Přihlásit
: 1 2 [3] 4 5 ... 8
   |   
: KDE 4.2.0 pro Mandriva Linux 2009.0  ( 35290 )
Lot
Newbie
*

Karma: 1
: 27


« #30 : February 02, 2009, 22:32:09 »

Na Kde 4.2 jsem se těšil (dík, Peťoši), budu očekávat každou aktualizaci, protože momentálně se mi u žádného okna nezobrazuje stavový pruh, což je sice snesitelné, ale nějak mi to tam chybí (lze řešit?), v kopete je problém napsat písmena jako ó, ď atd... a jako perlička každá příchozí správa shodí plasmu. Což takto dát i návod jak se vrátit na KDE 4.1?

Také jsem měl po instalaci KDE4.2 problémy - hlavně se stabilitou (např. při pokusu o přidání appletu či spuštění některých aplikací vždy spaldla plasma). Vyřešil jsem to komletní odinstalaci KDE - a to jak nově nainstalovaného KDE4.2 tak pozůstatků KDE4.1.3. Poté jsem přejmenoval ~/.kde4 (abych si později mohl obnovit nějaká nastavení, záložky atd.) a kde 4.2 nainstaloval znovu. Od té doby KDE šlape jak má. Nestabilitu asi způsobovaly nějaké pozůstatky po starší verzi.

Pokud se chcete vrátit k předchozí verzi KDe, postupoval bych kompletním smazáním součastného KDE a pak bych si nainstaloval balíčak task-kde 4.1.3. Je to sice zdlouhavý, ale vcelku jednoduchý a spolehlivý způsob.
Lot
Newbie
*

Karma: 1
: 27


« #31 : February 02, 2009, 22:36:39 »

Neumí kostku přímo udělátka KDE? ( Nastaveni KDE > Plocha > Efekty plochy )
Volba pro kostku tam je. Má grafická karta (nebo spíš ovladač) si bohužel s kompozitními 3D efekty zrovna nerozumí, takže to nemohu vyzkoušet.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #32 : February 02, 2009, 22:37:42 »

Co mas za kartu, resp. ovladac?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
sine.nomine[nereg]


« #33 : February 02, 2009, 22:50:55 »

predne chci podekovat petosovi za praci, kterou si s novymi KDE dal. respekt!

ad padajici plasma - me padala pravidelne pri pouzivani KDE menu nebo kickoff menu (KDE vzdy pri kliknuti, kickoff na aplikace - interner a aplikace - nastroje). to prestalo po aktualizaci dneska kolem poledne

ad padajici plasma s kopete - chvile na googlu mi stacila k zjisteni, ze to je znamy a uz fixnuty bug v Qt. workaround je vypnout notifikace. resenim by melo byt updatnout Qt na 4.4.4, az bude vydane. vice info: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=176235
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #34 : February 02, 2009, 22:57:51 »

Misto Nabidky zkuste Lancelot, mel by drzet...

Kopete zkusim opravit...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #35 : February 02, 2009, 23:09:55 »

Hotov je python-qt4 ve verzi 4.4.4
QT4-common (a dalsi z Qt) ve 4.4.3 vydani 15 bude v prubehu vecera...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #36 : February 02, 2009, 23:18:33 »

digikam mi nejde v kde4 spustit
v xfce4 se kupodivu spusti a normalne funguje (nahledy, prohlizeni, stahovani z fotaku). Druhe spusteni uz ale nezvladne (vyzaduje phonon a ten zase pulse... nevim proc mu poprve nevadi, ze mam pulse vypnute...)
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Sajfi


« #37 : February 02, 2009, 23:26:02 »

Zdravím, mě po aktualizaci a instalaci task-kde42 jede vše jak má, až na amarok. Ten mi od té doby nejde spustit:

:
[sajfi@localhost ~]$ amarok
amarok(29430)/kdecore (KSycoca) KSycocaPrivate::openDatabase: Trying to open ksycoca from  "/var/tmp/kdecache-sajfi/ksycoca4"
amarok(29430)/kdecore (KLibLoader) kde4Factory: The library "" does not offer a qt_plugin_instance function.                
amarok(29430)/kdecore (KLibLoader) kde3Factory: The library "" does not offer an "init_phonon_gstreamer" function.          
amarok(29430) Phonon::KdePlatformPlugin::createBackend: using backend:  "GStreamer"                                          
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) "HDA Intel (STAC92xx Analog)"
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) ("x-phonon:CARD=0,DEV=0", "plughw:CARD=0,DEV=0")
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "x-phonon:CARD=0,DEV=0" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "plughw:CARD=0,DEV=0" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) "HDA Intel (STAC92xx Analog)"
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) ("x-phonon:CARD=0,DEV=0", "plughw:CARD=0,DEV=0")
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "x-phonon:CARD=0,DEV=0" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "plughw:CARD=0,DEV=0" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) "PulseAudio Sound Server"
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) ("pulse")
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "pulse" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) "Default ALSA Output (currently PulseAudio Sound Server)"
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) ("default")
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) setProperty(device, "default" ) failed
virtual bool Phonon::Gstreamer::AudioOutput::setOutputDevice(const Phonon::AudioOutputDevice&) "PulseAudio Sound Server"
<unknown program name>(29429)/: Communication problem with  "amarok" , it probably crashed.
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not receive a reply (timeout by message bus)" "

[sajfi@localhost ~]$ KCrash: crashing... crashRecursionCounter = 2
KCrash: Application Name = amarok path = <unknown> pid = 29430
sock_file=/home/sajfi/.kde4/socket-localhost/kdeinit4__0


Netušíte co s tím?
Lot
Newbie
*

Karma: 1
: 27


« #38 : February 02, 2009, 23:27:01 »

Mám ATI Radeon 9200. Ovladač od ATI (dostupný z jejich stránek) nepodporuje součastnou verzi Xorg, takže používám svobodný ovladač (mesa). Fglrx je až pro novější karty. 3D akcelerace u her mi sice jde, ale kompozitní efekty ne. Mám pocit, že má karta nepodpotuje novější verze OpenGL, které ty efekty chtějí, ale moc tomu nerozumím.

Dost mě překvapilo, že u KDE4.1 v Mandrivě mi spustit šly a jakž takž i fungovali (v OpenSUSE, u kamáda, který má stejnou grafickou kartu však spustit nešli). Teď mi zase spustit nejdou. Je to obvyklý stav věcí a nijak zvlášť mi to nevadí (ne, že bych byl nepřístupný případným radám).
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #39 : February 02, 2009, 23:37:32 »

Ten amarok je amarok1 nebo Amarok2

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Sajfi


« #40 : February 02, 2009, 23:43:15 »

Ten amarok je amarok1 nebo Amarok2
Amarok 2
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #41 : February 02, 2009, 23:44:36 »

Mě Amarok 2 na KDE 4.2 funguje

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
Sajfi


« #42 : February 03, 2009, 12:51:43 »

Tak Amarok 2 už mi taky jede:) Stačilo doinstalovat phonon-xine a v nastavení zvuku a videa změnit impélementaci z GStreamer na Xine...
Ged
Full Member
***

Karma: 3
: 215


17002977
« #43 : February 03, 2009, 12:56:07 »

Tak Amarok 2 už mi taky jede:) Stačilo doinstalovat phonon-xine a v nastavení zvuku a videa změnit impélementaci z GStreamer na Xine...

Mohl by jsi nejak vice rozepsat kde nastavit implementaci z GStreamer na Xine?
Dekuji

Edit: tak jsem to nasel "Configure Your Desktop" -> Multimedia -> karta Implementace a zvolit Xine
« : February 03, 2009, 13:03:38 Ged »

Jednou jsem ho videl na vanoce

Gold "3-Ethyl-1,2,2-trimethyl-bicyclo[2.1.0]pentane"

jabber: uranit@jabbim.cz
Ged
Full Member
***

Karma: 3
: 215


17002977
« #44 : February 03, 2009, 13:42:26 »

Tak chyba zvuk v amaroku hraje, ale pak zase nejdou flashova videa ve firefoxu ani jinde napr. v kaffeine, mplayer ....
« : February 03, 2009, 13:48:38 Ged »

Jednou jsem ho videl na vanoce

Gold "3-Ethyl-1,2,2-trimethyl-bicyclo[2.1.0]pentane"

jabber: uranit@jabbim.cz
: 1 2 [3] 4 5 ... 8
   |   
 
: