se mnou babrat a do toho ustredniho problemu me jeste radit, kde mam na klavesnici "carku"... nejak si neumim predstavit, ze tu mate takovych lam vicero me to teda samotneho zajima, jestli to pujde dat do kupy... take proto, ze se linuxu vycita prave problem s HW a proto, ze se tvrdi se je linux opravitelnejsi nez wokna... navic jsem se jen za tento thread naucil a pochopil spoustu veci....cili klidne jdeme na to

Plzen

Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #113 : January 12, 2009, 19:33:00 »

  [root@localhost mandrixp]# glxinfo | grep direct
chybi balicek mesa-demos

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #114 : January 12, 2009, 19:41:50 »

uz tam je...

[root@localhost mandrixp]# glxinfo | grep direct
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
[root@localhost mandrixp]#
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #115 : January 12, 2009, 19:44:12 »

tak je to přesně opačný konec republiky

co ten typ monitoru jak jsem psal? měnil jste frekvenci či rozlišení?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #116 : January 12, 2009, 20:06:32 »


monitor: HP L1940T a od instalace jsem nic nemenil

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #117 : January 12, 2009, 20:16:12 »

To je notebook?
Zkus nastavit monitor na Obecny > a tam spravne nativni rozliseni; LCD monitor je FlatPanel...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
mandrixp
Full Member
***

Karma: 0
: 182


« #118 : January 12, 2009, 20:49:06 »

ee ... desktop... jdu to zkusit
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #119 : January 12, 2009, 20:52:00 »

zkuste vybrat monitor s nižším rozlišením a nižší obnovovací frekvencí (Ovládací centrum Mandrivy->Hardware->Nastavit grafický server, tlačítko Monitor) a pak nastavit proprietární ovladače pro svou kartu, opět používejte tlačítko Test

pokud to nepomůže, tak ještě zkuste nabootovat se starším jádrem (při stratu vyberete druhou položku od spodu-přes první a poslední se totiž startuje s nejnovějším jádrem) a zkuste znovu nastavit ovladače pro grafiku (budou se i stahovat, protože se bude jednat o starší verzi k původnímu jádru)

bohužel radím jen z toho co vyčtu na netu, s ATI nemám zkušenosti

výzva do pléna
pokud máte někdo s kartou ATI RV515 zkušenost, tak se ozvěte, podle mě by tam akcelerace měla fungovat, pokud se pletu, tak mě opravte, ať tady nerozjíždíme nekonečný seriál něco jako VKVčka
« : January 12, 2009, 20:55:15 alda81 »

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
   |   
 
: