Přihlásit
: 1 [2] 3 4
   |   
: KDE 4.2beta - problémy s ním a jak z nich ven...  ( 11556 )
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #15 : January 19, 2009, 21:34:37 »

Tak já jsem ,alespoň co se týče PC, pořádný. Snad bude možnost, aby se plocha přepnula do původního konceptu(se zachováním možnosti vkládat widgety), nebo alespoň některé ikonky či soubory měli klasické vlastnosti.

Jaký máte názor na "Pohled na složku"...?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #16 : January 19, 2009, 21:53:08 »

Tak já jsem ,alespoň co se týče PC, pořádný. Snad bude možnost, aby se plocha přepnula do původního konceptu(se zachováním možnosti vkládat widgety), nebo alespoň některé ikonky či soubory měli klasické vlastnosti.

Jaký máte názor na "Pohled na složku"...?

V tomto jsem taky celkem magor (tim nechci rict, ze je Jakub magor, to jen ja ). Z pameti vim, kde mam ktery soubor. Odkladiste mam v ~/tmp, stahuji do ~/Stažené, dokumenty jsou v ~/dokumenty.
Tim jsem taky popsal svuj pohled na ''Pohled na složku'' :-) jinak ls to resi :-)

« : January 21, 2009, 21:28:23 Ivan Bibr »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #17 : January 20, 2009, 09:23:02 »

Peťoši, když ty jsi svým způsobem práce tak trochu Marťan...

Jinak ukládání souborů na plochu jsem nikdy nepraktikoval, i když to často vidím (nevím proč, ale zejména u uživatelek). Ukládám rovněž do složky download, pak mám složku prac pro různé kraviny.

Pohled na složku v KDE4 myslím není špatný, ještě bych uvítal možnost minimalizace. Pak by se to blížilo práci s win3.1, které mi osobně vyhovovalo snad nejvíc. Daly se tak krásně sdružit aplikace stejného typu do oken a ty pak mít na ploše, nebo ty míň používané minimalizovat. (už vidím ten flame  )

Plochu používám hodně, mám tam spoustu odkazů na aplikace  i dokumenty. Příjde mi to jako nejjednoduše přístupné (i s použitím klávesových zkratek), takže bych totéž uvítal i v KDE4. Pět nejpoužívanějších aplikací mám i v dolní liště. Když něco dělám, tak to nejpoužívanější přece taky mám na stole, a ne ve čtvrtém šuplíku vlevo vzadu...

Ale kolik uživatelů, tolik různých postupů...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : January 20, 2009, 09:38:36 »

Peťoši, když ty jsi svým způsobem práce tak trochu Marťan...
Jeden psycholog rikal, ze jsem blazen a mel bych se jit lecit. Bohuzel je to zaroven i moje sestra, tak nevim, jestli je to nazor psychologa, nebo sestry (ktera mi to rika, co pamatuji :-D ). Jinak KDE4 se mi fakt libi (ackoli pracuji stale vic v Xfce, ktere je mene narocne a je rychlejsi - mam na takove srandy pomaly stroj; proto jsem moc rad, ze to Jakub a ostatni testuji.
K Jakubove poznamce o spatnem textu... mi se to zobrazuje fakt dobre - mam fakt ciste pridane cele KDE4.1.96, nemel jsem tam ty drivejsi verze. Mozna se Ti tam nekde neco bije...
A jak to tak vidim, tak v KDE4 bude mozne v podstate cokoli si dat kamkoli :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #19 : January 20, 2009, 11:21:00 »

Marťan testerum hlasi: aktualizujte :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #20 : January 20, 2009, 11:47:14 »

.... Jinak KDE4 se mi fakt libi....

Mě doslova dostalo. Jde vidět, že hodně zapracovali

K Jakubove poznamce o spatnem textu... mi se to zobrazuje fakt dobre - mam fakt ciste pridane cele KDE4.1.96, nemel jsem tam ty drivejsi verze. Mozna se Ti tam nekde neco bije...
....

Teď nevím, který špatný text myslíš, ale tipuju, že ten font skoro černý, že?

Tak já si nejprve řekl, že to původní KDE (4.1.3) aktualizuji pomocí RPM, co jsem si od tebe stáhnul...leč mi to psalo mnogo chyb ohledně závislostí...

Tak jsem všechno ohledně KDE vymazal, prostě komplet vše, co je v záložce KDE ve správci software, zůstalo mi tak holé GNOME...

Poté jsem postupoval podle tvojeho návodu (urpmi *.rpm), stále to psalo chybu, ale už jen jednu - problém s existencí QT, tak jsem ho smázl a KDE 4.2 RC se nainstalovalo

Font už neřeším, stáhl jsem si pomocí toho průvodce jiný vzhled, který se mě osobně líbí ještě více +

Ale co řeším je(sumarizace toho všeho, co jsem zde již napsal - pro přehlednost):

1) Hodiny - při změně nastavení zatuhnou
2) Nevíte, jak přesvědčit KDE, aby mi K-Menu otevíralo po stisku WIN klávesy? Když se tomu snažím přiřadit klávesovou zkratku, tak vždy musím nastavit WIN klávesu + nějakou jinou, samotná WIN klávesa nejde  ....
3) Přepnutí na klasickou plochu
4) Ještě bych se rád zeptal, zda-li někdo neví, jak pomocí nějakého triku třeba,  "donutit" widget "Upozornit na zařízení" (to je to vedl K-Menu), aby mi zobrazoval i pevné disky a ne jen ty výměnné?
« : January 20, 2009, 11:55:55 Jakub Šenk »

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Hanz
Full Member
***

Karma: 9
: 164


Nemožné ihned, zázraky do dvou dnů.

443067362
« #21 : January 20, 2009, 13:10:35 »


Nakonec jsem si dal Widget na plochu od Googlu(pomocí průvodce KDE) s hodinami a vypadají moc pěkně.

Já sem to teda taky zkusil a dopadlo to docela dobře, jinak kdo by nevěděl tak z teto stranky tam lza použít takřka vše http://desktop.google.com/plugins/?hl=cs
a to se mi začíná líbit... 
« : January 20, 2009, 13:13:22 WrahKečup »

NB Acer Extensa 5230, Celeron dual-core T1600 1,66GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 4500M, 15,4'' LCD, OS: Windows 7
NB Acer TravelMate 2414WLMi, Pentium M 2GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, Intel GMA 900, 15,4'' LCD, OS: Mandriva 2010.2 KDE 4.6.2
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #22 : January 20, 2009, 17:41:25 »

Děkuji. Testuji. Používáte někdo ten GMail plugin?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #23 : January 21, 2009, 16:52:15 »

KDE je nejlepší svobodným projektem roku 2008:

http://www.root.cz/zpravicky/kde-nejlepsim-svobodnym-projektem-roku-2008/

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #24 : January 21, 2009, 21:27:39 »

V tomto jsem taky celkem magor (tim nechci rict, ze je Jakub magor, to jen ja ). Z pameti vim, kde mam ktery soubor. Odkladiste mam v ~/tmp, stahuji do ~/Stažené, dokumenty jsou v ~/dokumenty.
Tim jsem taky popsal svuj pohled na ''Pohled na složku'' :-) jinak ls to resi :-)

Měl jsem to stejně, ale proto, že klasická plocha je na prd - vše v jednom, bordel.

Pohled na složku to zcela mění - mohu mít na jiné ploše jiné složky, mohu je měnit podle práce a potřeby bez toho, že bych někde čaroval s adresáři a soubory. Tzn. moje stávající adresářová struktura (a ta je!) zůstává zachována, a já s ní pracuji jak jsem zvyklý.

ALE kromě toho mám na jedno kliknutí po ruce všechno, s čím momentálně pracuji - stačí jen nastavit ten plasmoid. V kombinaci s tím, že na dalších plochách jsou další pohledy je to boží vlastnost.  Zvykl jsem si poměrně rychle, je to příjemné a zatraceně pohodlné! Dokumenty, video či obrázky opravdu nemusím otevírat z command lajny.

Kdo má v souborech bordel a má to všechno na ploše, tomu to k ničemu není. Kdo má rozumnou adresářovou strukturu měl by to vyzkoušet, a na 100 % zajásá.
« : January 21, 2009, 21:36:22 Ivan Bibr »

Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #25 : January 22, 2009, 14:30:46 »

Pokud se tu někdo hodně zajímá o novinky ve vývoji KDE, dovolil bych si uveřejnit odkaz na EN článek právě ohledně vývoje. Je psán Danny Allenem, členem týmu KDE, a dozvíte se v něm co všechno se odehrálo ve vývoji KDE za uplynulý týden.

http://commit-digest.org/issues/2009-01-11/

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #26 : January 22, 2009, 14:36:54 »

Měl jsem to stejně, ale proto, že klasická plocha je na prd - vše v jednom, bordel.
No, pri 30 plochach se ani nedivim... :-)
Mi se KDE4 taky libi, to musim uznat. Je fakt pekne (zvlaste v barvach nikoli Ia-Ora, ale originalniho KDE4: Oxygen).

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #27 : January 22, 2009, 16:26:05 »

Měl jsem to stejně, ale proto, že klasická plocha je na prd - vše v jednom, bordel.

Pohled na složku to zcela mění - mohu mít na jiné ploše jiné složky, mohu je měnit podle práce a potřeby bez toho, že bych někde čaroval s adresáři a soubory. Tzn. moje stávající adresářová struktura (a ta je!) zůstává zachována, a já s ní pracuji jak jsem zvyklý.

ALE kromě toho mám na jedno kliknutí po ruce všechno, s čím momentálně pracuji - stačí jen nastavit ten plasmoid. V kombinaci s tím, že na dalších plochách jsou další pohledy je to boží vlastnost.  Zvykl jsem si poměrně rychle, je to příjemné a zatraceně pohodlné! Dokumenty, video či obrázky opravdu nemusím otevírat z command lajny.

Kdo má v souborech bordel a má to všechno na ploše, tomu to k ničemu není. Kdo má rozumnou adresářovou strukturu měl by to vyzkoušet, a na 100 % zajásá.
+1 Lépe bych to nenapsal.
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #28 : January 24, 2009, 13:52:59 »

Další problém:

Taky Vám často padá KDE? Zapnu nějaký program, třeba Pidgin, Pidgin startuje, když v tom se ukáže pouze bílá plocha a až po asi 5-10 sekundách se objeví vše, jak má? Nedělá to u všech programů, ale třeba právě u Pidgina...


PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #29 : January 24, 2009, 13:55:28 »

jo. stejny problem. Restartuje se plasma, nevim proc.
Ackoli mi to dela s pustenymi GKT aplikacemi (pidgin, liferea). Kdyz jsem je vypnul, bylo to stabilni...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 [2] 3 4
   |   
 
: