Přihlásit
: 1 2 [3] 4
   |   
: KDE 4.2beta - problémy s ním a jak z nich ven...  ( 11663 )
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #30 : January 24, 2009, 13:56:58 »

Aha, takže chyba není na mé straně, to rád slyším Snad to opraví Jinak, když už tě mám "na drátě", nevyšly nějaké aktualizace na KDE?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #31 : January 24, 2009, 15:20:31 »

Prave delam na kdelibs4, snad to pomuze trochu ustalit...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #32 : January 24, 2009, 18:02:40 »

Reknu to slusne: po 3 hodinach prekladu to spadlo (97 % hotovo) na chybe v kodu nepomuk-u. Dela to i pri prekladu nikoli ze src.rpm, ale cisty preklad ze zdrojaku stazenych z kde.org. Mozna je to tim, ze mam uz fakt rozhozeny system a zraly na reinstal... (spousta RC balicku, balicku z cookeru, abych mohl prelozit KDE4...). Rekl bych, ze s tou špatnou implementaci GTK to vyresi prave nove vydani kdelibs4 (obsahuje prave i onu plasmu), bohuzel... Reinstal pocitace ted fakt delat nebudu...
Na druhou stranu musim rict, ze nova verze je fakt prijemnejsi a hezci na praci. Nastaveni je 'ucesanejsi' a ergonomičtější. Lepší lokalizace. Kdybych se nepotykal s restarty plasmy, uvazoval bych, ze jej i nasadim i pro praci - KDE4 se vyrazne urychlilo!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #33 : January 24, 2009, 18:09:34 »

snaha se cení a moc ti děkuji, že ses snažil ;-). Já osobně kvůli tomu přešel zpět na GNOME. Navíc mi v KDE 4 nefunguje ani Cocinella - Jabber klient s podporou telefonování, v GNOME samozřejmně ano.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #34 : January 24, 2009, 18:14:31 »

Skoda... Ale verim, ze vyvoj se ustali a bude to OK Vsak prvni roky KDE3 byly... taky divoke

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #35 : January 27, 2009, 01:19:31 »

Dneska by měla vyjít stabilní verze KDE 4.2 a root.cz při té příležitosti vydal poměrně pěkný článek:

http://www.root.cz/clanky/kde-4-rozbit-a-zase-slozit/

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #36 : January 27, 2009, 13:20:52 »

Jak se pomalu objevuji src.rpmka na netu, prebaluji je. Zatim mam hotovy (a nahrany) phonon, pracuji na kdelibs4 ve verzi 4.2...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #37 : January 27, 2009, 13:27:14 »

Péťo, opět jsem ti musel přidat karmy. Moc ti děkuji, za tvou rychlost Snad již opravili ten problém s Plasmou...

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #38 : January 27, 2009, 13:29:28 »

No, spis by se to melo rict tak: snad jiz konecne Mandriva udelala src.rpm-ka tak, ze to prelozim i ja... Snazim se, ale jestli mam nekde neco rozhrkane, tak to dohromady nedam... Ale zkusim to...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #39 : January 27, 2009, 13:33:14 »

No já se ti v tom nevyznám. Ale, jestli to chceš opravdu udělat a nejde to na tvé současné Mandrivě, co takhle to udělat na Live Mandrivě? To by šlo také ne?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #40 : January 27, 2009, 13:38:28 »

Uz jsem nad tim uvazoval, ale uvaz toto:
LiveCD nesaha na disk, pohybuje se pouze po RAM pameti. A ted: abys vetsinu z toho mohl prelozit, potrebujes aktualizovat nektere balicky, mnohe (a ze jich je!!!) doinstalovat. Pak prekladas postupne:
* kde4-macros
* phonon
* kdelibs4
* kde4-l10n-cz
* kdebase4-workspace
* kdebase4-runtimes (nebo naopak s Workspace)
* kdebase4
*a pak zbytek. Mozna jsem zapomnel na kdepimlibs (nebo tan nejak) pred kdebase...
Rekl bych, ze uz pri prekladu phononu bych si dost zaplnil RAMku, natoztak pri preklady kdelibs4... Rekl bych, ze by to ten muj pocitac neustal a pokud, tak by to trvalo tydny... (vis, ze system z LiveCD nepatri mezi nejsvižnější...

Edit: dneska jdu na jednu z poslednich zkousek. Pak budu mit cas dat pocitac dopucu. Navic behem tydne budu mit i novy stroj - rychlejsi, takze to snad bude OK.
« : January 27, 2009, 13:42:36 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #41 : January 27, 2009, 13:42:01 »

Aha, máš pravdu Jako vždy

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #42 : January 27, 2009, 13:46:12 »

Jak to?

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #43 : January 27, 2009, 13:52:24 »

Musím říct, že jsem to nahodil a jsem zatím dost spokojen.

Plasma mi nepadá, po instalaci padal kdenotify, ale to se spravilo po restartu prostředí - asi nějaká blbost nebo něco, příp. někde trčící stará verze knihoven. Nejsem spokojen s aplikací Kontact, ale to jsem nebyl ani v 4.1.3. Doufám, že na ní pořádně zamakají.

Peťoši až to budeš mít hotové dej sem vědět tak, aby si toho všichni všimli. Hlavně by bodlo aby to šlo nainstalovat jednodušeji, pak by to mohlo používat i normální lidi. Já jsem musel urpme task-kde4 --auto orphans, pak urpmi.addmedia, pak urpmi task-kde4, pak změnu toho tvého zdroje na aktualizační a urpmi --update --auto-select (spoustu KDE4 věcí to vzalo z mainu a nevím proč). To je dost krkolomná cesta, pro normální lidi moc nepřijatelná... To je moje jediná současná důležitá připomínka k balíčkům. Jinak za 1 .

Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #44 : January 27, 2009, 13:59:22 »

Musím říct, že jsem to nahodil a jsem zatím dost spokojen.
Ja taky. Libi se mi a doufam, ze tento update vyresi to padani. Jsem rad, ze to je opraveno.

urpme task-kde4 --auto-orphans
Hehe, tento prikaz mi posledne chtel stahnout cely X.org (jmenovitě X11-video-driver* ) Od te doby premyslim (jen trochu, na hledani neni cas ), jak se zbavit te hlasky, ze tam mam sirotčí X.org

task-kde4 se pokusim upravit tak, at to nahodi to, co potrebuje z meho repozitare. Ale doted nebyl moc cas nad tim sedet - zkousky. Ale jak jsem uz psal, jeste se na to vrhnu... Do nedele by to melo byt v poradku.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 2 [3] 4
   |   
 
: